Vizitator cipdc Postat Ianuarie 15, 2012 Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 Salut,Nu le am cu electronica, deci m-am hotarat sa apelez la voi: Am un sistem Logitech x-530 si am dorit sa prelungesc cablurile pentru sateliti. Am cumparat prelungitoare RCA (ce-i drept cam ieftine) si calitatea sunetului s-a dus pe 3 din 5 sateliti. Acum se aud mai incet si mai infundat. Precizez ca acum, lungimile cablurilor sunt diferite intre sateliti ( 7m, 9m ) - doar din prelungitoare RCA. Cei de la Logitech spun clar ca daca se prelungesc cablurile se poate pierde din calitatea sunetului. Dar totusi, n-am nicio alternativa ? Sa fac cabluri directe de la sateliti, fara sa folosesc prelungitoare ? Ce cabluri ar trebui sa folosesc ? Cunoaste cineva bine schema de la x-530 ? As vrea sa stiu daca este posibil totusi sa prelungesc cablurile si sa nu pierd din calitatea sunetului.Multumesc. Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 15, 2012 Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 Am cumparat prelungitoare RCA (ce-i drept cam ieftine) si calitatea sunetului s-a dus pe 3 din 5 sateliti.Apropiati un magnet de cablurile acelea....sa vedem daca se lasa atrase de el...am gasit cablu de boxe care la 4 m lungime avea...9 ohmi!!! Link spre comentariu
Vizitator cipdc Postat Ianuarie 15, 2012 Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 Am folosit un magnet de la un hard disk - nu atrage deloc cablul.Am si un multimetru. As putea sa fac ceva masuratori cu si fara prelungitoare ? Sa vad care e cauza de fapt ? Link spre comentariu
__farad__ Postat Ianuarie 15, 2012 Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 Masoara rezistenta prelungitoarelor, atat firul central cat si cel de masa. Daca aveti si capacimetru ar fi interesant de aflat ce capacitate introduc in circuit acele cabluri. dupa descriere acele cabluri se comporta ca un filtru (scaderea puterii=rezistenta mare a cablului, sunet infundat=capacitate mare care atenueaza inaltele). Link spre comentariu
Vizitator cipdc Postat Ianuarie 15, 2012 Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 Am masurat un prelungitor RCA ( 5 metri ) Pe multimetru la ohmi am x10, x100, x1k. Am masurat cu scara de x10 ohmi - imi da 3 pe multimetru. Si pe central si pe masa da aceeasi valoare. Capacimetru nu am. Asta inseamna 30 de ohmi ??? Link spre comentariu
__farad__ Postat Ianuarie 15, 2012 Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 Banuiesc ca este un multimetru analogic (cu ac ) dupa scalele enumerate. Si da daca este pe scala de x10 si acul indica 3 atunci sunt 30 ohmi.Daca ai folosi doar mufe RCA si cablu de 2x1 sau 2x1.5? La grosimea asta la 5m rezistenta cablului este neglijabila. Sau e musai sa fie cablu ecranat (cele de gata sunt concepute pt semnal audio sau video deci sunt ecranate). Link spre comentariu
Vizitator cipdc Postat Ianuarie 15, 2012 Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 Da, multimetrul e analogic.30 ohmi inteleg ca este rezistenta destul de mare pentru un prelungitor RCA de 5m.Pe mine ma intereseaza sa pierd cat mai putin prin prelungirea cablurilor. Oricum as face asta.Deci sa iau multimetrul in buzunar si ma duc sa cumpar cabluri ? De care ? Cele ecranate de ce ar avea o rezistivitate mai scazuta ? Link spre comentariu
davidut5 Postat Ianuarie 15, 2012 Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 Din ce am citit am inteles ca ai pus prelungitor de semnal audio RCA-RCA pe iesirea de putere spre satelit. Aici e greseala, acela este cablu subtire si se pierde puterea. Trebuie folosit cablu mai gros de 1mm sau 1,5mm cum a spus si farad si cumperi mufe rca separat pe care le lipesti la acel fir. Link spre comentariu
Vizitator cipdc Postat Ianuarie 15, 2012 Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 Multumesc frumos.Eu ma gandeam ca daca e cablul mai gros, are rezistenta mai mare si astfel taie din puterea semnalului. fizica asta....O sa iau cabluri de 1.5mm si o sa le conectez direct din boxa in amplificare.Inca o data, multumesc frumos si revin cu stiri dupa ce fac modificarile. Link spre comentariu
__farad__ Postat Ianuarie 15, 2012 Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 Mama ei de fizica. Este exact pe dos. Rezistivitatea unui conductor este direct proportionala cu lungimea si invers proportionala cu grosimea. Adica cu cat mai lung cu atat mai mare rezistivitatea. Si cu cat mai gros cu atat mai mica. De aceea pe distante mari se recomanda fire mai groase. Link spre comentariu
Vizitator cipdc Postat Ianuarie 15, 2012 Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 Domnilor, succes ! Am achizitionat 30m cablu 2 x 0.75mm + mufe RCA tata. Am inlocuit cablurile de la sateliti: totul este ok. Sunetul se aude egal intre cei cinci sateliti acum. Si clar. Imbunatatirea fata de prelungitoarele RCA este uriasa ! Multumesc frumos pentru raspunsurile rapide si la obiect. O sa revin aici oricand cu placere. Recunosc, la fizica sunt praf. Si la mate de altfel. Electronica mi-a placut de cand eram mic, dar au aparut imediat HC-urile si putin timp dupa, PC-urile. Mi-a luat ochii IT-ul, desi acum imi pare rau ca n-am mers pe electronica. Dar asta e alta poveste... Link spre comentariu
Vizitator khoni Postat Februarie 10, 2012 Partajează Postat Februarie 10, 2012 Aceeasi problema o am si eu, si zero cunostinte. Spune-mi, te rog, ai scos cablul din sateliti, adica nu l-ai prelungit pe cel existent ? Daca da, cum se desfac satelitii ? Si cit de lungi sint noile cabluri ? Mie imi trebuie sa le lungesc la vreo 8 metri. In cazul acestei lungimi sint bune cele de 0,75 ? Alte specificatii pentru ele mai sunt necesare pentru calitatea sunetului ?Multumesc ! Link spre comentariu
Vizitator cipdc Postat Februarie 10, 2012 Partajează Postat Februarie 10, 2012 Aceeasi problema o am si eu, si zero cunostinte. Spune-mi, te rog, ai scos cablul din sateliti, adica nu l-ai prelungit pe cel existent ? Daca da, cum se desfac satelitii ? Si cit de lungi sint noile cabluri ? Mie imi trebuie sa le lungesc la vreo 8 metri. In cazul acestei lungimi sint bune cele de 0,75 ? Alte specificatii pentru ele mai sunt necesare pentru calitatea sunetului ? Multumesc ! Cablurile le-am inlocuit. E cel mai bine asa. Varianta cu prelungire nu ar functiona, pentru ca folosesti cablu mai gros decat cel existent. Iar cel existent este destul de subtire. Deci, nu prelungi ! Inlocuieste ! Satelitii se desfac foarte simplu: scoate bucata de plastic cu panza si vei gasi sase suruburi. Eu am un satelit la vreo 8 m de cablu. 0.75 mm e ok, 1 mm este iarasi ok. Alte specificatii...nu stiu la ce te referi. Eu am inlocuit cablurile originale cu fir de 0.75 si e super ok la 8m lungime. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 10, 2012 Partajează Postat Februarie 10, 2012 Intr-adevar e mai bine sa-l inlocuiesti,dar nu are nimic nici daca-l prelungesti.De ex,poti taia cablul original imediat ce iese din satelit,si acolo sa-l innadesti (asta in caz ca e prea greu sa deschizi satelitul)0,75mm^2 e arhisuficient! Link spre comentariu
Vizitator Bogdan Cocyo Postat Decembrie 16, 2014 Partajează Postat Decembrie 16, 2014 La mine e alta problema...am prelungit cablurile satelitilor cu aproximativ 3 metri fiecare si dupa aia am constatat ca subwoofer-ul se supraincalzeste...deci practic e mai ceva ca un calorifer!!! Sistemul audio e Serioux HT6000 5.1!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum