Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Comanda leduri

Vizitator ad3

Postări Recomandate

as vrea si eu o schema cu care sa aprin 6 leduri comandate printr-un tranzistor ,adica la un impuls de 2-3 v sa se aprinda toate o data , cu alimentare separata .

Dr.L: pune si tu un titlu normal data viitoare

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• __farad__

3

• Mikrosha

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Uite ce-a zis Gugăl:

Posted Image

La fel poţi face şi pentru mai multe LED-uri. Doar că îţi va trebui o tensiune mai mare la 6 LED-uri în serie, să zicem 9-12V.

La asta te refereai? Sai cum, că nu prea înţeleg partea cu alimentare separată.

Link spre comentariu
post-25003-139829372426_thumb.jpegAdica vrei un flash. Ca semnalizarea de la masina. Aici ai schema unui astabil cu tranzistoare. E cel mai simplu. Din modificarea rezistentelor din baze sau a condensatoarelor se modifica si frecventa impulsurilor. Iesirea o cuplezi cu schema data de colegul mai sus si gata.Pt 9V iti recomand R1=R4=470 ohmi si R2=R3= 10k, C1=C2=220uF la minim 12V. T1=T2= orice tranzistor npn de mica putere (din seria BC)
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Au aparut si LED-uri care n-au nevoie de sursa de alimentare. Le vand cei de la Microdis.net. Sunt straini dar au reprezentanta si in Ro

Si eu am o Dacie care merge fara carburant :da
Link spre comentariu
Vizitator tyc

Denumirea complecta e 'sursa de alimentare in curent constant' ,probabil asta a vrut sa zica,da' e prea mult de scris. Apropos,si eu am leduri (si de vanzare!) care merg fara scc. :rade: :ras: :d :85

Link spre comentariu

Da-mi si mie zece te rog ca vreau sa-mi fac un bec, sa moara de oftica aia de la Enel :ras:Daca tot facem anunturi, atunci sa le facem corecte. Si aproape orice led mai "obisnuit" poate functiona fara scc. Unde-i noutatea?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări