Vizitator ad3 Postat Ianuarie 19, 2012 Partajează Postat Ianuarie 19, 2012 as vrea si eu o schema cu care sa aprin 6 leduri comandate printr-un tranzistor ,adica la un impuls de 2-3 v sa se aprinda toate o data , cu alimentare separata . Dr.L: pune si tu un titlu normal data viitoare Link spre comentariu
Mikrosha Postat Ianuarie 19, 2012 Partajează Postat Ianuarie 19, 2012 Uite ce-a zis Gugăl: La fel poţi face şi pentru mai multe LED-uri. Doar că îţi va trebui o tensiune mai mare la 6 LED-uri în serie, să zicem 9-12V. La asta te refereai? Sai cum, că nu prea înţeleg partea cu alimentare separată. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 19, 2012 Partajează Postat Ianuarie 19, 2012 Separata?Inteleg ca ledurile sa se alimenteze de lao sursa si comanda de la alta.Asa-i?Ca tu sti ce vrei,noi nu prea. Link spre comentariu
Vizitator ad3 Postat Ianuarie 19, 2012 Partajează Postat Ianuarie 19, 2012 asai cum zice tic vreau sa alimentez ledurile de la o sursa separata si alta sursa da niste impulsuri de 2 3 volti si mie s ami se aprinda ledurile dupa impulsuri Link spre comentariu
__farad__ Postat Ianuarie 19, 2012 Partajează Postat Ianuarie 19, 2012 Adica vrei un flash. Ca semnalizarea de la masina. Aici ai schema unui astabil cu tranzistoare. E cel mai simplu. Din modificarea rezistentelor din baze sau a condensatoarelor se modifica si frecventa impulsurilor. Iesirea o cuplezi cu schema data de colegul mai sus si gata.Pt 9V iti recomand R1=R4=470 ohmi si R2=R3= 10k, C1=C2=220uF la minim 12V. T1=T2= orice tranzistor npn de mica putere (din seria BC) Link spre comentariu
Vizitator GabrielLaurentiu Postat Februarie 2, 2012 Partajează Postat Februarie 2, 2012 Au aparut si LED-uri care n-au nevoie de sursa de alimentare. Le vand cei de la Microdis.net. Sunt straini dar au reprezentanta si in Ro Link spre comentariu
__farad__ Postat Februarie 2, 2012 Partajează Postat Februarie 2, 2012 Au aparut si LED-uri care n-au nevoie de sursa de alimentare. Le vand cei de la Microdis.net. Sunt straini dar au reprezentanta si in RoSi eu am o Dacie care merge fara carburant Link spre comentariu
Vizitator GabrielLaurentiu Postat Februarie 2, 2012 Partajează Postat Februarie 2, 2012 ti se pare ca un LED (ca principiu) nu poate functiona de sine-statator sau ai cautat si n-ai gasit? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 2, 2012 Partajează Postat Februarie 2, 2012 Denumirea complecta e 'sursa de alimentare in curent constant' ,probabil asta a vrut sa zica,da' e prea mult de scris. Apropos,si eu am leduri (si de vanzare!) care merg fara scc. Link spre comentariu
__farad__ Postat Februarie 3, 2012 Partajează Postat Februarie 3, 2012 Da-mi si mie zece te rog ca vreau sa-mi fac un bec, sa moara de oftica aia de la Enel :ras:Daca tot facem anunturi, atunci sa le facem corecte. Si aproape orice led mai "obisnuit" poate functiona fara scc. Unde-i noutatea? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 De fapt ,practic rezistenta serie formeaza o scc; ledurile de pana la 0,3W pot functiona si in tensiune constanta dar nu la maxim. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum