nico_2010 Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 De ce ai doar 4.8V pe Target?Verifica tensiunea de alimentare a montajului Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 probleme cu pic-ul sau programatorul. ai mai programat pana acum cu pickit2-ul ala? seteaza vdd-ul la 5V chiar daca se programeaza fara probleme si sub 4.5V, cand primesti avertisemnt de la pickit.garantex ca hex-ul merge scris in 16F628 Link spre comentariu
adicontakt Postat Februarie 7, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2012 alt hex merge programatdupa ceva incercari a luat-oacuma am alta problema stau aprinse toate patratelele de la display ca si cum nu ar fi pic bagat in soclu , am dat si din semireglabilul de contrast si la fel face se modifica contrastul dar tot plin sunt caracterele Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 adi incerca si hex-ul acesta - freq 16F628 (pe linia doi Mhz). La mine functioneaza deci trebuie sa mearga si la tine. frq 16f628.zip Link spre comentariu
nico_2010 Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 Incearca fisierul .hex pentru 16F628 (fara A) al frecventmetrului lui Phil Rice (bendigo...) pe care il atasez. Link spre comentariu
adicontakt Postat Februarie 8, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2012 salut pt inceput am programat picul cu primul soft postat de stefan si se pare ca incepe sa functioneze dar nu am generator de semnal pt etalonare , exista vre un soft sa fac asta prin placa de sunet a pcului? Link spre comentariu
Flor Postat Februarie 8, 2012 Partajează Postat Februarie 8, 2012 Practic, daca stam sa judecam, microcontrolorul ala numara impulsurile date de quartz. Si cum asta e ceva stabil, ma rog, suficient de stabil, problema etalonarii se reduce la a vedea daca Q oscileaza exact la cat scrie pe el. Ma rog, pt asta trebuie sa ai un frecventmetru cat mai bun, adica stabil, si cu cat mai multe cifre. Acuma daca ai pus si un trimer, ai de unde trage un pic, hi, hi... Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 8, 2012 Partajează Postat Februarie 8, 2012 cam aceeasi nalamurire o aveam pe aici viewtopic.php?p=858606#p858606 dar tot nu m-am lamurit inca, pana la urma voi face niste masuratori la facultate. exista programe pentru generarea unui semnal pe placa de sunet suficient de precise (pana la 20Khz) http://www.electronicstefan.ro/2011/01/ ... -pcm27094/ p.s: in functie de starea logica a pinului 18 ai informatiile afisate pentru lcd 16x1 sau 16x2. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 8, 2012 Partajează Postat Februarie 8, 2012 Acuma depinde si cat timp ai la dispozitie. In exact acelasi hardware poti programa un ceas. Reglezi ora exacta si de fapt obtii un frecventmetru etalonat perfect... dar dureaza cateva zile Link spre comentariu
adicontakt Postat Februarie 18, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2012 urmeaza prescalerul , motiv pentru care intreb aici are cineva un integrat U664B ?> Link spre comentariu
nico_2010 Postat Februarie 19, 2012 Partajează Postat Februarie 19, 2012 Salut!Schimba afisorul cu unul tip 16X1 pentru a afisa corect informatia.Felicitari pentru realizare! Link spre comentariu
adicontakt Postat Februarie 19, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2012 momentan nu am decat 2x16 si nu e nici o problema , pot din jumperul la pinul 18 sa il fac sa arate pe o singura linie , l-am lasat pe 2 linii ca sa nu stea degeaba linia a doua Link spre comentariu
adicontakt Postat Aprilie 11, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2012 si in sfarsit gata si un filmulet se pare ca in gol prescalerul oscileaza si chiar cu intrarea pusa la masa arata niste semnale parazite dar in momentul cand se aplica o frecventa pe intrare acestea dispar Link spre comentariu
nico_2010 Postat Aprilie 11, 2012 Partajează Postat Aprilie 11, 2012 se pare ca in gol prescalerul oscileaza si chiar cu intrarea pusa la masa arata niste semnale parazite dar in momentul cand se aplica o frecventa pe intrare acestea disparToate prescalerele de la Telefunken(664,,864,862) cu sufixul "B" (dar si LMX-urile) oscileaza fara semnal la intrare (vezi foaia de catalog).Este doar putin deranjant, dar nu afecteaza masuratorile. Link spre comentariu
iora Postat Aprilie 11, 2012 Partajează Postat Aprilie 11, 2012 oscileaza si cele gen SDA2101, echivalente cu U664,insa fara a afecta cu nimic functionarea Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum