Vizitator silethemanbv Postat Ianuarie 19, 2012 Partajează Postat Ianuarie 19, 2012 Salut, Sunt nou pe aici si nu sunt prea experimentat in acest domeniu, si de aceea as avea nevoie de putin ajutor la un circuit facut de mine pentru un VU Meter. Schema este urmatoarea: Schema care am facut-o dupa aceasta schema: Mi-am facut pcb-ul pentru el doar ca nu am tinut cont ca daca LM3915-ul il voi pune pe partea fara circuit pinii vor fi invers.(practic am inversat pinii de pe partea cu alimentarea pe partea cu led-urile) Nedumerirea mea este urmatoarea, oare fiindca am alimentat circuitul cu aceasta greseala s-au ars circuitele integrate? Nu de alta, dar sa stiu daca tre sa iau altele, ca sa nu ma mai chinui sa remediez problema mutandu-le in pozitia corecta. Multumesc Robeert: modificat titlu. Link spre comentariu
E_manuel Postat Ianuarie 19, 2012 Partajează Postat Ianuarie 19, 2012 Depinde la ce tensiune ai alimentat cele doua circuite, depinde de durata de alimentare, nu ai specificat detaliile acestea.Daca ai alimentat la tensiune mica, sa spunem de circa 5 volti, si pentru scrut timp, ar putea sa mearga.Incearca sa montezi doar un circuit integrat, si asa vezi daca merge, daca este ars cel montat, atunci si celalalt este posibil sa fie ars. Link spre comentariu
Vizitator silethemanbv Postat Ianuarie 19, 2012 Partajează Postat Ianuarie 19, 2012 Pai am alimentat la mai multe tensiuni, cea mai mare fiind 15V.Ca si perioada a cat au stat alimentate, maxim 3min. Link spre comentariu
__farad__ Postat Ianuarie 19, 2012 Partajează Postat Ianuarie 19, 2012 La 15V timp de 3 min sansele sa le fi ars sunt foarte mari. Fa o verificare de ansamblu a legaturilor (daca fiecare pin se leaga acolo unde trebuie in pcb de acum) si daca este ok si nu functioneaza atunci fuga la magazin sa cumperi altele.Regula de aur in electronica (si nu numai): verifica de doua ori si taie o data. Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 20, 2012 Partajează Postat Ianuarie 20, 2012 Verifici corectitudinea cablajului si amplasarea componentelor pe cablaj, alimentezi si masori tensiunea pe pinii integratului. Postezi valorile gasite. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 20, 2012 Partajează Postat Ianuarie 20, 2012 Neatenţia e mama dezastrului. Mai bine refaci cablajele, sau şi mai bine foloseşti cablaj de test, de-ăla cu găurele.Semnalul nu se bagă direct în integrat. Pune un semireglabil de 10-47K la intrare, separat de sursa de semnal cu un cond de minim 10uF. Link spre comentariu
Vizitator silethemanbv Postat Ianuarie 20, 2012 Partajează Postat Ianuarie 20, 2012 Astazi am sa invart soclul LM-ului(in pozitia care ar fi trebuit sa fie de la inceput, conform cu schema) si am sa verific tensiunile de la bornele acestuia si am sa revin.Sper sa nu se fi prajit LM-urile ca sunt destul de scumpe.Asa cu el pus invers nu pot sa masor tensiunea doarece se incinge si mi se ard led-urile ( cand i-am facut proba s-au prajit vreo 3).@Zal cand spui semnal, te referi la cel audio?(eu l-am legat conform schemei plus ca in specificatiile LM-ului spune ca suporta tensiuni destul de mari, parca vreo 35V pe bornele de audio. Link spre comentariu
Vizitator silethemanbv Postat Ianuarie 20, 2012 Partajează Postat Ianuarie 20, 2012 Am invartit LM-urile si se pare ca nu s-au ars. Merg perfect pe un mp3player, doar ca am o nedumerire. Daca le conectez la PC led-urile nu mai fac asa ritmat pe muzica, doar ultimu led aprins se joaca ritmat pe muzica , restu de dupa el nu se aprind chiar daca modific volumul, doar daca ii dau eu din potentiometru creste si tot asa ritmul imi ramane la ultimul led aprins. Plus ca se si incinge daca il las mai mult de cateva secunde. Uitati un video aici cu el conectat la PC: si cu el conectat la mp3player: Scuzati calitatea video-urilor, telefonu e de toata jena. Ce ar putea fi?(scoate prea mult placa de sunet a PC-ului?) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum