Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

compatibilitate amplificator-boxe


Postări Recomandate

Va salut,

Am o intrebare, un amplificator care scoate 100W RMS per canal (Sony STR-DE197), 8 ohm, este compatibil cu 2 boxe a 70W RMS fiecare, 8 ohm (Apart SDQ5-W)?Exista posibilitatea de a se strica amplificatorul avand in vedere diferenta de putere?

 

Si as dori un sfat, acest tip de boxe (apart) http://www.senia.ro/sdq5-w-apart-10137-3 sunt bune pentru auditie in camera, ca si celelalte marci clasice cum ar fi Sony, Jamo, JBL, etc?

 

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Trebuie doar să ai grijă să nu-i dai volumul prea tare, să nu depăşeşti cei 70W ai boxelor. Pe de altă parte...

The loudspeaker is equipped with a U-bracket. As the SDQ5 has the 1 step protection guard build-in, the loudspeaker is protected from overloads.

Asta-i bine, deci nu poţi să-l arzi. Doar că dacă auzi că bîrîie membrana şi strică sunetul, atunci ar fi cazul să-i dai mai încet.
Link spre comentariu

@mircea2 ai mai pus aceeasi intrebare despre boxe si ai primit aceleasi raspunsuri. Stiu ca te incanta pretul relativ mic al acestor boxe dar daca vrei sa stai in fata tre' sa dai un ban, cum spune proverbul. Diferenta de putere intre boxe si amplificator poate afecta doar boxele atunci cand ampliful este mai puternic. Diferenta de impedanta poate distruge ampliful atunci cand boxele au impedanta mai mica decat minimum suportat de amplif. Daca impedanta boxelor este mai mare decat a amplifului (ex, amplif de 4 ohmi cu boxe de 8 ohmi) vei avea o scadere a puterii.

Link spre comentariu

Trebuie sa aveti in vedere mai multe probleme care pot apare si anume:-8 ohm inseamna in realitate scaderea impedantei pana la 4ohm si uneori chiar mai putin.-folosirea amplificatoarelor in regim de limitare (clipping) ,datorat depasirii puterii nominale si/sau scaderii impedantei incintelor + intrarea in regim de limitare a protectiei finalului ,daca exista,conduce la aplicarea unui semnal bogat in armonici ,dreptunghiular,care nu e "recunoscut" de filtrele incintelor si a carui consecinta e arderea difuzoarelor de inalte si uneori de medii.

Link spre comentariu

O regula pe care eu unul o consider buna:-puterea boxelor sa fie intotdeauna ceva mai mare decat a amplifului. Astfel varfurile de putere nu risca sa arda difurile. Ca idee 120W boxe cu amplif de 100W. Desigur daca ai grija poti folosi boxe de putere mai mica insa orice scapare a potentiometrului de volum se poate lasa cu lacrimi.-impedanta boxelor intotdeauna egala cu cea recomandata de fabricant. Sincer prefer 8ohmi, imi pare ca difurile de 8 ohmi au un sunet mai curat. Poate doar mi se pare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări