Dumitrache_S Postat Ianuarie 20, 2012 Partajează Postat Ianuarie 20, 2012 M-am apucat de urmatorul amplificator http://i55.tinypic.com/b8thc5.jpg Va rog frumos sa-mi dati o schema cu un corector de ton (tot cu lampi) pentru el Mentionez ca am sa ai fac alta cutie separata Va multumesc si va salut cu respect Link spre comentariu
blue Postat Ianuarie 20, 2012 Partajează Postat Ianuarie 20, 2012 Nu merita sa construiesti corectorul de ton, tuburile au o liniaritate deosebita care dau un ton foarte placut urechii, retelele de corectie introduc doar defazaje nedorite si acest lucru poate sa-l confirme majoritatea celor ce asculta si construiesc asemena amplificatoare Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 20, 2012 Partajează Postat Ianuarie 20, 2012 R5=1Kohm si R7=1 Mohm, sigur sunt corecte valorile celor doua rezistoare? :confuz1PS Am priceput, is corecte... Link spre comentariu
Dumitrache_S Postat Ianuarie 21, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 Ma ajutati cu o schema va rog frumos Va multumesc anticipat Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 21, 2012 Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 12AX7 - ECC83 - 6H9C - 6H2n... etc. La intrare îi pui un selector de intrări şi la ieşire, între preu şi amplif, intercalezi puţometrul de volum (250k - 1M logaritmic). Dacă amplificarea e prea mare, renunţi la a doua triodă ptr o amplificare subunitară şi zgomot inexistent, sau renunţi la prima triodă ptr o amplificare un pic mai mare şi puţin fîs. Nu e greu. La 12AX7/ECC83, dacă legi pinul 9 la masă şi uneşti 4,5 nu vei avea brum de la filament, chiar alimentat în c.a. Link spre comentariu
Dumitrache_S Postat Ianuarie 21, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 12AX7 - ECC83 - 6H9C - 6H2n... etc. La intrare îi pui un selector de intrări şi la ieşire, între preu şi amplif, intercalezi puţometrul de volum (250k - 1M logaritmic). Dacă amplificarea e prea mare, renunţi la a doua triodă ptr o amplificare subunitară şi zgomot inexistent, sau renunţi la prima triodă ptr o amplificare un pic mai mare şi puţin fîs. Nu e greu. La 12AX7/ECC83, dacă legi pinul 9 la masă şi uneşti 4,5 nu vei avea brum de la filament, chiar alimentat în c.a.va multumesc din suflet va doresc numai bine si va salut cu respect am sa revin dupa ce termin totul si sa le prezint pe forum Link spre comentariu
nick1975 Postat Ianuarie 21, 2012 Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 Vreau sa construiesc si eu acest corector dar nu am potentiometrii de 1M. Eu am doua potentimetre Alps de 100K lin. pe care vreau sa le folosesc ,ce componente ar trebui sa introduc sau sa modific in schema de mai sus? Link spre comentariu
Dumitrache_S Postat Ianuarie 21, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 Vreau sa construiesc si eu acest corector dar nu am potentiometrii de 1M. Eu am doua potentimetre Alps de 100K lin. pe care vreau sa le folosesc ,ce componente ar trebui sa introduc sau sa modific in schema de mai sus?Cumparati de 1M dubli costa 5 RONI si incercati sa puneti toate piesele noiDaca nu va trimit eu dar sunt vechi si nu sunt dubli Link spre comentariu
nick1975 Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Vreau sa construiesc si eu acest corector dar nu am potentiometrii de 1M. Eu am doua potentimetre Alps de 100K lin. pe care vreau sa le folosesc ,ce componente ar trebui sa introduc sau sa modific in schema de mai sus?Nu se poate construi corectorul decat cu potentiometrii de 1M? Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Corectorul functioneaza si cu rezistentele (inclusiv potentiometrele) mai mici de 10 ori, caz in care toate condensatoarele din corector vor avea valori de 10 ori mai mari. Problema este cu etajul urmator (cu catod comun) - i-ar place o impedanta de intrare mai mare...Aceste modificari se refera strict la componentele din corectorul pasiv, nu la cele care fac parte din schema de functionare a repetorului catodic si a amplificatorului cu catod comun. Link spre comentariu
nick1975 Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 multumesc 'remus68' pentru ajutorul dat in constructia corectorului. Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 Atentie mare la caracteristica potentiometrelor utilizate in aceasta schema: daca in corectoarele de ton realizate in bucla de reactie negativa se utilizeaza potentiometre cu caracteristica liniara, in corectoarele de ton pasive de tip Baxendall se utilizeaza potentiometre de ton cu caracteristica logaritmica (cu notatiile echivalente 1Mlog = 1MB = A1M - potentiometrele "moderne" din ultimii 15 ani fiind marcate aproape exclusiv ca in a 3-a varianta) in caz contrar reglajul de ton va fi brusc in primul sfert de cursa al potentiometrului iar la actionarea in continuare a cursorului nu se va mai simti modificarea timbrului auditiei. Link spre comentariu
nick1975 Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 Eu am potentiometrele 100KCX2, cred ca sunt logaritmice. Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 Cele marcate cu litera C sint antilogaritmice. http://www.sonelec-musique.com/electron ... metre.html Link spre comentariu
Dumitrache_S Postat Februarie 26, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2012 Am terminat ampliful functioneaza bine dar am o problema , traful de alimentare este unul de strung destul de sanatos dar primarul nu l-am dat jos si avem urmatoarele tensiuni in curent continu; U filamente 8V cuplate filamentele avem 6V U anodica 210V cuplate anoadele avem 165V Rezistentele din catodul finalelor sunt de 500 ohmi la 10 w si se incalzesc putin cam mult In rest ....sunt cam putin dezamagit ca am muncit de mi-au sarit capacele Ampliful se aude binisor dar vreau sa fie totul perfect Cu respectul fata de dumneavoastra va rog sa ma invatati de unde i-au un traf de pe forum care sa fie bun la acest amplif Aceasta este schema http://i55.tinypic.com/b8thc5.jpg Va rog sa nu fiti rautaciosi cu mine ca sunt si eu incepator Va multumesc si va salut cu respect Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum