Vizitator chrissttian Postat Ianuarie 14, 2012 Partajează Postat Ianuarie 14, 2012 Vreau sa gasesc de cumparat sau daca ma poate cineva sa imi faca(sa eu sa imi fac) un transformator mai special. Am cateva lanterne (5-8buc) din care vreau sa fac un reflector (le lipesc una de alta) Lanternele se alimenteaza fiecare cu o baterie de 2400mAh de 3.4V. Va rog daca se poate sa imi spuneti ce as putea sa fac si daca se poate sa alimentez toate aceste lanterne cu un singur transformator la o singura baterie. Va multumesc in avans! Editat de Madalina:modificare nume subiect(15.01.2012) Link spre comentariu
Vizitator chrissttian Postat Ianuarie 14, 2012 Partajează Postat Ianuarie 14, 2012 Am uitat sa mentionez ca este vorba de lanterne cu led Cree XML-T6 ( care nu trebuie sa se incinga prea mult).Eu am incercat sa alimentez direct lanterna cu ajutorul incarcatorului pentru acumulator dar scoate un mic zgomot si m-am oprit de frica sa nu il stric.Va multumesc. Link spre comentariu
Vizitator chrissttian Postat Ianuarie 15, 2012 Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 Am uitat sa intreb cam cat ar costa un asfel de transformator si daca pot aduga ulterior mai multi consumatori sau nu.Te rog Dr.L crezi ca ma poti ajuta cu intrabarile mele?Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 15, 2012 Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 Daca lanternele scot un zgomot la alta tensiune, rationamentul ma indeamna sa cred ca au un convertizor. Ar fi bine sa le alimentezi de la acel maxim pe care il pot prezenta si acumulatorii incarcati complet (?). Daca te-ai descurca sa modifici un flyback (inclusiv prin modificarea nr. spire), cu 3843 sa zicem, te-ar costa poate 40lei. Cred ca asta ar fi cea mai comoda si ieftina metoda. Ar trebui sa cunosti tensiunea maxima a acumulatorilor si curentul maxim absorbit de toate lanternele la un loc. Link spre comentariu
Vizitator chrissttian Postat Ianuarie 15, 2012 Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 Multumesc mult Smilex,Cred ca nu am explicat eu bine- incarcatorul acumulatorilor scoate un mic tiuit cand leg lanterna direct la el.Eu ma gandeam ca daca am sa spunem 5 lanterne cu 5 aliemntatoare o sa le leg direct si o sa mearga dar se pare ca nu merge din moment ce scoate acel tiuit si imi e ca se arde alimentatorul.Oricum pentru mine electornica este chineza Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 15, 2012 Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 Adreseaza-te unui electronist, iti poate modifica convenabil o sursa. Dar va intra si manopera... Link spre comentariu
Vizitator chrissttian Postat Ianuarie 15, 2012 Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 Deci teoretic merge facut un transformator mic - variabil (adica sa pot pune pe viitor mai multe lanterne daca doresc)?Scuze pentru atatea intrebari dar nu am unde sa intreb.Multumesc inca o data. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 15, 2012 Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 Nu, este o sursa in comutatie care este capabila sa-ti ofere la 3,8-4V un curent de 15-20A (daca este modificata corespunzator). Daca cauti pe net, s-ar putea sa gasesti de vanzare asa ceva, nu stiu.Se poate si cu traf retea si punte, cu gabaritul in functie de consum, dar e mai scump daca depasesti 10A. Dar poate ca ai putea s-o rezolvi singur...Imi amintesc ca vazusem ceva ieftin la 3,3V cu un mic reglaj. Link spre comentariu
Vizitator chrissttian Postat Ianuarie 15, 2012 Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 Multumesc inca o data Smilex,Am sa caut pe net dar imi poti spune exact care sunt cuvintele de cautare? Sursa de comutatie, traf retea cu punte ...?Multumesc mult Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 15, 2012 Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 Stai pe faza, caut eu. Link spre comentariu
Vizitator chrissttian Postat Ianuarie 15, 2012 Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 Multumesc mult. Raman cumva dator la tine.Astept.Eu ma pricep la optimizare site-uri poate ai nevoie vre-o data ;) Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 15, 2012 Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 Ai nevoie de un traf care poate debita 10A la 3,8V...trebuie un condensator de filtraj mare pt a asigura buna functionare a electronicii din interiorul lanternelor.Pune un supercondensator http://www.tme.eu/ro/details/buc-1f/condensatoare-85c/# . Alta varianta e cea indicata de smilex. Link spre comentariu
Vizitator chrissttian Postat Ianuarie 15, 2012 Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 Am verificat din nou acumulatorul si vad ca scrie pe el 3,7 volti...nu ar trebuie sa fie nici o problema diferenta de 0,3v. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 15, 2012 Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 Vreau sa gasesc de cumparat sau daca ma poate cineva sa imi faca(sa eu sa imi fac) un transformator mai special. Am cateva lanterne (5-8buc) din care vreau sa fac un reflector (le lipesc una de alta) Lanternele se alimenteaza fiecare cu o baterie de 2400mAh de 3.4V. Va rog daca se poate sa imi spuneti ce as putea sa fac si daca se poate sa alimentez toate aceste lanterne cu un singur transformator la o singura baterie. Logic pentru incarcarea unui acumulator de 2400 mAh e necesar un curent de 240 mA.Pentru a incarca 8 lanterne se poate folosi un transformator cu 5A pe secundar iar pentru incarcare facute circuite separate pentru fiecare lanterna iar la cuplare sa se aprinda un led pentru fiecare lanterna.Se rezolva usor.Pentru o lamurire a situatiei,va rog afisati ceea ce scrie pe incarcatorul unei lanterne,eventul poze. Am verificat din nou acumulatorul si vad ca scrie pe el 3,7 volti...nu ar trebuie sa fie nici o problema diferenta de 0,3v. Nu cred ca este acumulator LI-ION.trebuie sa scrie pe el,sau o poza ar elucida problema. Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 15, 2012 Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 Logic pentru incarcarea uni acumulator de2400mAh e necesar un curent de 240mA.Logic, daca ar fi un acumulator NiMh, dar imi face impresia ca e Li-Ion...deci suporta un curent de incarcare de 1,2A. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum