marius2006 Postat Ianuarie 15, 2012 Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 Salut! Am alimentat 10 leduri smd in paralel cu un rezistor la o sursa smps de telefon mobil. de 5,4V la 700mA iar alimentarea sursei smps este comandata de un senzor de miscare pentru noapte. Din ce cauza cand releul din senzorul de miscare intrerupe circuitul de 230V ledurile inca palpaie si nu se sting complet. Initial am crezut ca ramane incarcat c-ul din sursa desi este de capacitate mica si nu este din aceasta cauza. Am inversat si firele sursei si tot degeaba. Daca foloseam un traf sigur era rezolvata problema dar nu vreau. Problema mea este exact ca si la instalatiile de iluminare din case, adica in loc de bec daca folosim un neon cu montaj electronic iar faza este mereu legata si nulul prin intrerupator cu bec martor neonul va palpai mereu. Eu ma gandeam sa folosesc un releu mic si sa intrerup si faza si nulul dar nu cred ca are rost. Voi ce parere aveti? Cum pot rezolva aceasta problema? Multumesc! Link spre comentariu
marius2006 Postat Ianuarie 15, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 o sa incerc sa vad daca se rezolva problema inversand firele de la alimentarea senzorului de miscare pentru ca sigur asta ar fi problema. Senzorul are alimentarea circuitului intern iar mai departe un fir pleaca catre contactul intern al releului din senzor si apoi din contact mai departe si se pare ca eu am intrerupt nulul in loc de faza. Revin cu vesti noi. Link spre comentariu
marius2006 Postat Ianuarie 15, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 nu s-a rezolvat, oricum as pune faza si nulul la senzor, pe firul care iese din circuitul releului am faza, problema este din senzor... Link spre comentariu
puiu Postat Ianuarie 15, 2012 Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 Alimentarea senzorului nu este separata galvanic?Ai releu pe iesirea senzorului?Nici sursa de telefon nu are separare galvanica? Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 15, 2012 Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 Probabil ghirlanda de LED-uri atinge cumva la pamant, chiar daca aveti disjunctor diferential la tablou, nu declanseaza, curentul prin LED-uri fiind sub 30 mA.Deci am impresia ca e o problema de izolatie. Link spre comentariu
marius2006 Postat Ianuarie 15, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 separare galvanica nu am. M-am gandit sa folosesc un releu la 220V si sa intrerup si faza si nulul smps-ului si cred ca asa s-ar rezolva problema sau sa folosesc un transformator de 5v in loc de smps de 5v. Link spre comentariu
marius2006 Postat Ianuarie 15, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 s-a rezolvat neavand releu de 230V am pus inca o sursa smps tot de telefon cu un releu de 5v care la 125V suporta 0.6A iar la 230V sa zicem ca suporta pe jumatate deci 0.3A exact 69W si cred ca este deajuns pentru o sursa de telefon care aprinde ledurile. Totul este ok acum. Pe releu nu scrie 250V scrie doar 125V la 0.6A, credeti ca ar fi vreo problema ca am folosit contactele la 230V? precizez bobina este la 5V iar contactele suporta 125V/0.6A. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum