jvl_77 Postat Septembrie 1, 2014 Partajează Postat Septembrie 1, 2014 (editat) Sugestie! Fără a instiga la violență domestică asupra bunurilor sentimentale! Dacă schimbați inaltele cu unele actuale (ex:Monacor,DTM104/8) ,veți fi surprinsi de sunetul care rezultă! Personal, am schimbat și condensatorii din filtre serie pe medii(7.2uF-->10uF) şi sunetul este mai bun după părerea mea! Impresia este personală, iar rezultatele nu sunt probate/masurate/cuantificate! Reprezintă doar o impresie personală.EVIDENT incintele sunt unele pe 8ohm, nu pe 4ohm! Editat Septembrie 1, 2014 de jvl_77 Link spre comentariu
jvl_77 Postat Septembrie 23, 2014 Partajează Postat Septembrie 23, 2014 (editat) Poate cineva să spună dacă pe filtrul de înalte (ordin 3),al acestor boxe, este cumva un circuit de corecție acustică butterworth?(kef)---(56ohm +1uF)-corecție fază -Dacă răspunsul este pozitiv, cum se pot calcula valorile acestui circuit în funcţie de parametrii difuzorului de înalte folosit? (dacă este schimbat cu altul)! Editat Septembrie 23, 2014 de jvl_77 Link spre comentariu
enderman Postat Februarie 28, 2016 Partajează Postat Februarie 28, 2016 (editat) Ca sa nu mai deschid alt topic postez o poza cu filtrele de la Jazz-rile mele pe 8 ohmi. Doresc sa le reconditionez si prima data imi sar in ochi electrolitici de pe filtru de joase... pe langa faptul ca nu stiu sigur daca trebuie inlocuiti am o dilema legata de valoarea lor... Atasez si o schema de pe pagina anterioara cu valorile pt. varianta in 8 ohmi, numai ca pe mine ma baga putin in ceata fiindca acolo sunt trecute valorile componentelor pentru 2 variante de 8 ohmi si in a 2a C1 si C2 parca au 20 uF... Cred ca ceilalti nu trebuie schimbati... Editat Februarie 28, 2016 de danciusergiu84 Link spre comentariu
enderman Postat Februarie 28, 2016 Partajează Postat Februarie 28, 2016 (editat) Update, am extras si eu schema mai clar cu valorile pentru 8 ohmi, poate mai sunt interesati. Problema e ca difera unele valori fata de ce a postat colegul anterior. Nu inteleg de ce la R3 a trecut 2 valori (una in paranteza). Diferente mari la R4 eu am 2,7 si colegul a trecut pe tabel 6,2 si (12), deasemenea la R5 eu am 56 iar in tabel e 12. La condensatoare pana la C7 sa zicem ca e in regula, aici eu am 4,7 si pe tabel nu inteleg ce e trecut doar pe randul de mai jos unde e trecut 2,2 ceea ce nu prea pusca. O diferenta minora e la C11, eu am 0,68 si pe tabel e 0,47 dar sa zicem ca aici nu ar fi problema. Oricum vroiam sa pun si eu intrebarea ce face si daca isi mai are rostul circuitul R5 + C11 avand in vedere ca voi schimba calotele sau chiar difuzoarele daca nu-mi iasa transplantul? Si mai am o curiozitate, de ce apare Vloss pe tester la unii condensatori galbeni si la unii nu? Au obosit? Editat Februarie 28, 2016 de danciusergiu84 Link spre comentariu
enderman Postat Martie 2, 2016 Partajează Postat Martie 2, 2016 (editat) Update2 Dat fiind faptul ca "proiectul" meu a mai "avansat" am cateva dileme la care doar cei mai cunoscatori decat mine pot raspunde, deci sunt nevoit sa mai fac un post consecutiv... Sunt nevoit ca pe inalte sa trec pe Monacor DTM104/8 si nu stiu daca mai trebuie sa polarizez invers noile difuzoare? Deasemenea nu stiu ce face si daca circuitul R5+C11 mai e necesar cu noul difuzor? Pe filtrul de inalte am obtinut o diferenta vizibila la C9, se va simti la sunet, imi recomandati sa le inlocuiesc? Pe filtrele de joase voi schimba condensatorii de 22uF cu MKS4-22U/100, alte inlocuiri/modificari mai trebuie sa fac pe filtre? Si ca sa nu mai intreb in alta parte va rog dati-mi o idee cu ce se pot izola toate difuzoarele fata de incinta? (izolatia originala e coapta si incintele fiind pe compresie trebuie sa o fac sa fie buna) Multumesc pentru timpul acordat si imi cer scuze pentru multitudinea de intrebari. Editat Martie 2, 2016 de danciusergiu84 Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 2, 2016 Partajează Postat Martie 2, 2016 R5+C11 poate lipsi; trebuie sa asculti noul tweeter in ambele polaritati; la fel si R4 - se tatoneaza. Nu inteleg val. pt R1 si R3, sunt cate 2 in serie sau in paralel ? Link spre comentariu
enderman Postat Martie 2, 2016 Partajează Postat Martie 2, 2016 (editat) In postul #18 am atasat si o poza cu filtrele, acolo se poate observa ca cel putin 3 rezistori, adica R1,R2 si R3 sunt obtinute prin inserierea a 2 rezistoare, din acest motiv am scris valoarea unui rezistor "x2", fiindca valoarea totala a acestuia practic se dubleaza. Multumesc de informatiile oferite! Editat Martie 2, 2016 de danciusergiu84 Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 2, 2016 Partajează Postat Martie 2, 2016 Da, nu m-am uitat la acea poza, scz. Link spre comentariu
adrian lucian Postat Martie 3, 2016 Partajează Postat Martie 3, 2016 (editat) Uite cum fac eu http://www.elforum.info/topic/85738-garnitura-etansare-difuzor-decupaj-incinta-pont/?do=findComment&comment=936309 Sa ma uit daca mai am vreun pahar din plastic pentru medii, si astea se coc si devin friabile. Editat Martie 3, 2016 de adrian lucian Link spre comentariu
enderman Postat Martie 3, 2016 Partajează Postat Martie 3, 2016 (editat) Buna idea! Multumesc frumos dar nu am probleme cu paharele de plastic de la medii, chiar mi se par in forma buna, acum mi-ati dat o idee cum sa etansez bine incinta la finalul lucrarilor ca sa am intr-adevar compresie buna si la fel la ambele incinte. Editat Martie 3, 2016 de danciusergiu84 Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 3, 2016 Partajează Postat Martie 3, 2016 (editat) Cu garnitura din cauciuc siliconic la metru ... Sau le cumperi garnituri [pe masura] din pasla sau fetru, sau aplici o foaie de fetru pe toata fata boxei - solutie f. buna cand nu exista flush-in. Editat Martie 3, 2016 de shambala Link spre comentariu
Vizitator ionicadelatara Postat Martie 3, 2016 Partajează Postat Martie 3, 2016 de ani de zile astept resuscitarea unui asemenea topic... la varianta de 8 ohmi, bobinele au aceleasi valori? tocmai ce am umblat la doua filtre de astea... Link spre comentariu
gigiones Postat Martie 3, 2016 Partajează Postat Martie 3, 2016 (editat) Cu garnitura din cauciuc siliconic la metru ... Sau le cumperi garnituri [pe masura] din pasla sau fetru, sau aplici o foaie de fetru pe toata fata boxei - solutie f. buna cand nu exista flush-in. La boxele astea, difuzoarele se prind cu ajutorul ramelor o astfel de garnitura etanseaza perfect insa ramele de fixare nu mai vin cum trebuie....daca ai plasa la ele si nu te deranjeaza este si asta o varianta...la fel poate fi folosit si buretele (banda purfix) pentru ferestre dar la fel distanteaza si acesta...eu am incercat ambele variante si in final am fixat fara garnituri, desi am capacele cu plasa la ele ! Editat Martie 3, 2016 de gigiones Link spre comentariu
enderman Postat Martie 13, 2016 Partajează Postat Martie 13, 2016 Condensatori de pe intrarea filtrului de inalte pot sa ramana asa diferiti si imperecheati? Link spre comentariu
zal Postat Martie 14, 2016 Partajează Postat Martie 14, 2016 Dacă împreună au capacitatea care trebuie şi tensiunea minimă, pot rămîne acolo, chiar dacă arată diferit, în boxă e întuneric. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum