Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PIC16F84

releus

Postări Recomandate

Salut! Am programat un pic16F84 cu programatorul de la Adelaida si totul a mers perfect.O aplicatie simpla cu 4 led-uri care ar trebui sa clipeasca.Insa montajul respectiv nu functioneaza absolut deloc.Am scris si sters de vreo 10 ori acelasi program, insa desi la verificare imi arata ca totul este ok , circuitul nu functioneaza.Codul hex. l-am luat de pe net( am incercat si altele).L-a anumite coduri scrise microcontroller-ul consuma foarte mult.Programul folosit este ic-prog si folosesc xp.Partea software functioneaza perfect, se face transferul de date, etc. Deci controllerul nu functioneaza cand il pun in montaj!? Montajul l-am verificat de "n" ori si este ok.Ce se intampla?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• releus

3

• XAN77

2

• costi002

2

Top autori în acest subiect

OK multumesc pentru raspunsuri!Acum am apucat sa le vad, insa rezolvasem!Intr-adevar era de la setarea oscilatorului.Cand setam parametrul XT, daca doar citeam programul (codul hex), tipul de oscilator se seta singur pe RC.A trebuit sa-l setez chiar inainte de a programa controller-ul , inca o data.Acum functioneaza perfect!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări