Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Frigidere depanare?


ste7

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • ste7

    12

  • yglos2

    3

  • yo9gcc

    2

  • worker

    2

Top autori în acest subiect

Cam greu, daca ai frigider de pe timpul lui nea' Nicu, e clar ca e pe amoniac, spre deosebire de cele noi care functioneaza pe freon, procedeul de incarcare cu amoniac ( NH3) e putin cam complicat, asta pentru ca amoniacul este condensat.Oricum lucrul cu amoniacul are riscuri mari, este un gaz toxic !Arunca-le la fiare vechi, iei niste bani pe ele.

Link spre comentariu

Frigiderele nu sunt chiar vechi ,sunt 98,2000 numai ca nu raceste cineva spunea ca trebuie completat agentul ,referitor la scule am gasit un magazin online si mam informat toate costa in jur de 500 Euro ,as incerca si treaba asta dar mai intii vreau sa ma documentez si poate ceva practica la domiciliu ca de furat meserie poate voi fura de pe undeva :da Cursuri cred ca sunt scumpe ,si nu prea se fac in localitate adica Botosani

Link spre comentariu
Vizitator Paul89

Te pot ajuta eu cu ceva informatii. De ex: daca merge continuu, nu isi face temeratura ori nu are destul freon, ori ii defect termostatul. Daca porneste compresorul cca 10 secunde si decupleaza ii defect, daca nu porneste deloc chiar daca ii in prinza-termostat defect (nu ii da comanda) sau releu de pe compresor. De incarcat si schimba filtrul nu-i greu deloc, trebuie sa ai un taietor de teava, taietor de capilara, la compresor ii pui un ventil sa-l poti incarca. Noi sudam cu bara de argint cu pasta. Daca ai alte intrebari iti stau la dispozitie, sau pot face niste poze eventual cand am un frigider de reparat. Incarcam cu agent izobutanic (r600) sau 134 A. Alea cu amoniac nu le mai reparam.

Link spre comentariu

Merge si dupa ,,ochi,, , prin ani '90 nu se gaseau cantare electronice pentru a sti cat freon bagi intr-un frigider, dar experienta te invata, stiu din propria experienta cand pana in anii '91 lucram in acest domeniu.Poti sa imi dai detalii pentru fiecare frigider in parte si am sa iti spun cam ce defecte posibile sunt. Pentru incarcat este deajuns si un letcon mai puternic, mai greu este cand inlocuiesti componente, acolo trebuie neaparat un aparat autogen.

Link spre comentariu
Vizitator Paul89

Si eu cu asta ma ocup, ce-i drept ca ''incepator''. Nu am ani in spate ca alti. Cum faceai pe atunci? Ascultai 'injectia'? Cum vaporizeaza freonu? Daca merge continuu? Chiar curios :)

Link spre comentariu

Efectiv introduceam freonul in reprize cate putin si cu frigiderul in functiune vedeam cat ingheata, cum sonda de la termostat este pe la sfarsitul conductei din vaporizator el se oprea doar atunci cand ingheta si acolo, daca din intamplare bagai mai mult ajungea sa inghete si conducta vaporizatorului din spate (la iesirea din frigider) si atunci mai scoteam freonul din el. Atunci aerisirea nu se facea cu ventil se efectiv se facea cam doua incarcari dupa prima incarcare se scotea freonul si se introducea putin alcool metilic dupa care se facea incarcarea propriuzisa. Mai tarziu ne-am modernizat si faceam o gaura in filtru si alameam un capilar si dupa ce conectam butelia porneam frigiderul si pe capilar iesea tot aerul (se vida) dupa care alameam capilarul si faceam incarcarea frigiderului (nu mai pierdeam atat freon ca prima oara). Si cam acestea erau pasii si sa nu mai spun ca la domiciliul clientului doar cateva persoane aveau butelii pentru alamit restul facea lipiturile cu letconul si cositor, astea erau vremurile pe atunci.

Link spre comentariu

Grele vremuri?As vrea eu sa traiesc acum cum traia un frigotehnist sau depanator tv atunci.Din pct. de vedere material aestia nu se comparau nici pe departe cu medicii sau profesorii.Am cunoscut personal, persoane din ambele categorii,nu vorbesc din auzite.Sa nu mai spun ca aveau cunostiite peste tot,la primarie la judeteana de partid,etc.Prin 80 m-am apucat timid de reparatii tv, la sate,dupa serviciu,eu nefiind de profesie depanator,am invatat din pasiune.Pai ma intorceam seara tarziu cu 500-800 de lei ,carne oua mai si benzina.Grele vremuri!P.S. scuze de off-topic,dar nu m-am putut abtine.

Link spre comentariu

Mai tarziu ne-am modernizat si faceam o gaura in filtru si alameam un capilar si dupa ce conectam butelia porneam frigiderul si pe capilar iesea tot aerul (se vida) dupa care alameam capilarul si faceam incarcarea frigiderului

interesanta metoda.gaura (gaurica) in filtru cu ce se facea?am cochetat si eu cu frigotehnia in anii `90 si pot spune: « ... ICE. alta viata»
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări