Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

microcontroler vs microprocesor

romioltean

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• romioltean

4

• yo9hnf

2

• diablero

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

microprocesorul este "procesorul" chior (fara memorie si altele), iar microcontrolerul este un fel de "placa de baza", care pe langa procesor, contine si memorie si alte unitati auxiliare.

Link spre comentariu

In cazul microprocesoarelor diversele memorii (de tip ROM sau RAM) sau chiar oscilatorul sau controllerul de magistrala era in afara chip-ului. Microcontrollerele au practic totul integrat pe chip.

Link spre comentariu

dar ca si complexitatea instructiunilor pe care le poate interpreta,CPU -ul din microcontroler ,cam la ce nivel se afla fata de microprocesor?( am de facut un referat cu diferenta dintre cele doua si cu cat am citit mai mult cu atat i-mi par mai asemanatoare) :nebunrau:

Link spre comentariu

multam de raspunsuri,cred ca reusesc sa incropesc ceva

Chiar crezi ca se poate face un referat din raspunsurile pe care le-ai primit? Daca spui ca ai citit, nu te-ai intalnit cu termenii CISC si / sau RISC?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări