Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema placa de baza Asus p5sd2


le5100kw

Postări Recomandate

Am o placa de baza Asus p5sd2 cu o urma de flux pe slotul ei de ram. Incercand sa repar problema cu uscatorul, ca sa incalzesc fluxul ca sa-si dea drumul de pe slot, banuiesc ca am incalzit si altceva de pe placa. Acum placa de baza nu mai initializeaza procesorul (nu se mai aude pacaitul de initializare) si nu se mai inchide de la power (5secunde) si astfel procesorul nu se mai incalzeste ca inainte, fapt ce-mi da mie impresia ca nu este alimentat 100%, sau s-au intrerupt cateva cai de comunicare din magistrala. O alta ipoteza as mai avea ca am incalzit pinii de la chipul I\O. Ajutati-ma va rog cu o idee, ce sa verific si pe unde sa ma duc pe traseu.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • le5100kw

    3

  • __farad__

    2

  • Spammer

    2

  • E_manuel

    1

Top autori în acest subiect

Nu stiu cine ti-a spus spus sa folosesti feonul pentru a incalzi placa de baza, dar pentru cineva care-l foloseste orbeste, riscul este unul singur, defect iremediabil.

Anumite componente de pe placa de baza, sunt extrem de sensibile la temperaturi ridicate, in timp ce unele se dezlipesc de pe circuit, altele se ard pur si simplu.

 

E buna de aruncat, incalzirea cu feonul duce la decuplarea acidentala a unor stabilizaori de tensiune, si memoria ram ori procesorul, risca sa primeasca tensiuni mult mai mari decat suporta, si uite asa, arzi componente pe banda rulanta.

Iei alta noua !

Link spre comentariu

Nu are ce sa se strice, pentru ca un feon are temperaturi sub 80 de grade. As dori totusi alte explicatii putin mai concrete la problema si mai tehnice si de la cineva care are experienta in depanare avansata pas cu pas la placi de baza (fara suparare).

Link spre comentariu

Nu are ce sa se strice, pentru ca un feon are temperaturi sub 80 de grade. As dori totusi alte explicatii putin mai concrete la problema si mai tehnice si de la cineva care are experienta in depanare avansata pas cu pas la placi de baza (fara suparare).

daca spuneti ca un foehn are temperaturi sub 80 de grade inseamna ca stiti ca fluxul ori cat de prost ar fi el se topeste de la 120 in sus...Intai postati ceva poze cu placa,preferabil la o calitate buna, sa vedem despre ce e vorba.... nu isi da nimeni cu parerea decat teoretic, dava vreti sa si remediati, ajutati colegii de forum.
Link spre comentariu

nu era mai simplu sa indepartezi acel flux cu alcool izopropilic?daca ar flux pe ea ma gandesc ca nu a fost pus dege o reparatieaba....s-a incercat o reparatie, nu poti stii daca a avut succes sau nu

Link spre comentariu

Ideea e ca placa era functionala, desi ala mi-a zis ca e defecta, dar mi-a murit in mainile mele de la uscator (sunt siiigur 100% ca s-a dezlipit ceva):)). Din cauza asta as vrea sa o repar si as vrea sa apelez la cunostintele cele mai solide de la persoane care au lucrat in domeniu avansat al electronicii. As putea spune ca incapatinarea pe care o am m-ar ajuta sa invat mai multe despre cum functioneaza chipurile de pe o placa de baza si cum se pot repara.

Link spre comentariu

OK s-a dezlipit ceva. Problema este ca exista placi multistrat. Adica intre cele doua fete vizibile mai exista una sau mai multe alte placi, fiecare cu circuitele sale si care au legaturi intre ele (intre fete). Daca este intrerupta intre aceste straturi nu mai ai ce-i face. Piesele sunt montate pe fetele vizibile dar legaturile sunt realizate prin aceste straturi suprapuse. Poti verifica vizual lipiturile la pinii din zona incalzita si sa incerci refacerea celor care ti se par suspecte. Ai insa nevoie de flux si de un letcon de putere mica si neaparat cu varful legat la impamantare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări