Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Est-vest Daewoo DTB-21S6KB

gymy

Postări Recomandate

Am o problema cu acest televizor.Este sasiu CP102S si a venit cu finalul LA 7848 vertical si est-vest in scurt .Dupa inlocuire am imaginea deformata pe est-vest si deplasata spre stinga.Am verificat tot pe circuitul de deflexie si nu am gasit nimic ars.In menu service faza se regleaza dar problema e ca e deplasat rastrul spre stinga.Asta e poza cu finalul conectat:

Posted Image

Uploaded with ImageShack.us

Si asta cu finalul deconectat:

Posted Image

Uploaded with ImageShack.us

Eu cred ca are ceva bobina de deflexie probabil ceva spire in scurt.Sa mai intilnit cineva cu defectul asta?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

6

• gymy

5

• bigbrother

3

• naebv

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Verificati (inlocuiti) urmatoarele componente: R411=R413=2.2/2W la pin 9 LA7848, C406 6,8uF. Nu este exclus ca bobina L401 sa aibe spire in scurt.

Am verificat rezistentele si am schimbat condensatorul de mult.Bobina L401 am schimbat-o cu una aproximativ egala si imaginea e la fel.Problema e ca rastrul e deplasat spre stinga vre-o 5 centimetri.Cu R411 dezlipita imaginea ar trebui sa fie ingusta dar simetrica(poza 2).
Link spre comentariu

Am inlocuit toate componentele si tot asa face.CI este cumparat de la aswo si nu cred ca el devina.Problema e ca rastrul(nu imaginea) e deplasat spre stinga cu 5 centimetri si nici o piesa defecta de pe BO nu prea poate face asa ceva inafara de bobina de deflexie sau transformatorul de linii in scurt partial.Oricum am demontat piesele din el si l-am inapoiat clientului.Am pierdut destul timp cu el.Multumesc celor care si-au dat cu parerea.

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...

Buna ziua, am redeschis acest topic pentru ca am si eu o problema la un tv Daewoo sasiu CP102S, de miss adica 90-60-90 :jytuiyu .Am schimbat LA7848 si norocos cum sant m-am ales cu o alta clepsidra :ciuda:, piesele sant bune, dar nu pot sa scap de burta de la mijloc :nas: .La tv meu unele piese au o alta valoare sau lipsesc din fabrica, am sa atesez o schema cu modificarile facute. Si la multi ani pentru toti care sarbatoresc :101 !

post-7986-139829511926_thumb.png

Link spre comentariu

La acest sasiu,sunt mari probleme cu bobina de deflexie,multe tv au fost schimbate si in garantie din cauza asta.Ca sa eliminati bobina de deflexie din probleme,puneti sasiul pe un TK normal(mai intai scoateti de pe sasiu R317 sau R318,altfel dimensiunea pe verticala este foarte mare) si vedeti daca puteti sa faceti reglajele de dimensiune corect.Acum o saptamana am avut unul cu distorsiuni foarte ciudate pe verticala si incalzire exagerata a LA7848.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări