gymy Postat Ianuarie 17, 2012 Partajează Postat Ianuarie 17, 2012 Am o problema cu acest televizor.Este sasiu CP102S si a venit cu finalul LA 7848 vertical si est-vest in scurt .Dupa inlocuire am imaginea deformata pe est-vest si deplasata spre stinga.Am verificat tot pe circuitul de deflexie si nu am gasit nimic ars.In menu service faza se regleaza dar problema e ca e deplasat rastrul spre stinga.Asta e poza cu finalul conectat: Uploaded with ImageShack.us Si asta cu finalul deconectat: Uploaded with ImageShack.us Eu cred ca are ceva bobina de deflexie probabil ceva spire in scurt.Sa mai intilnit cineva cu defectul asta? Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Ianuarie 17, 2012 Partajează Postat Ianuarie 17, 2012 Va salut ! Eu nu cred ca are deflexia spire in scurt, problema este tot in est-vest .Succes !!! Link spre comentariu
naebv Postat Ianuarie 17, 2012 Partajează Postat Ianuarie 17, 2012 Verificati (inlocuiti) urmatoarele componente: R411=R413=2.2/2W la pin 9 LA7848, C406 6,8uF. Nu este exclus ca bobina L401 sa aibe spire in scurt. Link spre comentariu
gymy Postat Ianuarie 17, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2012 Verificati (inlocuiti) urmatoarele componente: R411=R413=2.2/2W la pin 9 LA7848, C406 6,8uF. Nu este exclus ca bobina L401 sa aibe spire in scurt.Am verificat rezistentele si am schimbat condensatorul de mult.Bobina L401 am schimbat-o cu una aproximativ egala si imaginea e la fel.Problema e ca rastrul e deplasat spre stinga vre-o 5 centimetri.Cu R411 dezlipita imaginea ar trebui sa fie ingusta dar simetrica(poza 2). Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 17, 2012 Partajează Postat Ianuarie 17, 2012 Verificati zona ioncercuita si spuneti ce tensiune aveti unde am pus sageata. Link spre comentariu
gymy Postat Ianuarie 17, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2012 Tensiunea in punctul respectiv e de 3 volti deci e mica.Ar trebui sa fie vre-o 10 volti parca. Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 17, 2012 Partajează Postat Ianuarie 17, 2012 Da cam vreo 35V ar trebui sa fie.Diodele sunt bune?conzii din zona? Link spre comentariu
gymy Postat Ianuarie 17, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2012 Da cam vreo 35V ar trebui sa fie.Diodele sunt bune?conzii din zona?Am inlocuit toate componentele din zona aia chiar daca masurau bine. Link spre comentariu
naebv Postat Ianuarie 17, 2012 Partajează Postat Ianuarie 17, 2012 Schimbati si C424, C425, L403, verificati infasurarea AFC(3) de la trafo linii sa nu fie intrerupta. Posibil ca LA7848 sa nu fie de calitate (nu lucreaza EW cum trebuie). Link spre comentariu
gymy Postat Ianuarie 20, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2012 Am inlocuit toate componentele si tot asa face.CI este cumparat de la aswo si nu cred ca el devina.Problema e ca rastrul(nu imaginea) e deplasat spre stinga cu 5 centimetri si nici o piesa defecta de pe BO nu prea poate face asa ceva inafara de bobina de deflexie sau transformatorul de linii in scurt partial.Oricum am demontat piesele din el si l-am inapoiat clientului.Am pierdut destul timp cu el.Multumesc celor care si-au dat cu parerea. Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 20, 2012 Partajează Postat Ianuarie 20, 2012 Din pacate si de la aswo se pot lua piese stifturi.Daca traful avea scurt partial nu mai mergea TVul.De asemeni daca deflexia era in scurt partial. Link spre comentariu
bigbrother Postat Octombrie 26, 2012 Partajează Postat Octombrie 26, 2012 Buna ziua, am redeschis acest topic pentru ca am si eu o problema la un tv Daewoo sasiu CP102S, de miss adica 90-60-90 .Am schimbat LA7848 si norocos cum sant m-am ales cu o alta clepsidra , piesele sant bune, dar nu pot sa scap de burta de la mijloc .La tv meu unele piese au o alta valoare sau lipsesc din fabrica, am sa atesez o schema cu modificarile facute. Si la multi ani pentru toti care sarbatoresc ! Link spre comentariu
dan cod Postat Octombrie 26, 2012 Partajează Postat Octombrie 26, 2012 Ai masurat cat este intre diode?Ceva tot ai defect acolo. Link spre comentariu
cristronic Postat Octombrie 26, 2012 Partajează Postat Octombrie 26, 2012 La acest sasiu,sunt mari probleme cu bobina de deflexie,multe tv au fost schimbate si in garantie din cauza asta.Ca sa eliminati bobina de deflexie din probleme,puneti sasiul pe un TK normal(mai intai scoateti de pe sasiu R317 sau R318,altfel dimensiunea pe verticala este foarte mare) si vedeti daca puteti sa faceti reglajele de dimensiune corect.Acum o saptamana am avut unul cu distorsiuni foarte ciudate pe verticala si incalzire exagerata a LA7848. Link spre comentariu
bigbrother Postat Octombrie 28, 2012 Partajează Postat Octombrie 28, 2012 Ai masurat cat este intre diode?Ceva tot ai defect acolo.Tensiunea pe d403 este 1 volt fara semnal si cu semnal este de 3volti. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum