adrian_pic Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Încep să suspectez altceva... zal nu vad de ce ar trebui sa suspectezi ceva. Se doreste pur si simplu o lamurire si atat. Se pare ca in situatia de fata ceva practic nu se "imbina" cu ce spune teoria. Daca gasim pana la urma unde apare diferenta dauneaza cuiva? Amplificatorul este facut si nu isi va schimba sunetul daca se lamureste si aspectul legat de putere. Intr-un alt topic s-a scris: La capitolul liniaritate sta mult mai bine cu sarcina de 6K3. Adica aia 3.2W vor fi foarte frumosi. viobio a pus si cateva poze ( pentru asta). Eu m-am uitat la poze cu imaginile din "bunker-e" de mai multe ori si o sa ma mai uit la ele pentru sunt faine, iar un topic fara o poza sau un grafic pare "sarac". Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Păi, cînd la orice realizare de amplif (atît de rare în ultimul timp aici), apar grafice şi simulări care vor să demonstreze că nu merge, sau nu scoate decît o zecime din putere, mie-mi sună a ceva cunoscut, tipic românesc. O fi şi una din cauzele ptr care au rămas tot mai puţini în secţiunea asta. Link spre comentariu
fcon Postat Ianuarie 22, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Dragilor, stati linistiti!Eu am facut acele masuratori numai si numai deoarece m-a rugat ; altfel nici nu le faceam.Imi pare rau pentru cei care doresc mai mult, insa nu am de gand sa folosesc generatoare de semnal, osciloscoape sau alte dracii... Daca Viorel doreste sa faca masuratorile, este bine primit!Cum ii spuneam lui , aprecierile le fac pe sunet, nu pe sinusoide. Nu fac grafice, tabele, etc...Pentru mine, singura explicatie pentru puterea si sunetul bun cu impedanta asa mare este ca inductanta totala a primarului este foarte mica (aprox. 6,5 H) si, la o singura bobina a primarului - catastrofala (in jur de 1 si ceva).Probabil ca lampii acesteia ii convine combinatia inductanta/impedanta a acestui transformator (cum spunea cineva, s-a nimerit).Alta explicatie nu am si, cu asta, hai sa lasam amplificatorul numai pentru ascultat.Am postat cate explicatii si detalii am putut in posturi si in schema (curenti, tensiuni) pentru a ajuta pe cei care doresc sa faca amplificatorul. Deja sunt cativa doritori si ii voi ajuta pe cat pot. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 chiar este o provocare... ...nu sunt adeptul ascultarii cu osciloscopul ... Domnule viobio in conditiile date/specificate @fcon(Ub-Ra) nu poate fi vorba de o provocare ,acest amplificator g-807-SE-UL poate "suna" oricum("fenomenal",etc) dar in nici un caz nu poate furniza 7W putere utila in sarcina sinus-nelimitat asa cum se presupune decit in afara legilor fizici sau numai ca "impresie auditiva".Schema fiind simpla pot oricind sa repoduc acest amplificator pentru test(dureaza un ceas-doua probabil ,detin materiale identice) ,desigur nu voi face acest lucru atita timp cit la nivel teoretic lucrurile sint clar definite-fara echivoc.Un eventual test de putere utila(in conditiile date/specificate @fcon) facut de dumneavoastra va confirma ce spun eu , altfel nici nu se poate(indiferent cit de mult am dori sau nu acest lucru). Nu inteleg aceasta exprimare: "nu sunt adeptul ascultarii cu osciloscopul" . Sau ce doriti sa exprimati de fapt ? mai precis/explicit si pe intelesul meu(daca se poate). fac masuratori cu osciloscopul si generatorul doar la ampurile care au un sunet dubios sau care functioneaza defectuosacest amp are un sunet bun si de acea am spus ca nu ascult cu osciloscopul sa zicem ca a fost o gluma stiu ca un montaj facut perfect trebuie verificat cu aceste aparate de masura,pentru a fi siguri ca montajul se incadreaza in parametri optimi ca am fost tras de urechi ,oarecum, PROMIT SA FIU MAI EXIGENT de acum inainte Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Pana la urma cand vedem filmul pe Youtube cu masuratorile amplificatorului SE G807 ?Aceasta lampa , foarte potenta si placuta ochilor a atras deja atentia multor constructori .Dar conteaza si performantele reale , masurate .Asta in cazul cand se doreste o evaluare cinstita cu aparate de masura , nu numai cu urechile , chiar daca amplificatoarele audio sunt construite doar pentru urechi , nu pentru aparate de masura ! Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Ce ne-am fi făcut fără aparate de măsură? N-am mai fi avut audiofilie. Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Iar esti offtopic , exact ca in cele 8000 de posturi -maculatura !O fi de vina uleiul de sarpe ?Altfel nu se explica confuzia dintre G807 si 6P3S , pune mana pe orice catalog si vezi ca au parametrii diferiti . Link spre comentariu
zbodeoc Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 ... Asta in cazul cand se doreste o evaluare cinstita cu aparate de masura , nu numai cu urechile , chiar daca amplificatoarele audio sunt construite doar pentru urechi , nu pentru aparate de masura !... da cine te opreste "hpavictor" sa tii un un amplificator cu lampi conectat la o orga de lumini sau la un osciloscop?! ... in conditiile date experienta vizuala va fi, fara indoiala, unica!... Link spre comentariu
mișa Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Nu e asa. Poti sa spui ca amplificatorul are suficienta putere pentru pretentiile tale. Cind spui ca amplificatorul are 7W, inseamna ca ai trecut la masuratori iar urechea, sound stage-ul, audiofilia, sentimentele, etc. nu mai au nici o relevanta. Asta inseamna ca acea putere poate fi verificata teoretic si practic cu aparate de masura de ORICINE.Sa zicem eu construiesc un amplificator (construiesc investind munca si bani) si obtin mai putin de jumatate din puterea declarata de proiectant, credeti ca as fi multumit ca proiectantul sa-mi zica: "Bai, eu is audiofil si nu ascult muzica cu osciloscopu' bai" sau "Urechea mea a zis ca scoate 7W"Vi se pare corect? Asa se poarta o discutie intre 2 care stau si asculta muzica la o bere si unul zice "suna cam de 20W", nu intr-o zona publica in care unii chiar vor sa-si construiasca ampliful de 20W.Inca ceva: urechea nu da informatii referitoare la puterea amplificatorului ci informatii despre presiunea sonora. Chiar si aceste informatii nu sunt intotdeauna demne de luat in seama pentru ca depind de prea multi factori. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 ... cind am fost mic i-am spus unuia: "bai, te bat cu o singura mina!"... mai apoi am construit un amplificator fara rezistente; nu cred c-o sa ma apuc sa contruiesc vreun amplificator doar cu urechile :-)... Link spre comentariu
mișa Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Eu cred ca vei construi chiar si fara urechi.Nu de asta e vorba. E vorba de cifre. Daca nu le ai, nu le da! Cind ai dat o cifra inseamna ca ai masurat/calculat si poti fi verificat. Clar, nu?7W nu inseamna nici mult nici putin, nu inseamna nici tare nici incet, nu inseamna nici bine nici rau, inseamna CE AM CITIT DE PE UN APARAT DE MASURA si atit. Nu are legatura cu calitatea sunetului, cu urechea mea si a celorlalti, e ca puterea unui bec: 60W si atit. (daca vrei, e ca o masuratoare cu subleru': 2.3mm si atit. Pot sa vina altii sa spuna ca pare mai mult sau mai putin, ii crezi?) Link spre comentariu
zbodeoc Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Alles klar! Da poti sa zici ca suna ca de 7W?!... nu mai insist, n-am la ce, ca n-o sa stam sa ne aprobam intre noi... nici nu mi se pare important, astazi... Link spre comentariu
mișa Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Da, poti sa zici ca suna ca "7W pe sistemul x". Fara comparatie nu e relevant. Oricum, confuziile in domeniul puterii sunt foarte mari, atit de mari incit nu cred ca le pot descrie.Hai ca mi-a venit in minte o comparatie simpla intre problemele electrice discutate aici si o situatie mecanica: E ca si cum ai sustine la nesfirsit ca daca dintr-o bucata de fier de 1m tai 20cm, ramii cu o bucata de 90cm...Cam asa se pune problema. Mai mult, cel care sustine ca a ramas cu 90cm, refuza sa o masoare pentru ca el "din ochi" vede ca e de 90.Iata "cuvintul" cifrelor. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Sper ca te-ai referit doar la putere in comparatia data... ca si celelalte merita luate pe rind... Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 ...Daca nu ma insel, conform datelor de catalog, puterea de iesire ar trebui sa fie in jur de 7 watti. ... Puterea la iesire este declarata incert cu retinere se cauta "justificare" in datele de catalog..., si conchide(la un moment dat): ... Am povestit acest lucru, pentru colegii mai tineri si entuziasti. Nu degeaba exista data-sheet-uri, curbe si parametri electrici; nu incercati sa construiti la noroc, dupa sistemul "merge si asa"! ... Reiese cumva ca dumnealui(fcon) a studiat problema in prealabil...(asa o fi). Datele de catalog practic sint interpretate gresit in situatia data , asadar uneori "degeaba exista data-sheet-uri, curbe si parametri electrici;" daca nu se pot interpreta corect aceste date. Probabil ca amplificatorul "face impresie" de 7W si suna grozav. Cine ne opreste sa vedem cum/ se obtin 7W putere utila in sarcina la iesire ?(intrebare retorica). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum