Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

attiny2313 + external INT0

Vizitator gr3go

Postări Recomandate

Vizitator gr3go

Am o problema cu intreruperea externa generata de un sensor infra.Am configurat INT0 sa detecteze toate schimbarile de nivele (falling edge+rising edge)In ISR pt INT0 citesc valoarea pinului si memorez impreuna cu un fel de timestamp, care ajung pe un display.E normal ca la doua executii succesive a ISR-ului, valoarea citita de pe pin sa fie acelasi?

// any edgeMCUCR = 0;MCUCR |= 1<

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• godFather89

1

E normal ca la doua executii succesive a ISR-ului, valoarea citita de pe pin sa fie acelasi?

Nu stiu daca normal e cel mai bun cuvant. Este posibil ca valoarea citita sa fie aceeasi. Gandeste-te ca din momentul in care se seteaza un flag pentru executia unei intreruperi, pana la executia ei efectiva trece ceva timp. De altfel daca se executa deja o intrerupere, aceasta nu va fi intrerupta de o alta sau aceeasi intrerupere (attiny2313 nu are nivele de prioritati pentru intreruperi).Deci daca semnalul are multe fronturi dese iar intreruperea ta dureaza mult pana se executa, valoarea citita poate fi aceeasi.
Link spre comentariu
Vizitator gr3go

E normal ca la doua executii succesive a ISR-ului, valoarea citita de pe pin sa fie acelasi?

Nu stiu daca normal e cel mai bun cuvant. Este posibil ca valoarea citita sa fie aceeasi. Gandeste-te ca din momentul in care se seteaza un flag pentru executia unei intreruperi, pana la executia ei efectiva trece ceva timp. De altfel daca se executa deja o intrerupere, aceasta nu va fi intrerupta de o alta sau aceeasi intrerupere (attiny2313 nu are nivele de prioritati pentru intreruperi).Deci daca semnalul are multe fronturi dese iar intreruperea ta dureaza mult pana se executa, valoarea citita poate fi aceeasi.
Hmmmm, posibil. Desi handlerul de intrerupere nu e complexa (ar trebui sa se execute rapid), nu e exclus ca semnalul sa aiba multe fronturi.Ms pentru raspuns!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări