Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Se pot conecta panourile solare direct la UPS?

Vizitator octavianc

Postări Recomandate

Vizitator octavianc

Dupa cum spune titlul, as vrea sa stiu cum/daca as putea sa leg panourile solare direct la un UPS. Ma gandeam sa achizitionez un UPS de mare putere gen putere 8 KVA, 5.6 KW si sa leg 4 KW de panouri fotovoltaice la el. Nu sunt electronist de profesie dar am cunostinte tehnice destul de avansate(nu doresc sa fac eu modificarile, doar sa stiu daca se poate face si nu ajung la o suma colosala)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

3

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nu,nu se poatePanourile livreaza o tensiune mult prea variata in functie de iluminare,sarcina si temperatura.Trebuie folositi si acumulatori.Iar incarcarea lor de catre panouri se face numai printr-un incarcator (mai simplu,mai complicat...)Apoi UPSurile au randament destul de mic,gen 85% + un consum de mers in gol destul de mareLa puterea asta (4-6kW),o sa te coste o caruta de bani! panouri solare,acumulatori,ups-ul... :speriat

Link spre comentariu
Vizitator octavianc

Am panourile pe stoc deoarece cu comercializarea sistemelor fotovoltaice ma ocup. Dar am acel UPS si ma gandeam sa vad daca pot sa nu mai pun inca un invertor si sa il folosesc direct pe cel incorporat

Link spre comentariu
Vizitator octavianc

nu stiam ca ups are randament asa slab. Invertoarele dedicate solare au un randament in manual de 98,7%...real nu baga mana in foc ca e asa. Oricum multumesc pentru informatii

Link spre comentariu

Da,asa este. + ca invertoarele dedicate au consumul in gol foarte mic,fata de UPSuri.Si e normal,ca UPSurile,in viata lor,nu merg prea mult pe acumulatori,si atunci cand merg pe acc,nu merg din nou prea mult,ca acumulatorii sunt micutiAtentie ca randamentul UPSurilor scade in continuare daca se depaseste 70-80% din putere!Si ca majoritatea UPSurilor care nu au fost fabricate sa mearga si cu acumulatori externi (autonomie mult marita),se vor supraincalzi la >50% din sarcina,la timp indelungat (adica peste autonomia acumulatorilor originali)Nu prea cred ca invertoarele dedicate ajung la 98% randament...dar cred ca cele serioase depasesc 90% (acum depinde si ca ce putere,ca la putere maxima,iarasi scade randamentul!)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări