mișa Postat Ianuarie 21, 2012 Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 Clar chestie de noroc. Ai vazut ce a zis fcon, ca in realitate au miez mai mic decit cel declarat in documentatie. Din momentul asta te poti astepta la orice. Oare cupru nu au mai putin? Doar masurind inductantele poti afla cite ceva despre aceste trafuri. Si eu am o Doina Alfa, din aia la care suruburile de stringere a tolelor au fost inlocuite cu sirme indoite. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 21, 2012 Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 auditia a fost facuta in unu din bunkerele mele,una din salile de repetitie-atelier,sala este tratata acustic,e surda impresia mea dinamica MAAAAAAAAAAAAAAAAAAARE! asta m-a impresionat pe mine toata banda de frecvennte este amplificata perfect,basul este ferm si bine definit,inaltele sunt stralucitoare,reale,cinelele sunt redate PERFECT nu am facut probe cu generatorul si osciloscopul,fac aceste probe doar la ampurile care au un sunet DUBIOS ampul este o reusita NU trebuie sa folosim o MEGASCHEMA pentru a obtine un sunet bun,jmecheria este acel SRPP care ataca G807 asa cum spunea si MISA,Florin a avut noroc cu alele trafuri concluzia este ca nu trebuie sa alergam dupa cai verzi pe pereti ,sa cautam o schema extraterestra,si cu cele simple se pot obtine rezultate bune auditia a fost facuta pe o pereche de incinte VTP echipate cu BM-CXA,incinte cu 95dB SPL http://www.usspeaker.com/paudio%20bm8cxa-1.htm incintele sunt construite de GURU Aurelian Mateescu (VTP) Florin (fcon) Ampul in bunker nr1 ,Florin,eu,Adrian,Marius in bunker nr2 faceam aici auditia dar repeta o trupa Link spre comentariu
fcon Postat Ianuarie 21, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 Doina Concert (PP cu 2xEL84) are transformatorul de iesire (2x3,2 cm2) bobinat 3P+2S.Pe de alta parte, pe diagrame este specificat ca fabrica poate aduce modificari, atat la schema electrica, cat si la componente. Cred ca este dificil de gasit o pereche de amplificatoare (poate chiar din acelasi an) cu toate componentele identice...-----------------Astazi am pus un comutator intre mod UL si pentoda, cu G2 alimentat la 250V.Diferenta in sunet si de putere se simte imediat; trebuie sa mai ascult, deoarece inca nu m-am hotarat la care sa raman, sau las comutatorul.-----------------Transformatorul de iesire mai are o infasurare de 95V (342 spire), cu care alimenteaza ochiul magic; este cu sarma de 0,4 mm.Daca ar fi fost cu aceeasi sarma ca si primarul (0,3 mm), poate le combinam, pentru a testa si alta impedanta; asa nu-mi ramane decat sa le las in aer sau sa pun si ochi magic.-----------------Acum am vazut ca a postat si Viorel; multumim pentru invitatie! Nu te-am prea lasat sa iti faci treaba la constructia amplificatorului de pe masa...Aproape toate amplificatoarele din bunkerul 1 si 2 sunt marca Vio Tubeamp, absolut impresionante pe viu!Alte impresii:- m-am uitat la poze; mama... ce batran arat! :cry: - toata atmosfera din bunkere este una de lucru; chiar daca repeta formatii, bunkerul arata impecabil;- in bunkerul mic, totul este curat si ingrijit: toate piesele puse in cutiute, iar lampile si alte accesorii - in dulap. Daca-i spuneam asta sotiei mele, toata ziua de astazi as fi stat la adunat piese de pe masa de lucru si cea de calculator; singura consolare este ca este o dezordine "organizata" si gasesc imediat ceea ce caut... Link spre comentariu
zbodeoc Postat Ianuarie 21, 2012 Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 Transformatorul de iesire mai are o infasurare de 95V (342 spire), cu care alimenteaza ochiul magic; este cu sarma de 0,4 mm.Daca ar fi fost cu aceeasi sarma ca si primarul (0,3 mm), poate le combinam, pentru a testa si alta impedanta; asa nu-mi ramane decat sa le las in aer sau sa pun si ochi magic.Oho, e numa' buna grosimea de sirma pentru experimente! CFB poate scrie pe ea. Link spre comentariu
mișa Postat Ianuarie 21, 2012 Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 Dar nu e nici o problema in cazul tau ca infasurarea de 95V e cu sirma mai groasa. Poti sa o combini cum vrei cu celelalte. Doar in paralel nu o poti pune si asta nu din cauza grosimii diferite a sirmei ci din cauza ca pot fi legate in paralel doar infasurari cu ACELASI numar de spire. Link spre comentariu
fcon Postat Ianuarie 21, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 Dar nu e nici o problema in cazul tau ca infasurarea de 95V e cu sirma mai groasa. Poti sa o combini cum vrei cu celelalte. Doar in paralel nu o poti pune si asta nu din cauza grosimii diferite a sirmei ci din cauza ca pot fi legate in paralel doar infasurari cu ACELASI numar de spire.Am fazat-o si am pus-o in serie cu una dintre infasurarile de 900 spire, obtinand o impedanta totala de aproximativ 3K.In UL (la 28%) functioneaza mai prost decat la 45-50% (la impedanta de 6,2K)... Link spre comentariu
carageae Postat Ianuarie 21, 2012 Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 Infasurarea aia de 95V era pentru radioficare - practic e un secundar, de aia e si sarma mai groasa...pt. ochiul magic mergea si cu 0,1mm.EDIT: Scuze, acum am priceput, deci primarul de test avea 900+342 spire...cred ca era mai limpede sa fi spus "in serie doar cu una din infasurarile de 900 spire" - asa eu initial intelesesem ca ati pus in serie bobina cu o infasurare de 900 spire lasand montajul nemodificat in rest. Sa nu cumva sa fie scurt intre spire - cred ca la patriarhie s-a folosit exact cu aceasta iesire - bisericile si supermarketurile folosesc si azi acest sistem de sonorizare...util cand trebuie sonorizate spatii mari - pierderile pe fire la 8 ohmi ar fi inadmisibile... Link spre comentariu
mișa Postat Ianuarie 21, 2012 Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 Nu asta-i traful de care vorbim http://dl.dropbox.com/u/3712780/Doina%2 ... fa%203.JPG si care apartinea acestui amplificator http://dl.dropbox.com/u/3712780/Doina%2 ... fa%201.JPG pe care il am si e Doina Alfa? Intr-adevar, ochiul magic e legat la iesirea pentru radioficare, deci amindoi aveti dreptate. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 21, 2012 Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 Daca la acest transformator iesire "ALFA" http://dl.dropbox.com/u/3712780/Doina%2 ... fa%203.JPG cuplam o sarcina de 8Ω pe infasurarea secundara de 63sp/1,2 se reflecta in primar(1800sp) 6k8-7k ,teoretic raportul de transformare este 28,5714...Sincer vorbind este total neobisnuita o astfel de situatie(g-807-SE cind Ra=6k3-7k...).Oricum puterea utila estimata in sarcina in aceste conditii este gresita sau in discutie intra un alt OT(alt raport de transformare sau o alta valoare a sarcini in secundar etc).Desigur amplificatorul poate "suna" foarte placut ,dar datele furnizate de autor pina acum sint gresite cumva(cel putin raportat la puterea estimata-masurata). Daca nu ma insel, conform datelor de catalog, puterea de iesire ar trebui sa fie in jur de 7 watti...Va inselati ,conform datelor de catalog in regimul de lucru stabilit de dumneavoastra(asociat cu acest Ra) nu poate fi vorba nici pe departe de 7W putere utila in sarcina(oriunde la anod sau in secundar).In situatia g-807-SE UL sau nu cind Ub=250V-300V sarcina de 6k-7k la anod este total neobisnuita.In ciuda acestei situatii amplificatorul descris/realizat poate sa faca impresie foarte buna.Oricum cu mai multa sau mai putina putere utila in sarcina va felicit pentru realizare. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 21, 2012 Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 Daca la acest transformator iesire "ALFA" http://dl.dropbox.com/u/3712780/Doina%2 ... fa%203.JPG cuplam o sarcina de 8Ω pe infasurarea secundara de 63sp/1,2 se reflecta in primar(1800sp) 6k8-7k ,teoretic raportul de transformare este 28,5714...Sincer vorbind este total neobisnuita o astfel de situatie(g-807-SE cind Ra=6k3-7k...).Oricum puterea utila estimata in sarcina in aceste conditii este gresita sau in discutie intra un alt OT(alt raport de transformare sau o alta valoare a sarcini in secundar etc).Desigur amplificatorul poate "suna" foarte placut ,dar datele furnizate de autor pina acum sint gresite cumva(cel putin raportat la puterea estimata-masurata). Daca nu ma insel, conform datelor de catalog, puterea de iesire ar trebui sa fie in jur de 7 watti...Va inselati ,conform datelor de catalog in regimul de lucru stabilit de dumneavoastra(asociat cu acest Ra) nu poate fi vorba nici pe departe de 7W putere utila in sarcina(oriunde la anod sau in secundar).In situatia g-807-SE UL sau nu cind Ub=250V-300V sarcina de 6k-7k la anod este total neobisnuita.In ciuda acestei situatii amplificatorul descris/realizat poate sa faca impresie foarte buna.Oricum cu mai multa sau mai putina putere utila in sarcina va felicit pentru realizare.chiar este o provocareo sa iau eu ampul sa fac masuratori cu generator si osciloscopdupa auditia ampului cu G807 am facut o auditie cu un PP 10w construit de mine (sigur scoate 10w) diferenta de putere este perceptibil mai mare la al meu dar nu foarte mareo sa fac masuratori si o sa postez aiciFlorin este prieten cu mine dar eu sunt obiectiv la ce aud,ampul are un sunet desavirsit,sunt si eu curios ce putere debiteaza cu o sinusoida frumoasa,masuratorile le voi face la 20Hz/50Hz/100Hz/1000Hz/10000hZ/20000Hzva voi tine la curentnu sunt adeptul ascultarii cu osciloscopul,eu apreciez constructiile,daca se stoarce toata calitatea din tuburi cu atit mai bine Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 chiar este o provocare... ...nu sunt adeptul ascultarii cu osciloscopul ... Domnule viobio in conditiile date/specificate @fcon(Ub-Ra) nu poate fi vorba de o provocare ,acest amplificator g-807-SE-UL poate "suna" oricum("fenomenal",etc) dar in nici un caz nu poate furniza 7W putere utila in sarcina sinus-nelimitat asa cum se presupune decit in afara legilor fizici sau numai ca "impresie auditiva".Schema fiind simpla pot oricind sa repoduc acest amplificator pentru test(dureaza un ceas-doua probabil ,detin materiale identice) ,desigur nu voi face acest lucru atita timp cit la nivel teoretic lucrurile sint clar definite-fara echivoc.Un eventual test de putere utila(in conditiile date/specificate @fcon) facut de dumneavoastra va confirma ce spun eu , altfel nici nu se poate(indiferent cit de mult am dori sau nu acest lucru). Nu inteleg aceasta exprimare: "nu sunt adeptul ascultarii cu osciloscopul" . Sau ce doriti sa exprimati de fapt ? mai precis/explicit si pe intelesul meu(daca se poate). Link spre comentariu
fcon Postat Ianuarie 22, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 ... o sa iau eu ampul sa fac masuratori cu generator si osciloscop Un eventual test de putere utila(in conditiile date/specificate @fcon) facut de dumneavoastra va confirma ce spun euPuterea masurata de mine/8 ohmi a fost de 6,125 W (daca tin minte, erau exact 7V, cu un semnal de intrare de 0,82 V/50 Hz).Datele de catalog erau cele indicate intr-un mesaj anterior. Oricum, nu-i asta problema! Nu tin sa am ultimul cuvant si admit fara probleme ca pot gresi...Noi sa fim sanatosi!Eu voi fi plecat o sapamana din tara, asa incat Viorel sau Marius pot lua oricand amplificatorul (las vorba sotiei mele, care ii cunoaste bine pe amandoi) si il pot supune la orice teste doresc.Dominica placuta! Link spre comentariu
adrian_pic Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Daca s-a masurat puterea la iesire folosind doar un voltmetru CA fara sa fie vizualizata si forma de unda la iesire rezultaul poate fi inselator. (sinusul poate sa aiba aiba forma alterata dar voltmetru nu poate depista acest lucru)Cred ca cel mai corect ar fi sa se faca niste poze la forma de unda pe osciloscop si sa se vada si reglajul la osciloscop (V/div). Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Cîtă neîncredere în părerile celor care am ascultat efectiv ampliful. Încep să suspectez altceva... Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Daca s-a masurat puterea la iesire folosind doar un voltmetru CA fara sa fie vizualizata si forma de unda la iesire rezultaul poate fi inselator. (sinusul poate sa aiba aiba forma alterata dar voltmetru nu poate depista acest lucru)Cred ca cel mai corect ar fi sa se faca niste poze la forma de unda pe osciloscop si sa se vada si reglajul la osciloscop (V/div).Eventual pui o punte redresoare si un cond baban da 10000 micro daca tot merge pe 50 hz...si o resistenta ca sarcina 4 ohm/20w si masori in cc... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum