Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Frigidere depanare?

ste7

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ste7

12

• yglos2

3

• yo9gcc

2

• worker

2

Top autori în acest subiect

Vizitator raven

Buna ziua,intervin si eu cu o problema,am un frigider de masina care are un evaporator foarte mic care nu il gasesc sa il inlocuiesc.Problema la aceast evaporator este ca s-a fisurat chiar la lipitura intre aluminiu si cupru,Cu ce pot lipi acest aluminiu cu cupru?Am cautat eu pe net si am gasit Durafix si am luat un electrod si am incercat dar tot ramane cate un por si scapa pe la imbinare.Exista vreun decapant ceva?Rog pe cei care sunt in domeniu sa ma lamureasca si pe mine.

Link spre comentariu

Curata bine, prin razurie/cu un abraziv, si lipeste-l cu Poxipol gri.

Ar fi o solutie si cu poxipol eu mai folosesc picatura depinde ce marime are porul ,daca foloseste ca agent de racire r600 este foarte volatil si se pierde mai bine construiesti un vaporizator nou , fiind un frigider mic costurile unui vaporizator din cupru nu sunt atit de mari plus ca agentul tot lai pierdut.PS se pierde un spatiu mic dar infim cu un vaporizator din cupru si castigi calitate indelungata . :da
Link spre comentariu
Vizitator raven

Vaporizatorul nu este in pereti frigiderului,l-am scos sa incerc sa il lipesc, la varianta cu construirea altuia m-am gandit si eu,dar trebuie sa fac rost de o bucata de tabla de cupru de 35cm pe 13cm(exact cat este vechiul vaporizator) pe care sa fac serpentinele si sa le lipesc cu aliaj cu argint.La varianta cu poxipol nu prea am incredere,agentul frigorific este R134a dar find un frigider dintr-un tir si fiind expus cam tot timpul la trepidati nu stiu car rezista lipitura.

Link spre comentariu

Incearca vaporizator nou din cupru si nu neaparat pe tabla din cupru il pozezi si pe tabla zincata (folosind coliere si nituri) apoi pe frigider te descurci .Formezi intai tabla dupa forma interiorului la frigider apoi pozezi teava lasand capetele mai lungi pentru imbinarea exterioara (la compresor) la un capat pui capilarul si filtrul iar celalant la aspiratia de la compresor '' identic ca vechea instalatie'' noroc :da

Link spre comentariu

Incearca vaporizator nou din cupru si nu neaparat pe tabla din cupru il pozezi si pe tabla zincata (folosind coliere si nituri) apoi pe frigider te descurci .Formezi intai tabla dupa forma interiorului la frigider apoi pozezi teava lasand capetele mai lungi pentru imbinarea exterioara (la compresor) la un capat pui capilarul si filtrul iar celalant la aspiratia de la compresor '' identic ca vechea instalatie'' noroc :da

PS teava de 8mm diametrul.
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator laureti30

am vazut intrun filmulet pus de ste7 k se suda tevile intre ele cu o butelie mica,se poate suda fara aparat de autogen tevile la motor...?,se gaseste o stfel de butelie de gas?...

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

O intrebare pentru cunoscatori: Mai gasesc termostat model Arctic 140l cu prindere originala si varnis ?In prezent gasesc la 20 de lei numai termostate no-name pe care nu le pot monta deoarece au alt tip de prindere si care nu au varnis.Eventual unul recuperat dar functional.Astept mesaj aici sau PM de la cei care au asa ceva.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări