tiritrobo Postat Ianuarie 18, 2012 Partajează Postat Ianuarie 18, 2012 Are cineva idee cum se poate concepe o schema cu acesta?Multumesc. Link spre comentariu
asyx Postat Ianuarie 18, 2012 Partajează Postat Ianuarie 18, 2012 daca vrei doar incarcator de ce nu folosesti un lm723? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 18, 2012 Partajează Postat Ianuarie 18, 2012 dupa ce criteriu ai ales integratul:era prin casa,ai facut alte montaje cu el si ai incredere in performante,este cel mai ieftin....? Link spre comentariu
asyx Postat Ianuarie 18, 2012 Partajează Postat Ianuarie 18, 2012 normal ca-l folosesc.si ca sursa si ca incarcator cand am nevoie.de ieftin e ieftin,cred ca in jur de 2lei Link spre comentariu
radu42 Postat Ianuarie 18, 2012 Partajează Postat Ianuarie 18, 2012 Din cite am vazut integratul este un operational pa care tb sa-l folosesti intr-o schema concreta...e buna ideea cu 723-ul.De fapt ce acumulator ai ?Cu gel...sau de care? Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 19, 2012 Partajează Postat Ianuarie 19, 2012 HA17741 este identic LM741 sau alt 741. Un operational. Link spre comentariu
tiritrobo Postat Ianuarie 19, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2012 Am gasit o aplicatie.Poate reusim sa extragem si o schema.Multumesc. Link spre comentariu
radu42 Postat Ianuarie 19, 2012 Partajează Postat Ianuarie 19, 2012 Mai bine ne puneati o poza cu acumulatorul !!!Poate asa ne dam seama ce tip este si va putem da o schema. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 19, 2012 Partajează Postat Ianuarie 19, 2012 @tiritrobo N-am inteles exact ce anume doresti. Schema montajului de mai sus, pentru a fi reprodusa/reparata? O alta schema, oricare, cu 741? (De ce cu operational?) Sau orice fel de schema (mai simpla) capabila a-ti incarca acumulatorul? Link spre comentariu
iora Postat Ianuarie 20, 2012 Partajează Postat Ianuarie 20, 2012 @tiritrobo N-am inteles exact ce anume doresti. Schema montajului de mai sus, pentru a fi reprodusa/reparata? O alta schema, oricare, cu 741? (De ce cu operational?) Sau orice fel de schema (mai simpla) capabila a-ti incarca acumulatorul?eu folosesc o sursa simpla. traf de 16V~ 3A, redresare cu 2x2200uF/35V.led martor prin rezistenta de 1k2, 2 integrate LM317T pe radiator ,schema clasica reglata la 14,4v la iesire, o dioda de 5A montata la iesirea stabilizatoarelor la care leg acumulatorul in tampon , iar printr-o siguranta de 3A legata la plusul acumulatorului la iesire 2 condensatoare in paralel cu iesirea de 100uF la 25V , 100nF si o dioda 1n4001. sursa incarca si mentine acumulatori lead acid de 12V /4-7A,plus alimentare 14,4V in atasament e cablajul. urmeaza sa postez schema. sursa e foarte fiabila.am realizat-o in multe exemplare care functioneaza non stop sursa cu aceasta schema se comercializeaza si in comert. cablajul e pe o foaie A4 standard la dimensiuni Link spre comentariu
tiritrobo Postat Ianuarie 20, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2012 Doream sa construiesc un charger pentru lead seaaled acid battery 12V 7ah . Daca imi dati schema aia cu 2 LM317 de restul ma ocum eu.A mea parea interesanta fiind folosita la lanternele de cautare ale MAI. Link spre comentariu
iora Postat Ianuarie 20, 2012 Partajează Postat Ianuarie 20, 2012 Doream sa construiesc un charger pentru lead seaaled acid battery 12V 7ah . Daca imi dati schema aia cu 2 LM317 de restul ma ocum eu.A mea parea interesanta fiind folosita la lanternele de cautare ale MAI.o desenez si o postez Link spre comentariu
tiritrobo Postat Ianuarie 20, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2012 Multumesc pentru imagini. Aceasta schema permite reducerea incarcarii (trickle charge) la atingerea tensiunii maxime?Se poate modifica pentru un charger rapid (circa o ora) pentru NIMH 12V la 1,5AH? Link spre comentariu
iora Postat Ianuarie 20, 2012 Partajează Postat Ianuarie 20, 2012 Multumesc pentru imagini. Aceasta schema permite reducerea incarcarii (trickle charge) la atingerea tensiunii maxime?Se poate modifica pentru un charger rapid (circa o ora) pentru NIMH 12V la 1,5AH?Schema dupa atingerea pragului de incarcare maxima,mentine un curent redus prin acumulator,asa cum este recomandat la lead acid.,nu am testat cu alti acumulatori. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 20, 2012 Partajează Postat Ianuarie 20, 2012 o adresa gasita cand am dat cautare pt "trickle charge" http://www.mpoweruk.com/chargers.htm Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum