Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

M-am apucat de urmatorul amplificator

Dumitrache_S

Postări Recomandate

dumitrache_s

Categoric da. Nu am sa fac acest preamplificator intucat nu sunt chitarist. Deoarece am facut cutia si am montat soclurile pe cablajele de test, am sa fac acelasi preamplificator cu PCF802 sau poate imi pica alta schema.

Multumesc!

Daca tema este nu este doar “preamplificator-corector” la tensiune mica, va pot sugera un corector de ton pe trei cai, schema clasica, care nu dezamgeste. 

Link spre comentariu

Verificati inca odata diferentele dintre scheme. Este normal sa obtineti alte rezultate cu o tensiune anodica de 9 V, fata de 12 V la simularea mea. In plus as mai putea cita si alte diferente: R4=1M/0,47M; C3=0,047u/0,47u; Rv1=25k la mine (50 % din nominal); Rv2=50k la mine (50 % din nominal); nivel semnal la intrare 0,1 Vvv versus 0,0333 V in cel mai nefavorabil caz expus de mine mai sus. De curiozitate, ce nivel aveti la iesire pentru acest semnal? Dumneavoastra ati evaluat negativarea grilei in domeniul 0... 0,9 V. De unde stiti ca in cazul concret pe care l-ati simulat nu va aflati cu valoarea de psf a negativarii sub nivelul de 0,1 V al semnalului? Analizele dv, trebuie sa fie foarte atent facute. Eu nu am facut altceva decat sa desenez schema pe simulator. Daca am vre-o greseala concreta, atunci semnalatimi-o. Simularea poate fi eronata, doar din cauza unei asemenea greseli. Pentru verificare, am adaugat in atasament si parametrii psf ai schemei din cazul 3 al postarii 325.

Simularea mea a fost facuta si nu numai simulare dar si proba practica,pentru schema absolut originala adica +Ua=9V,dar si daca am modificat Ua=12V tot nu poate fi vorba de un preamplificator HI-FI.

In schema de mai jos aveti tensiuni si curenti masurati practic pe montaj,indiferent ce se poate spune,montajul lucreaza intr-un domeniu nespecific si unde THD-ul este foarte mare.

Vedeti mai jos doua filmulete unde se probeaza de catre chitaristi tocmai acest montaj; boost overdrive.

Remarcati in aceste filmulete distorsiunile introduse atunci cand cupleaza din comutatorul de pe pedala acest efect cu ECC82.

**************************************************************************************************************

@darius_bv: tocmai asta i-am sugerat colegului @dumitrache_s in postul #318

**************************************************************************************************************

si aici sunt discutii referitoare la acest montaj dedicat chitaristilor:

http://www.diystompboxes.com/smfforum/index.php?topic=63479.0

post-175212-0-15657200-1456063768_thumb.png

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Ok! Atunci ne-am lamurit. Eu nu am facut verificare practica, ci doar o simulare. Mi s-a parut interesant sa arat rezultatele, deoarece difereau de ale dv.  Oricum, THD-ul meu de 2,404 % se inscrie in intervalul desemnat de dv.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

@LMOlimpiu: Revin doar pentru a mai semnala (pentru conformitate) unele diferențe dintre simulările dv și ale mele. La simularea făcută în #332, aveți 23 mV efectiv la intrare și nu 33 mV valoare de vârf (amplitudine) ca la mine. Corectez cu aceasta ocazie si valorile declarate vârf-vârf din postările anterioare, ca fiind de fapt amplitudini ale semnalului - adică valori de vârf. Setați rezistenta interna a sursei de semnal pe zero, deoarece, ne interesează de fapt nivelul semnalului la intrare și nimic altceva, sau faceți rectificările necesare pentru a obține aceeași tensiune. Iar dacă sursa de semnal a simulatorului dv implica valori efective, atunci împărțiți valoarea mea de vârf de 33 mV la radical din 2 pentru a produce simulări în aceleași condiții. Așadar, iată multe cauze pentru care ați perceput ca fiind greșite simulările mele.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

A terminat si acest corector de ton :

http://i.imgur.com/OAmFpmz.jpg

http://i.imgur.com/WUIpouH.jpg

http://i.imgur.com/TCHeYQT.jpg

Se aude ceva mai "special" fata de corectoarele de ton pe care le-am construit eu .

Ca zgomot de fond se aude putin cand ma apropii de boxa de aceea am sa caut un transformator de alimentare  (poate ma ajuta cineva , contra cost ) .

Stima si respect.

Link spre comentariu

Foarte fain, sa asculti sanatos si cu placere muzica!

Toate ca toate, da' ledurile alea rosii ma inebunesc!!!  :rade:

Posted ImagePosted ImagePosted Image :aplauze  :aplauze  :aplauze

Atunci,schema asta n-are nicio calitate de tub?

Posted Image

Asta l-am facut eu acu' vreo 2 ani: la 12 Volti suna ca un cur basit de baba paranoica...la 24V....incepea sa semene a sunet..la 48V, a iesit fum din LM317... :rade:

Dupa aia, am folosit mosfetii la un regulator de turatie PWM pt un motor de DC....

Link spre comentariu

Asta l-am facut eu acu' vreo 2 ani: la 12 Volti suna ca un cur basit de baba paranoica...la 24V....incepea sa semene a sunet..la 48V, a iesit fum din LM317...  :rade:

Dupa aia, am folosit mosfetii la un regulator de turatie PWM pt un motor de DC....

A ras cu lacrimi  , acum ma gandesc la urmatorul proiect .
Stima
Link spre comentariu
Vizitator AC DC_176072

Asta l-am facut eu acu' vreo 2 ani: la 12 Volti suna ca un cur basit de baba paranoica...la 24V....incepea sa semene a sunet..la 48V, a iesit fum din LM317...  :rade:

Posted ImageIncerc-o pe asta. Se aude foarte bine.

Link spre comentariu

Interesanta schema, SCC si in anodul tubului?

P.S. haideti sa nu-i poluam omului topicul. Daca vrem sa discutam despre amplificatoarele pt casti hibride, deschidem alt topic, ok?

Editat de Untold
Link spre comentariu

Daca mai ai 1 buc. 6N16B si 2 buc. 6P30B, fa un SE cu tuburile astea. Cand vei finaliza PP-ul, sa ai si un SE ca sa poti compara sunetul acelorasi lampi lucrand in doua configuratii diferite.

Eu la al meu ii pusesem trafuri de cadre cu secundarul. modificat, am discutat. L-am vandut cuiva cu 150 lei (am uitat sa-i dau si-o lumanare, sa zica bogdaproste) care l-a vandut cu 300 apoi...

Daca te hotarasti, iti trimit schema, sau o ceri la Dl. Lazaroiu, dansul a simulat-o.

Numai bine!

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări