Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tabla neagra

bamwels

Postări Recomandate

Am o tabla vopsita negru pe care vreau sa devina panoul de comanda de la o boxa activa. Doresc sa "scriu" pe ea, la fiecare dintre componentele pe care le voi pune, "numele".Adica la potentiometrul de volum sa scriu sub el 'Volume' si in jur sa pun acele puncte care indica nivelul. Sper ca s-a inteles ce vreau sa spun :jytuiyu Ce variante am pentru a face acest lucru? Cum pot sa transfer scrisul pe o astfel de suprafata?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bamwels

4

• remus68

2

• AlinEX

2

• avolocaru

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

In opinia mea cel mai simplu si mai economic ar fi sa-ti comanzi un autocolant taiat la o firma de publicitate. Lipesti negativul pe tabla si apoi vopsesti peste, dupa uscare dezlipesti autocolantul ... si gata.

Link spre comentariu

Autocolantul mai implica si o mana de vopsea suplimentara.Iar la litere mici cred ca un adevarat chin e.Mai simplu e o foaie mare si decupate literele in ea , fiind folosita ca un sablon

Link spre comentariu

sa-ti comanzi un autocolant taiat la o firma de publicitate si apoi vopsesti peste

Daca stii sa desenezi in Autocad sau CorellDraw poti realiza tu proiectul autocolantului. Cei de la firmele de advertising nu cred ca vor pierde timpul desenind ce vrei tu. Ei iti vor realiza numai autocolantul.Daca tabla e neagra, soliciti sa fie relizat un autocolant alb pe care il vei lipi pe tabla, fara sa mai vopsesti nimic altceva dupa.
Link spre comentariu

Normal la tabla se folosesc poansoane.

Am vazut ca se gasesc si in magazine, dar si in targuri.

In caz ca nu sti despre ce este vorba, sunt un fel de dornuri cu litera formata in varf, in oglinda; aceste dornuri se pun perpendicular pe tabla/placa si se lovesc cu ciocanul, lasand poansonata urma literei, care merge vopsita pe urma cu o pensula fin.

Posted Image

Link spre comentariu

Cel mai elegant este sa gravezi pe tabla scrisul cu ce doresti.facut vectorial,dupa care un borcanel de vopsea pe baza de apa,dai cu pensula pe scris si surplusul il cureti cu un burete usor umezit.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

sa-ti comanzi un autocolant taiat la o firma de publicitate si apoi vopsesti peste

Daca stii sa desenezi in Autocad sau CorellDraw poti realiza tu proiectul autocolantului. Cei de la firmele de advertising nu cred ca vor pierde timpul desenind ce vrei tu. Ei iti vor realiza numai autocolantul.Daca tabla e neagra, soliciti sa fie relizat un autocolant alb pe care il vei lipi pe tabla, fara sa mai vopsesti nimic altceva dupa.
Ce vrei tu i-ti deseneaza...ora de redactare e ceva la zeci de euro...dar ce vrei (ca pe bani si ursul joaca).Este un plexi transparent si pe o fata metalizat( auriu sau argintiu) ;la o firma de materiale publicitate ,pt un pret normal,i-ti decupeazi inscrisul ,dar numai partea metalizata. O montezi la locul ei ,inainte decupezi tabla si o iluminezi cu leduri albastre (sau ce culoare vrei), din spate.Important e ca ledurile sa fie cu unghi mare de dispersie(ex:120 grade). Iese de te miri ce ai stiut face!
Link spre comentariu

Multumesc pentru toate raspunsurile. Am luat din fiecare cate ceva si pana la urma cred ca voi face pe calculator schita pe care o voi printa cu o imprimanta laser pe o hartie autocolanta pe care mai apoi o voi lipii pe tabla.Tabla nu va mai fi vopsita ci doar foarte bine curatata si degresata. Hartia va fi neagra pe fundal si scrisul probabil alb.

Link spre comentariu

Din photoshop da export in PNG, pentru ca, daca acum dai zoom pe litere o sa apare zone de tranzitie. Daca se fac PNG se poate mai usor "extrage" templadeul dupa culoare sau magic wand din PS.Oricum, felicitari. Arata bine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări