Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

un fel de vumetru cu pic

Vizitator shobo20

Postări Recomandate

Vizitator shobo20

Salut!Vreau sa construiesc un dispozitiv gen vu metru casa imi arate cum creste o temperatura.ideea e ca vreau sa construiesc un fan controller si vroiam sa ma complic cu un afisaj grafic dar am renuntat la idee si am decis sa folosesc un "vu-metru dar cu cel putin 20 de diviziuni(0-80 grade 80 fiind temperatura de inchidere a pc-ului).pt vu metru ma gandeam sa folosesc niste leduri smd sau ceva asemanator,dar ma gandeam ca pentru al controla sa folosesc un PIC24HJ128GP20T pentru ca are sufienti pini de I/O.As aprecia un sfat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pop_ady44

2

• XAN77

1

iti propun o a treia varianta de afisare, un LCD cu 1 sau 2 randuri pe 16 sau 20 caractere, obligatoriu cu iluminare. Afisezi caractere predefinite. Un nivel fiind reprezentat de 2 linii verticale consecutive aprinse ale unui caracter al lcd-ului de 7/5. Astfel pe un caracter se va putea afisa 2 trepte, cu pauza de o coloana intre ele, adica || si || || . Intre caracterele de 7/5 ale unui lcd, spatiul mort este de un pixel (o coloana) deci treptele formate din 2 coloane de pixeli, cu pauza de un pixel pana la urmatoarea treapta, vor fi distribuite uniform pe intreaga lungime a afisajului. Daca afisajul are 2 randuri, pe randul doi poti afisa o scala/gradatie.

Link spre comentariu
Vizitator shobo20

am si eu o schema de vumetru care ti se potriveste dar problema este ca are 40 de leduri cate 20 /canal sunt si cu 40 leduri daca esti interesat

Nu e o problema ca are 2 canale,ba chiar dinpotriva,e mai bine ca asa pot sa afisez 2 tempertaturi nu una....sper sa mearga:D
Link spre comentariu

am si eu o schema de vumetru care ti se potriveste dar problema este ca are 40 de leduri cate 20 /canal sunt si cu 40 leduri daca esti interesat

Nu e o problema ca are 2 canale,ba chiar dinpotriva,e mai bine ca asa pot sa afisez 2 tempertaturi nu una....sper sa mearga:D
eu am facut merge bine chiar foarte misto l-am montat la cineva in strainatate pe un amplif care avea fata de ceva plexic semitransparent si a da impresia ca are mult mai multe leduri spor la munca imi pare rau ca nu am facut poze sa le postez
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări