Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema filtre Incinte "Jazz" Electronica Industriala

Mindware

Postări Recomandate

• 3 luni mai târziu...
Vizitator Mihai98

Bună ziua am și eu doua boxe jazz hi fi de 8ohmi 40/60w

Ei una din ele se aude puțin mai încet și mai înfundat ce sa fie eu știu ca ambele trebuie sa aibă sunetul la fel trebuie sa umblu în filtrul  boxei sa schimb ceva vreun condensator sau rezistenta MENȚIONEZ statia scoate Bine nu e  de la ea vreun sfat ??

Editat de Mihai98
Link spre comentariu

Verifica difuzoarele separat, in tandem, pe mono. Orice modificare o faci in filtru, sa fie facuta in ambele filtre in paralel, componente identice alese si implementate corect si cu valori in limitele unor tolerante de bun simt. 

Sa fie fazate corespunzator. Testele fa-le pe mono (semnal identic in ambele canale). Amplasament pe cat posibil identic, cat mai departe de pereti si alte suprafete. Cablurile identice si egale ca lungime. Exclude probleme ale amplificatorului, inversand boxele. 

refacere lipituri parte electrica incinte, si alte verificari banale care pot afecta, la nivel electric.

Verifica integritatea mecanica a difuzoarelor, sa nu frece, sa nu fie blocate, sa aiba in mare masura rezistentele in CC cat mai apropiate, eventual impedantele, daca ai cu ce testa.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Sanatate permanenta ! Am schema pe hartie , ridicata din placa originala a incintelor , insa valorile componentelor R/C sunt pt 4 ohmi.Daca te ajuta o caut si o postez.Bobinele nu le desfac....Cer scuze , acum am citit tot si schema este.

Editat de surubarila
Link spre comentariu
Vizitator Mihai98

Boxa are trei difuzoare unul de bas unul de medii si unul mai micut boxe jazz

Am acest egalizator care dintre ele actioneazacpe medii am testat nu imi dau seama cele doua butoane ultimele 100hz respectiv 300hz e de bas cel de 1hz sau 3hz ?

Screenshot_2018-04-24-11-29-30.png

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...
On 12/28/2017 at 9:42 AM, q_acdc said:

@danciusergiu .Cum se descurca dtm 104 in incinta inchisa?(nu au fost probleme)

Scuze ca doar acum raspund, nu am mai stat pe forum deoarece intre timp mi-am marit familia :57

De inalte sunt foarte multumit, eu cred ca sunt un upgrade fata de original, si am scos din circuit R5+C11 dupa cum mi-a recomandat domnul Shambala.

Ar fi interesant sa ma apuc de masuratori de SPL si impedanta ca sa tatonez filtrele, dar inca nu sunt hotarat daca sa le dau sau sa le pastrez fiindca nu prea mai am spatiu de ele...

On 3/2/2016 at 7:32 PM, Shambala said:

R5+C11 poate lipsi;  trebuie sa asculti noul tweeter in ambele polaritati; la fel si R4 - se tatoneaza.

Nu inteleg val. pt R1 si R3, sunt cate 2 in serie sau in paralel ?

Cam asa se aud:

Editat de danciusergiu84
Link spre comentariu

Da, e ca reclama aia la televizoarele 4K pe care o vizualizezi pe un televizor CRT. 

Mai era unul pe aici pe forum acum citiva ani care cauta sa cumpere o stație (amplificator) și zicea de nu știu cite modele pe care le ascultase deja..... le ascultase de pe YouTube. 

Cind o sa va dați seama că astfel de teste m comparații sint complet irelevante?

Pe înregistrare se aud și inalte deși poate puțin atenuate dar atenuarea poate fi oriunde între înregistrare și difuzorul în care ascult eu. 

Link spre comentariu
1 oră în urmă, q_acdc a spus:

Referitor la întrebare, la incinta închisă dtm 104 nu se poate asigura etanșare. (iese aer prin diafragma) 

Esti sigur de asta? Pt ca vroiam si eu sa-l folosesc la un replacement.

Daca intradevar "sufla" nu se poate rezolva cumva aceasta problema? Si daca "sufla" pe unde sufla? Are gaura centrala sau printre magnet si front plate?

Link spre comentariu

sesebe are dreptate, e clar ca toate inregistrarile sunt subiective tehnicii folosite la inregistrare, eu am inregistrat cu un Lumia 640 folosind camera din spate ceea ce a dus la atenuarea inaltelor fiindca microfonul e pe ecran...

Atasez alt video filmat cu camera frontala, va las pe voi sa concluzionati.

Legat de inalte daca sufla, m-ati pus pe ganduri si verific, dar gaura centrala nu are...

WP_20181129_22_00_39_Pro.jpg

Editat de danciusergiu84
Link spre comentariu

Da, acum se aud mai bine inaltele dar problema tot ramine, adica nu ai cum sa stii exact cum se aude in realitate ascultind o inregistrare cu scule de amator.

Cel mai important este sa-ti placa tie iar daca tie iti place cum suna atunci nu ai decit sa te gindesti ca pt altii strugurii de dupa gard sint acri.

Ps: vezi ca recomandarea de acum citeva pagini cu eliminarea condesatorului si rezistorului puse peste filtrul de inalte ar trebui sa fie verificata cu o masuratoare pt ca acel circuit ajuta mult in anumite conditii la o fazare mai corecta in zona de imbinare dintre medii si inalte, dar depinde foarte mult de difuzoare.

Adica la anumite combinatii de difuzoare ajuta la altele mai mult strica dar este foarte dificil de determinat la ureche , se poate verifica doar prin masuratoare.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări