adicontakt Postat Aprilie 7, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2014 cred ca il am eu. sa ajung acasa sa il caut Link spre comentariu
adicontakt Postat Aprilie 7, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2014 fisierele pentru frecventmetru https://www.dropbox.com/sh/wjumdnh1z3g46px/kQl0fPSkIg Link spre comentariu
BLIOJU GHEORGHE Postat Aprilie 7, 2014 Partajează Postat Aprilie 7, 2014 Multumesc mult. Link spre comentariu
BLIOJU GHEORGHE Postat Aprilie 10, 2014 Partajează Postat Aprilie 10, 2014 Salut, adicontakt, am reusit sa construiesc frecventmetrul lui Phil Rice pe cablajul atasat de tine, cu 16f628a, hex-ul lui stefan si nu imi functioneaza( afiseaza patratele). Precizez, ca am incriptionat pic-ul 16f628a, fara erori, folosind un programator jdm, cu setarea 16f628 ( fara a in coada). In filmuletul de pe youtube vad ca folosesti 16f628a si iti merge. Daca ai alt hex, pentru pic cu terminatia A, te rog sa mi-l dai si mie. Stima. Link spre comentariu
adicontakt Postat Aprilie 10, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2014 regleaza contrastul din semireglabilmai am vre o doua hex uri personalizate.ti le trimit maine Link spre comentariu
BLIOJU GHEORGHE Postat Aprilie 11, 2014 Partajează Postat Aprilie 11, 2014 Nu e de la reglajul semireglabilului, probabil e de la hex. Multumesc anicipat pentru gest. Link spre comentariu
amudsen Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 Buna ziua, Am facut si eu acest frecventmetru, cu multumiri lui @adicontakt (am modificat cablajul pentru bfr91 sot3). Urmeaza calibrarea si incasetarea (cel mai greu lucru ) Link spre comentariu
MifTy Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 fisierele pentru frecventmetruhttps://www.dropbox.com/sh/wjumdnh1z3g46px/kQl0fPSkIg eroare 404 se poate face si pe plăcuţă cu găurele, dar un cablaj ar fi mai bun. Link spre comentariu
adicontakt Postat Ianuarie 27, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 (editat) Hmmm,cred ca am mutat folderul prin dropbox,din pacate softul a fost personalizat pt un radioamator de la noi, ,nu stiu daca am unul gol fara mesaj de intampinare mifty https://www.dropbox.com/s/upo8p3l7ogirv8c/Frecvent%20metru.rar?dl=0 incercati si aceste variante de hex nu mai stiu ce si cum , stiu ca la unul daca puneai jumper la pinul 16 afisa pe 2 randuri la altul daca puneai 16 la masa puteai sa ii pui prescaler https://www.dropbox.com/s/9dgmh3oilrb7hkh/hexuri%20frecv.rar?dl=0 Editat Ianuarie 27, 2016 de adicontakt Link spre comentariu
vio2007 Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 A contruit cineva acest frecventmetru? http://homepage.eircom.net/~ei9gq/counter.html Link spre comentariu
yo9gcc Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 L-am facut eu, nu a mers din prima si sta si acum aruncat prin sertar!!! Cred ca o incerc si eu sa fac altul dupa o schema facuta si testata de vreun coleg de pe forum. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 29, 2016 Partajează Postat Ianuarie 29, 2016 (editat) pai eu am dat o varianta 100% ok, dar se pare ca e prea complicata... cu prescaler, preamp care rezolva nivelul prea mare necesar la intrarea pic-ului... Sensibilitatea e atat de mare incat daca eemit cu porttabila vhf/uhf la 25cm de el, imi arata frecv de emisie. Daca il leg la antena si YO6OSC la 500 m de blocul meu emite, imi ararta frecv lui de emisie... Editat Ianuarie 29, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
MifTy Postat Ianuarie 29, 2016 Partajează Postat Ianuarie 29, 2016 L-am facut eu, nu a mers din prima si sta si acum aruncat prin sertar!!! Cred ca o incerc si eu sa fac altul dupa o schema facuta si testata de vreun coleg de pe forum. schema e fioros de simplă, până şi SMT-ul e mai "stufos" ca frecvenţmetrul ăla, în schimb sunt disponibile 3 variante de soft, fiecare cu scopul ei, şi cel puţin una din variante e realizată de terţi, pe baza codului sursă oferit acolo... modificările între versiuni sunt la cuarţ (originalul foloseşte 10.024 Mhz sau cam aşa, ulterioarele 10 Mhz), şi sunt şi modificări legate de IF: există,nu există, poţi alege dintre valorile A, B sau C, sau o poţi programa tu folosind meniul, etc... la urma urmei, a fost conceput ca instrument de panou pentru monitorizat o staţie, nu ca frecvenţmetru dedicat, să poţi băga în el orice de la 10 Hz la 50 de Mhz... nu ţi-a mers deloc, sau nu merge cum ai tu nevoie? în sfârşit, dacă ai de gând să adaugi unei chestii mai "vintage", gen celebrul transceiver A413, o scală numerică cu leduri, nu cu LCD, poţi apela la schema lui dl4yhf.e fix la fel, minus faptul că foloseşte un afişaj LED de 4 sau 5 cifre, multiplexat. Link spre comentariu
amudsen Postat Ianuarie 29, 2016 Partajează Postat Ianuarie 29, 2016 Cred ca am "parlit" partial Bfr91 cand incercam sa-l calibrez, acum imi arata ori 64 Hz sau 1 Hz cand pun jumperul pentru prescaler (asta cred ca e un semn bun ). Ar trebui sa-i pun un prescaler cu U664b, un etaj de amplificare cu 733, diode antiparalel...... ceva sa protejeze, cred. Oricum, colegul @MifTy a spus bine ca e pentru panou, nu e bine de utilizat .....standalone. Link spre comentariu
adicontakt Postat Ianuarie 29, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2016 integratul pt prescaler pe mine nu m-a multumit deloc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum