Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

baterie interna aparat foto

Myhayxx

Postări Recomandate

cred ca aici se incadreaza subiectul meu.... am un aparat foto digital Kodak EasyShare ZD8612 IS.. problema e ca s-a dus bateria interna si nu stiu unde gasesc asemenea baterie..(fara ea daca las acumulatorii in aparat se descarca de pe o zi pe alta)cred ca asta e cauza..aparatul functioneaza exact ca inainte doar ca se duc acumulatorii foarte repede .tin sa precizez ca am cumparat altii noi si la fel.. a fost "sudata" in interiorul aparatului...cand am desfacut aparatul bateria era oxidata si am masurat cu aparatul si indica 0 V. daca stie cineva un site sau de unde pot achizitiona acest model as fi recunoscator..multumesc!

post-27344-139829370638_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Myhayxx

3

• Ticu

2

• radioDJ

2

• Eusebiu Angelescu

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

....fara ea daca las acumulatorii in aparat se descarca de pe o zi pe alta....

"Parerea mea" este ca nu are nicio legatura cu bateria interna....aceasta baterie este necesara pentru RTC...adica pentru timp/data.

..dar...

.. a fost "sudata" in interiorul aparatului...cand am desfacut aparatul bateria era oxidata si am masurat cu aparatul si indica 0 V.

faptul ca ati gasit-o oxidata denota de cele mai multe ori o atmosfera de lucru umeda ....si mai mult ca sigur ca daca va uitati cu atentie pe placa electronica/conexiuni/butoane /mufe ...etc o sa mai gasiti urme de oxidare ...care (teoretic pot conduce la descarcarea rapida a acumulatorilor )
Link spre comentariu

am desfacut apartul bucatele si nu mai sunt urme de oxidare..problema e ca acumulatorii se descarca atunci cand aparatul nu este folosit si de aceea ma gandeam ca ar fi cauza acea baterie...(seara ii pun in aparat incarcati si dimineata ii gasesc descarcati)in rest cum ziceam nici o problema.. totusi daca stie cineva cum pot face rost de baterie...ca eu am tot cautat cu google si nimic ...

Link spre comentariu

Un condensator de 60mF (mili) folosit probabil ca baterie pentru ceas si eventual setarile aparatului, incarcat de la bateriile normale. Caracteristicile la pagina 5 in foaia asta http://www.wittig-electronic.de/Shoei/coin_pas2007e.pdf Nu vad cum ar putea descarca acumulatorii.

da asta e modelul...oricum era dus deoarece nu mai tinea minte data si ora atunci cand acumulatorii erau scosi..ma gandeam si eu ca asta ar fi cauza descarcarii..inseamna ca altundeva e "buba" eu credeam ca e pur si simplu o baterie :jytuiyu o sa caut sa vad unde gasesc sa cumpar..
Link spre comentariu

Sa nu fie vreun scurtcircuit pe circuitul de alimentare. S-ar putea masura consumul aparatului in pozitia "inchis", prin legarea in serie a unui ampermetru.O idee "disperata" pentru utilizare ar fi sa puneti un mic intrerupator pe circuitul acumulatoarelor, ca sa intrerupeti alimentarea manual dupa fiecare serie de poze.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări