Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare superdioda

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

R1,2,3,7 mărite de 10 ori; C4 10-22pF; C3 47-100uF; R20 şi C1 montate în baza lui Q2; D1 decuplată cu minim 100nF; Q1,2 înlocuiţi cu BC556B,C; R4,5 trebuie redimensionate o dată cu schimbarea trz din diferenţial, aşa din ochi, R4 3,3-5,6k, R5 10-15k; Q3 înlocuit cu BD243C; D2 dispare; D3,4 înlocuite cu 1N400x; Q4,6 înlocuite cu BD639/640, 139/140; R12 modificată la 100 Ohmi şi primeşte o soră pe ramura opusă tot de 100 Ohmi; C7,8 modificate la 100-330pF; R13,15 modificate la 100 Ohmi; R14,16 modificate la 47 Ohmi... cam atît. :rade:

Link spre comentariu

Multumesc.Imi uteti spune ce avantaje ar aduce schemei aceste modificari, in afara de BD139 in superdioda?Mi-ati spus ca exista scheme mai bune, imi puteti da niste exemple care sa aibe aceiasi finali?Schema asta vreau sa o folosesc intr-un sistem 5.1 pentru amplificarea satelitilor.multumesc anticipat.P.S. Eu nu ma prea pricep intr-ale amplificatoarelor audio de aceea va rog explica mai pentru incepatori.

Link spre comentariu

Pai printre altele se va obtine o impedanta de intrare mai mare in acest fel semnalul aplicat la amplificator poate fi mai redus, ameliorarea distorsiunilor, schimbarea tranzistorilor din schema cu unii mai buni si adaptarea unor componente pentru aceasta schimbare, si...si multe altele, ar mai putea fi introduse generatoare de curent la diferential si driver care sa inlocuiasca circuitele existente, astfel se obtine o stabilitate mai mare in raport cu variatiile de tensiune, si ar mai fi, dar asa cum s-a spus ar fi deja cu totul alta schema, nu merita efortul... orice schema cu bipolari calculata pentru tensiunile alea este ok pentru acei finali.

LE: Uite un exemplu de schema mai buna:

Posted Image

SI una modificata de mine dupa SC480 ( la care i-am proiectat si un PCB )

Posted Image

Asadar scheme ar fi destule.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări