Vizitator shobo20 Postat Ianuarie 17, 2012 Partajează Postat Ianuarie 17, 2012 Salut!Vreau sa construiesc un dispozitiv gen vu metru casa imi arate cum creste o temperatura.ideea e ca vreau sa construiesc un fan controller si vroiam sa ma complic cu un afisaj grafic dar am renuntat la idee si am decis sa folosesc un "vu-metru dar cu cel putin 20 de diviziuni(0-80 grade 80 fiind temperatura de inchidere a pc-ului).pt vu metru ma gandeam sa folosesc niste leduri smd sau ceva asemanator,dar ma gandeam ca pentru al controla sa folosesc un PIC24HJ128GP20T pentru ca are sufienti pini de I/O.As aprecia un sfat Link spre comentariu
XAN77 Postat Ianuarie 17, 2012 Partajează Postat Ianuarie 17, 2012 iti propun o a treia varianta de afisare, un LCD cu 1 sau 2 randuri pe 16 sau 20 caractere, obligatoriu cu iluminare. Afisezi caractere predefinite. Un nivel fiind reprezentat de 2 linii verticale consecutive aprinse ale unui caracter al lcd-ului de 7/5. Astfel pe un caracter se va putea afisa 2 trepte, cu pauza de o coloana intre ele, adica || si || || . Intre caracterele de 7/5 ale unui lcd, spatiul mort este de un pixel (o coloana) deci treptele formate din 2 coloane de pixeli, cu pauza de un pixel pana la urmatoarea treapta, vor fi distribuite uniform pe intreaga lungime a afisajului. Daca afisajul are 2 randuri, pe randul doi poti afisa o scala/gradatie. Link spre comentariu
Vizitator shobo20 Postat Ianuarie 18, 2012 Partajează Postat Ianuarie 18, 2012 Mersi mult de sfat.cand o sa o pun in aplicare, o sa postez ce si cum....eu mam inspirat din asta si am crezut ca as putea sa o fac...http://pcbheaven.com/circuitpages/PC_Fa ... aph_Meter/ ....ma gandeam sa adaptez la un micro cu mai multi pini pentru mai multe diviziuni.... Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Ianuarie 18, 2012 Partajează Postat Ianuarie 18, 2012 am si eu o schema de vumetru care ti se potriveste dar problema este ca are 40 de leduri cate 20 /canal sunt si cu 40 leduri daca esti interesat Link spre comentariu
Vizitator shobo20 Postat Ianuarie 19, 2012 Partajează Postat Ianuarie 19, 2012 am si eu o schema de vumetru care ti se potriveste dar problema este ca are 40 de leduri cate 20 /canal sunt si cu 40 leduri daca esti interesatNu e o problema ca are 2 canale,ba chiar dinpotriva,e mai bine ca asa pot sa afisez 2 tempertaturi nu una....sper sa mearga:D Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Ianuarie 19, 2012 Partajează Postat Ianuarie 19, 2012 am si eu o schema de vumetru care ti se potriveste dar problema este ca are 40 de leduri cate 20 /canal sunt si cu 40 leduri daca esti interesatNu e o problema ca are 2 canale,ba chiar dinpotriva,e mai bine ca asa pot sa afisez 2 tempertaturi nu una....sper sa mearga:Deu am facut merge bine chiar foarte misto l-am montat la cineva in strainatate pe un amplif care avea fata de ceva plexic semitransparent si a da impresia ca are mult mai multe leduri spor la munca imi pare rau ca nu am facut poze sa le postez Link spre comentariu
Vizitator shobo20 Postat Ianuarie 20, 2012 Partajează Postat Ianuarie 20, 2012 bine piticii mei de pe creier ar vrea sa fac ceva de genu cu un LCD grafic care sa afiseze si nr de rotatii si temperatura,iar turatia sa fie ajustata in functie de temperatura...sau as putea sa fac o chestie simpla gen http://www.radiolocman.com/shem/schemat ... 7949...dar inca duc lipsa de componente si sa fiu sincer de cunostinte...sfaturi? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum