ahegyes Postat Februarie 1, 2012 Partajează Postat Februarie 1, 2012 Eu vreau sa pun mana pe albumul asta: :dsafP.S. Niste nesimtiti! Mi se pare tare cunoscut ce se aude acolo. Eu am auzit ceva asemanator - daca nu acelsi lucru - pe unul din CD-urile de test de la USHER. E drept insa ca acolo baietii ascultau de pe vinyl.Daca esti interesat de CD-ul de test Usher - call me Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 1, 2012 Partajează Postat Februarie 1, 2012 Banuiesc ca stiti cu totii, din experienta personala, care e diferenta intre CD si LP... Link spre comentariu
ahegyes Postat Februarie 1, 2012 Partajează Postat Februarie 1, 2012 Banuiesc ca stiti cu totii, din experienta personala, care e diferenta intre CD si LP...Da, eu am facut de mai multe ori comparatie intre LP si CD - e drept nu la mine acasa pt. ca eu nu am Record Player.Din experienta mea in unele cazuri avantajul era clar in favoarea CD, in alte cazuri se simtea diferenta si LP avea ceva interesant cu toate ca aparent suna mai prost decat CD si in cel mai fericit dintre cazuri, nu am putu sa disting care e CD si care e LP.De aici am tras concluzia ca conteaza foarte mult calitatea sistemului de redare al vinilurilor. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 1, 2012 Partajează Postat Februarie 1, 2012 Un CD ar trebui sa aiba o rata de esantionare infinita, ca sa atinga nivelul LP-ului, macar d.p.d.v. teoretic... o fi mit urban, si nu poti auzi dierentele de la o rata in sus, nu stiu, dar eu zic ca simti diferenta...Am testat asta, mi-au intrat oameni in casa, si au inteles diferenta, desi, unii erau chiar ignoranti, nu mai zic audiofili...Nici eu nu am un avion, astept sa-mi permit unul cu adevarat bun, mai tarziu, cand o sa-l inteleg pe deplin.Am un Tesla NZC 160 + Boxele din pachet, de colectie, in stare perfecta, si un Unitra Fonica GS-431, la fel, impecabil... acesta din urma, trimite semnal intr-un Onkyo, care are intrare dedicata Phono, cu selectia tipului de doza... Magnetica/piezo...Discurile sunt din cele cumparate de prin targuri, alese cu grija, sa fie in stare foarte buna, gen: Beethoven 9th Symphony, Cavalleria Rusticana, Paganini Capricii, etc.Am multe altele in format CD, flac, etc., si normal ca tre' sa le ascult si p-alea... de fiecare data suna jenant, oricare ar fi formatul, altul decat LP... Link spre comentariu
ahegyes Postat Februarie 1, 2012 Partajează Postat Februarie 1, 2012 E bine, pe tema asta a curs cerneala rauri-rauri si parerile tot impartite sunt. Ceva similar cu problema cablurilor.Din punctul meu de vedere dezavantajul enorm pe care il prezinta Vinilul este faptul ca dupa mai multe auditii se toceste. E foarte neplacut sa zic asa - sa cumperi un disc nou - si sa constati ca dupa 20 de auditii suna mai prost ca atunci cand era nou. In rest, treaba cu frecventa de esantionare, lungimea cuvantului, etc.... sunt povesti comerciale. Cu un aparat bun suna bine si CD-ul si SACD-ul si DVD-A si LP. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum