Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Frecventmetru cu PIC16F628A

adicontakt

Postări Recomandate

• Răspunsuri 127
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adicontakt

29

• nico_2010

22

• Marele Savant

13

• iora

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 1 lună mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator stefaann

Andrian Nicolae este aici: http://sites.google.com/site/acousticmax/

Daca aveti ceva nelamuriri despre frecventmetrele obisnuite, adica alea cu poarta SI, numaratoare si baza de timp.

La frecventmetrele cu microcontroller nu cred ca se pricepe.

As fi interesat sa stiu un artificiu care se face la frecventmetrele cu microcontroller.

La intrarea microcontroller-ului se pune un numarator binar cu 8, cu 16, dar nu ceva foarte fix, adica ceva in baza doi.

Acest numarator este comandat, resetat de catre microcontroller.

Adica, daca avem divizor cu 16, microcontroller-ul va primi la intrare F/16

Totusi cand semnalul de poarta taie Fintrare, ramane in divizorul binar de intrare un rest de impulsuri intre 0 si 15 care trebuie adunat la suma generala multiplu de 16.

Poate stie cineva concret cum se face acest artificiu.

Cu acest artificiu se mareste frecventa de intare cu 16, iar precizia nu este afectata.

O chestie asemanatoare se face la sintezele de frecventa cu prescaler P/P+1, adica 16/17, sau 64/65 si nu numai.

Principiul P/P+1 il stiu bine si l-am folosit.

N-as vrea sa inventez ceva ce a fost facut.

Artificul de la intarea frecventmetrelor cu microcontroller este util si in alte multe aplicatii care necesita viteza si precizie mare de numarare.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

Revin cu vesti bune.Am gasit o varianta de soft fara prescaler aici http://www.dxzone.com/cgi-bin/dir/jump2.cgi?ID=25770 .Este acelasi frecventmetru cu mici modificari. Merge pana la 65Mhz , testat cu un dip metru. Mai ramane sa ii fac o etalonare cat mai precisa. Incerc sa imi dau seama cum sa ii adaug optiunea de a folosi un prescaler cu 8, dar imi prind urechile in asm :nas:.... daca se poate un pic de ajutor.... Atasez laga si continutul fisierului asm si fisierul hex daca il mai doreste cineva. Multumesc!

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Mersi frumos pentru link vad ca asta e chiar cu 16F628A, hex-ul originalul era cu 16F628(fara A) si nu functiona la mine (folosesc 16F628A)incerc cu hex-ul asta sa vedem :101

Link spre comentariu

Mersi frumos pentru link vad ca asta e chiar cu 16F628A, hex-ul originalul era cu 16F628(fara A) si nu functiona la mine (folosesc 16F628A)incerc cu hex-ul asta sa vedem :101

deci?
Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări