Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Surse PC

Alecsandru90

Postări Recomandate

nu am vrut sa postez in alta arie , deoarece nu presupune modificarea sursei pentru a obtine o tensiune mai mare , ci pentru idei pentru a mari randamentul surselor noastre mai mult sau mai putin chinezesti ,in primul rand as cere o parere despre transformatoarele lor , la majoritatea chinezariilor sunt subdimensionate , se pot schimba aceste transformatoare ? sau poti bobina un transformator care sa coincida cu parametrii celui scos(poate sarma mai groasa) fara a dispune de osciloscop? multumesc tuturor care isi vor bate capul cu mine :jytuiyu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Alecsandru90

7

• Th3_uN1Qu3

2

• __farad__

2

• remus68

1

etd-urile , alea iau foc , daca ai racire buna pe tranzistori si diode , sunt bobinate cu 2 randuri de sarme , una subtire 23 spire ,2x groasa 23 spire , si 1xgroasa 10 spire ,aia subtire se topeste , am patit asta cu 2 surse pana acum , sau ceva idei despre tranzistori? maine caut prin cutia de maimute si va zic cum se numesc , din memorie stiu ceva de toda , parca , maine va zic sigur , cred ca e mai rentabil sa iei una chinezeasca si sa o mesteresti (mai acumulezi si ceva experienta )decat sa arunci cateva milioane pe o sursa de firma ,parerea mea

Link spre comentariu

Parerea mea e ca e mai bine sa dai 150-200 ron pe o sursa facuta bine de la mama ei. Am facut ambele variante, si cand e vorba de un calculator de care ai nevoie sa fie fiabil, diferenta se justifica. Atunci cand PC'ul costa 1500 lei, merita sa pierzi restul componentelor din cauza unei surse de 40 lei?

Link spre comentariu

e minunat,dar cine-ti garanteaza reusita?iar sursele mai scumpe au si niste radiatoare pe care cu greu poti sa le egalezi ca eficienta prin diverse artificii intr-o cutie chinezeasca

Link spre comentariu

radiatoarele ar fi ultima problema , trafurie alea is curios cum se calculeaza , in functie de miez , de calitatea conductorului sau dupa spire si conductorul presupun ca e anume pentru asa ceva , de unde as putea sa fac rost de sarma din aia , am o sursa pentru experimente si un Pentium 3 pentru abuzat pe el cu sursa , astea de 450w chinezesti au 3 tranzistori si 3 diode pentru iesire ,cel putin teoretic daca schimbi trafurile ,diodele si tranzistorii ar trebui sa suporte un amperaj mai mare , si mai ai si satifactia ca e facuta de manuta ta

Link spre comentariu

daca poti trage din trafuri si diodele schimbate presupunand ca rezista pcb-ul mai multi amperi nu inseamna ca o eficientizezi ? din 450~<300 reali daca o aduci la 400 fara sa ia foc nu e destul de bine? in felul asta poti lua una chinezeasca de 750w la vreo 120 ron si daca ajungi la 700 reali e destul de bine :jytuiyu

Link spre comentariu

In teorie da. In practica eu vreau sa fie si eficienta si fiabila. Adica daca iau o chinezarie cum spui tu, si vreau sa o fac eficienta si fiabila ar trebui sa schimb totul, mai putin carcasa, ventilatorul si placa de cablaj. Si rasare intrebarea oare nu mai bine construiam una de la bun inceput? Aveam si posibilitatea adaugarii a diverse chestii suplimentare, eventual corectarea vreunei erori din economie de piese, pe care nu le pot face daca pcb-ul e gata facut. Acesta ma va obliga sa respect schema intocmai. Sau te apuci de montat piese in aer, calare peste alte piese si unite cu sarma? Ca in cazul asta se chema buleala.Parerea mea.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări