Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema filtre Incinte "Jazz" Electronica Industriala

Mindware

Postări Recomandate

eu am bagat in ele vata de sticla, ramasa de la izolatia unui acoperis ! :) e din aia mai moderna care nu inteapa.

Mare greseala daca intradevar este fibra de sticla pt ca aceste boxe nu sint inchise si sint bass reflex si in concluzie praful microscopic creat iese in exterior si-ti intra tie in plamini ducind in timp (ani) la cancer.

Link spre comentariu

Cat e de gros stratul de vatelina din boxe?

Stratul e de max 5 cm, asa cum am cumparat-o. Pentru niste Tesla mai mici am desfacut-o in 2, defapt e formata din 2 straturi suprapuse.

Nu le-am incercat la putere mare, dar se aud foarte bine. Mie imi plac foarte mult! Intr-adevar inaltele Monacor isi spun cuvantul, si etansarea pentru joase. Tot nu misca joasele cu mana la fel de greu ca la Cantoane, dar au un sunet clar per total.

Editat de danciusergiu84
Link spre comentariu

Incearca daca mai ai...sa triplezi grosimea in zona "basului"....vezi daca se comporta mai bine.

Nu cred ca ai cum sa faci etansarea de la Canton.....decat daca lipesti iar conul si rila difuzorului romanesc...sau poate incinta.

Link spre comentariu

Vatelina nu mai bag, la Tesla am bagat vatelina intreaga pe grosime prima data si le-a luat din volumul interior prea mult, efectele sunt nefaste asupra sunetului.

Incinta am cam lipit-o pe muchiile interioare intre acele intaritoare taiate la 45 de grade, am folosit moment fix extreme power, e la tub de silicon, e mai vascos decat acesta, si e pe baza de aracet. post-193700-0-30819400-1458946052_thumb.jpg

La filtre am folosit prenadez sa fixez condensatorii. post-193700-0-18365000-1458946118_thumb.jpg

Editat de danciusergiu84
Link spre comentariu

Ai capitonat si bazele sau numai fetele laterale? Intreb asta din cauza ca se micșorează volumul interior si afectează sunetul. Adică iese mai rau.

Editat de daniels
Link spre comentariu

Am capitonat si bazele. Cea de jos am vrut sa nu tranzmita vibratii vechinilor, cea de sus in acelasi scop cu cele laterale.

Ca volum nu am bagat mai mult decat ce era inainte original.

Editat de danciusergiu84
Link spre comentariu

Am citit pe un forum ca se poate capitona doar un singur perete dintre 2 pereti paraleli. In locul lipiturilor vatelina se poate capsa. 

Ce pareri aveti?

Link spre comentariu

Corect e: se poate capitona tot în afară de peretele frontal, unde difurile împiedică oricum aşa ceva. Sau bagi o pernă în interior plină cu material şi aşa nu mai ai nimic prins de pereţi.

Link spre comentariu

La incintele inchise este corect asa.  La cele bas-reflex, in functie de rezultate dorite se folosesc capitonari pe toti sau doar pe o parte din peretii interiori. La hornuri se merge si mai departe (capitonari pe fasii de pereti, cu materiale de densitati si texturi diferite, etc.), acolo efectul este mult mai puternic perceput.

Editat de shambala
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Extraordinar topic, asa pot si eu reconditiona Jazz-urile mele. Pe medii si joase ce alte difuzoare se pot folosi deorece cel putin cele de joase au fost rebobinte de 2-3 ori...?

Am observat ca am alte valori la condensatoare, au existat variante diferite? Eu am varianta 40/60 W la 4 ohm.

Sa ii schimb doar pe cei electrolitici sau pe toti? Eu am strap-ate R4 si R5 pt a imbunatatii cumva inaltele. Daca pun Monacor-ul trebuie sa scot strap-ul?

Multumesc

post-175949-0-53516300-1463118052_thumb.jpg

Editat de ionapostol
Link spre comentariu

Deseneaza si tu schema pe hartie cum am facut eu si noteaza valorile la componenete, si atunci te vom putea ajuta mai usor in legatura cu valorile lor. Eu i-am schimbat doar pe cei electrolitici (aveam doar pe partea de joase electrolitici), nu stiu daca ajuta sunetul sa-i schimbi pe toti poate ne lamureste cineva.

Cert e ca este loc de mai bine si pe partea de medii-inalte, poate niste condensatori audio ajuta sau niste condensatori mici 0,01-0,1uF peste cei de filtraj care sunt inseriati cu mediile si inaltele.

Pe joase cred ca gasesti multe variante de schimb deoarece ale mele cel putin au suspensia cam tare pentru niste difuzoare de compresie, asa imi pare ca aproape se pot folosi in incinta deschisa...

Pe medii (cel putin) ceva se intampla la aceste incinte (cred ca la toate). Am facut de curand "o greseala", si le-am pus impreuna cu alte boxe nemtoaice pe iesirile A - B ale amplificatorului si le-am ascultat alternativ. Jazz-urile m-au impresionat... negativ! Parca cantau din bidon... cred ca nu e suficienta izolatia fonica care e bagata in "paharele" mediilor dar si mai sigur e faptul ca acestea ar trebui inlocuite cu niste cutii de lemn pentru a elimina sunetul de plastic! Am facut la niste boxe mai mari aceasta operatie din necesitatea inlocuirii dif. originale cu rezultate foarte bune. Probabil voi aplica aceasi procedura si in acest caz, metoda implica scandura de brad incleiata cu aracet si stransa cu holzsuruburi pe toate laturile, efectul acestui model de ecranare a fost "compresia" difuzorului de medii (revenea lent).

Eu nu am "strap-at" nici o rezistenta deocamdata. R5 nu trebuie strapat deoarece are alt rol, citeste mai in fata, si fiindca am inlocuit inaltele am scos circuitul R5+C11 pt. ca nu se mai aplica. Probabil voi "strap-a" R4 inca nu am facut probe, ma gandesc si la o masuratoare...

Editat de danciusergiu84
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări