Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator acumulator 12V 7 AH cu HA17741 ?

tiritrobo

Postări Recomandate

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tiritrobo

6

• iora

3

• radu42

3

• asyx

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator smilex

@tiritrobo N-am inteles exact ce anume doresti. Schema montajului de mai sus, pentru a fi reprodusa/reparata? O alta schema, oricare, cu 741? (De ce cu operational?) Sau orice fel de schema (mai simpla) capabila a-ti incarca acumulatorul?

Link spre comentariu

@tiritrobo N-am inteles exact ce anume doresti. Schema montajului de mai sus, pentru a fi reprodusa/reparata? O alta schema, oricare, cu 741? (De ce cu operational?) Sau orice fel de schema (mai simpla) capabila a-ti incarca acumulatorul?

eu folosesc o sursa simpla. traf de 16V~ 3A, redresare cu 2x2200uF/35V.led martor prin rezistenta de 1k2, 2 integrate LM317T pe radiator ,schema clasica reglata la 14,4v la iesire, o dioda de 5A montata la iesirea stabilizatoarelor la care leg acumulatorul in tampon , iar printr-o siguranta de 3A legata la plusul acumulatorului la iesire 2 condensatoare in paralel cu iesirea de 100uF la 25V , 100nF si o dioda 1n4001. sursa incarca si mentine acumulatori lead acid de 12V /4-7A,plus alimentare 14,4V in atasament e cablajul. urmeaza sa postez schema. sursa e foarte fiabila.am realizat-o in multe exemplare care functioneaza non stop

sursa cu aceasta schema se comercializeaza si in comert.

Posted Image Posted Image

cablajul e pe o foaie A4 standard la dimensiuni

Posted Image Posted Image Posted Image

post-16818-139829372465_thumb.jpg

Link spre comentariu

Doream sa construiesc un charger pentru lead seaaled acid battery 12V 7ah . Daca imi dati schema aia cu 2 LM317 de restul ma ocum eu.A mea parea interesanta fiind folosita la lanternele de cautare ale MAI.

Link spre comentariu

Doream sa construiesc un charger pentru lead seaaled acid battery 12V 7ah . Daca imi dati schema aia cu 2 LM317 de restul ma ocum eu.A mea parea interesanta fiind folosita la lanternele de cautare ale MAI.

o desenez si o postez
Link spre comentariu

Multumesc pentru imagini. Aceasta schema permite reducerea incarcarii (trickle charge) la atingerea tensiunii maxime?Se poate modifica pentru un charger rapid (circa o ora) pentru NIMH 12V la 1,5AH?

Link spre comentariu

Multumesc pentru imagini. Aceasta schema permite reducerea incarcarii (trickle charge) la atingerea tensiunii maxime?Se poate modifica pentru un charger rapid (circa o ora) pentru NIMH 12V la 1,5AH?

Schema dupa atingerea pragului de incarcare maxima,mentine un curent redus prin acumulator,asa cum este recomandat la lead acid.,nu am testat cu alti acumulatori.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări