Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SE-UL G807

fcon

Postări Recomandate

Îmi place foarte mult cum arată G807 , dar din păcate nu este cea mai liniara lampa in modul SE . De fapt este foarte departe de ceea ce înseamnă înaltă fidelitate ! In modul PP acea nelinearitate se compenseaza automat ...Voi renunța la ideea de a construi un amplificator SE cu G807 .....In viitor am in vedere un PP care sa arate cât mai retro ....Va fi un amplificator pentru auditie dar in aceeași măsura un " aparat " pentru impresionat vizual pe cei ce apreciază acest gen de aparate .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 147
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fcon

25

• mișa

23

• hpavictor

13

• zbodeoc

13

Asta as vrea si eu sa stiu, cum ar trebui sa se comporte curentul anodic la saturatia miezului, sau cum se poate determina asta inainte de a avea acces la osciloscop........

Fara sa stii miu, B pt tole si alte date din care poti calcula cu aproximatie magnetizarea miezului la un anumit curent din primar. (sau chiar simula cu ajutorul acelor parametrii).Asa ca varianta cu osciloscopul si un semnal sinusoidal de test o vad mai la indemana.
Link spre comentariu

...Fgbogdan nu cumva la 90mA se satureaza miezul trafo out?

Asta as vrea si eu sa stiu, cum ar trebui sa se comporte curentul anodic la saturatia miezului......asta daca exista o relatie directa clara intre cresterea curentului anodic si saturatia miezului trafo out...evident in conditiile in care negativarea automata e bine calculata si montajul ar fi perfect functional in rest.
Ca sa nu scriu de doua ori, aici am explicat cum se comporta un transformator care ajunge in saturatie datorita unui curent de bias prea mare sau unui intrefier prea mic. Graficul spune mult.viewtopic.php?f=28&t=109584&p=1028279#p1028279@fgbogdan, Probeaza sa maresti intrefierul. Tatoneaza-l. Daca e prea mare intrefierul, amplificatorul va functiona perfect doar ca va avea mai putini basi. Depasirea punctului unde miu e maxim si intrarea in saturatie presupune scaderea puterii de iesire si distorsiuni.
Link spre comentariu

Graficul spune şi că 2T nu suporta acele miezuri(din grafic).

Bineinteles. Conform acelui grafic pentru 2T miezul ar avea nevoie de H=10000A/m, fata de H=10-15A/m cit are cind incepe sa intre in saturatie. Nici nu e de luat in calcul 2T. Partea de sus a lui B(a liniei graficului) pare mai oblica decit este in realitate pentru ca scala graficului e logaritmica.
Link spre comentariu

Asa e. Ceea ce as mai adauga e ca depinde mult si de materialul din care sunt facute miezurile. Pe grafic sunt miezuri nu foarte indepartate ca si calitate. Se pot gasi miezuri mult mai diferite ca si calitati. De asta spuneam cu alta ocazie la "Detalii transformatoare de iesire" ca nu se poate generaliza ca la C-core intotdeauna vom avea B mai mare decit la miezurile EI etc. Chiar daca in general e valabil ca miezurile C-core duc mai mult decit EI, totusi se pot intilni miezuri EI care sa aiba B mai mare decit unele C-core.

Link spre comentariu

am si eu o intrebare..sper sa nu se supere cineva..dar Ra=6k? din calcule nu prea iese asa... adica Ia0=PdAnod/Ualim rezulta Ia0=25W/265V=94mA Ra=0,86xUalim/Ia0 rezulta Ra=0,86x265/0.094=2,424 Kohm sau 2,5K...daca gresesc va rog sa ma corectati

Link spre comentariu

NU greşeşti domnule(în "opinia" mea) ,dar se mai întâmplă şi cum vezi(sunt şi alte "opinii").

Intrebarea este ce "vede" lampa(cum se comporta) in conditiile in care traful este calculat cu Ra=6,3k...
Link spre comentariu

Ce să vadă ? sarcina reflectată ! aşa cum zici 6k3(la anod) şi se comportă ca atare(o fi vorba de SE-UL EL41 şi probabil să greşit în titlu...).

Link spre comentariu

Ce să vadă ? sarcina reflectată ! aşa cum zici 6k3 şi se comportă ca atare.

ar fi fost utila o masuratoare cu osciloscopul....chair as fi curios cum arata un semnal dreptunghiular de 1KHz sa zicem..sau 100Hz
Link spre comentariu

Stăpâneşte-ţi curiozitatea(domnule) până la dispoziţia autorului, dispoziţia nu se poate impune ,cred ,nu are nimeni obligaţia să satisfacă curiozitatea cuiva .

Aşa cum poţi vedea aici se discută de SE-UL G807 când la anod avem sarcină 6K3 şi în catod rezistenţa de negativare automată 140Ω la un Ub-dat(273V).

Dacă ai ceva "împotrivă/întrebări/nelămuriri" deschide dialog cu autorul proiectului ,numai autorul proiectului este în măsură să vă dea explicaţiile de rigoare în acest caz-inedit(apreciez).

Link spre comentariu

am terminat si eu ... cu finalizare

Posted Image

problema 1 ... am modificat rezistenta din catod la 620 Ohm ... dar asta am mai spus in posturile anterioare.

problema 2 ... daca nu ii dai filtrare suficienta ... brum. Am incercat si cu drossel ... dar necastigator.

Pana la urma am pus 400uF - inghesuiti peste modulul de filtrare.

am inghesuit totul in cutia la dispozitie ... si asta e rezultatul

Posted Image

mai am de dat cu ulei de in sicativat fata ... si gata.

si .. normal ca nici acum nu am gasit capisoane ... cele pe care le-am comandat de pe eBay erau pentru monstrii ... (diametru interior de aproape 1cm).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări