Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Frecventmetru cu PIC16F628A

adicontakt

Postări Recomandate

salutare la toata lumeavreau sa fac un frecventmetru cu PIC16F628A , am gasit gasit cateva scheme pe web dar as dori sa fac un montaj executat de catre cineva sa stiu ca este functionabil si eventual sa ma ajute la setat acest frecventmetruas vrea ca proiectul sa fie complet respectiv sa aibe pcbul , hexul, metoda de setareafisajul sa se faca pe un lcd 2x16multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 127
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adicontakt

29

• nico_2010

22

• Marele Savant

13

• iora

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut.Incearca schema cu PIC16F84, a lui IK3OIL, pe care o ai in atasament. Eu l-am facut si merge superb, pana la 50mhz. Peste, ai acolo si un prescaler, cu care te duci peste 1Ghz.

Link spre comentariu

Uite unul aici, de altfel foarte cunoscut:http://ironbark.bendigo.latrobe.edu.au/ ... newfm.html...Merge foarte OK, si are o gramada de facilitati. Din pacate nu are PCB!..Succes, Emil

Ce sa zic, asta e o asa de mare problema. Daca cineva chiar vrea sa si-l faca, ii proiectez eu cablajul...Scrieti aici, ca sa nu muncesc de pomana...Adevarul e ca se poate face destul de rapid si pe o placa cu gaurele..
Link spre comentariu

@dyogenes superba schema dar cam "stufoasa" pt ce vreau eu (am salvat linkul , pe viitor nu se stie)@Flor chiar ma intereseaza , cablaje stiu sa proiectez si eu dar chiar sunt intr-o acuta lipsa de timp , daca binevoiesti sa ii faci un cablaj la schema respectiva ar fi bine , as vrea piesele sa nu fie smd . nu vreau sa mil afc pe cablaj de test , ma intereseaza o versiune "solida"eventual daca vrei vb pe messenger , da un add la adicontakt

Link spre comentariu

Uite unul aici, de altfel foarte cunoscut:

http://ironbark.bendigo.latrobe.edu.au/ ... newfm.html

chiar daca scrie 16f84, codul sursa si hex-ul sint pentru F628A.

Merge foarte OK, si are o gramada de facilitati. Din pacate nu are PCB!

Succes, Emil

La cererea prietenului @adicontakt, am desenat un cablaj pentru schema din link-ul postat de tine. :da

Asa arata cablajul desenat:

post-17385-13982937312_thumb.jpg

post-17385-139829373148_thumb.jpg

post-17385-139829373166_thumb.jpg

post-17385-139829373187_thumb.jpg

Link spre comentariu

ms geomar , luni trag foile la munca la imprimanta sa fac cablajul

LCD-ul vine montat pe partea traseelor, am considerat ca este mai bine asa, ai acces la jumperi, trimer si semireglabil.Ok, astept sa vad rezultatul si de ce nu si montajul functional. :da
Link spre comentariu

ms geomar , luni trag foile la munca la imprimanta sa fac cablajul

LCD-ul vine montat pe partea traseelor, am considerat ca este mai bine asa, ai acces la jumperi, trimer si semireglabil.Ok, astept sa vad rezultatul si de ce nu si montajul functional. :da
schema are o sensibilitate neliniara, incepe de pe la 20Hz ,unde e cel mai insensibila si urca treptat odata cu frecventa.nu e prevazuta cu limitare si protectii la intrare, trebuie modificata partea de intrare cu inca un etaj tampon de adaptare cu un tranzistor cu impedanta cat mai mare ,gen BF245.sunt in teste cu acest montaj : viewtopic.php?f=205&t=97938 din pacate e nevoie de optimizari la polarizarea tranzistorilor.insa schema functioneaza bine si in plus are si parte LC
Link spre comentariu

efectiv mi s-au taiat aripilecredeam ca e ceva simplu si bun

functioneaza schema , e simpla , insa de multe ori e importanta impedanta de intrare ,pentru a nu altera semnalul,pe mine unul m-a dezamagit raspunsul la joasa frecventa.o schema performanta e cu NE592,amplificator video de banda larga. insa mai trebuie un etaj cu fet dedicat masurarii frecventelor joase. oricum iti recomand sa testezi singur schema
Link spre comentariu

Montajul e OK pina pe la aproape 70Mhz. Sigur ca condensatorul de pe intrare nu este de 1uF ci de 0,1 uF. Se mai poate completa cu doua diode antiparalel pe intrare si inca un condensator de 0,1uF.Aste bine ca rezistenta din baza sa fie inlocuita cu un semireglabil de 47k si sa faca reglejul in functie de tranzistorul folosit. Era bine sa ne spuna colegul si unde are nevoie de acest f-metru ca sa stim ce sa-i recomandam.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări