THOMAS Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Daca desenam 5 cercuri ziceati ca incepe sezonul olimpic; daca desenam 4 ati fi zis ca fac reclama desantata la Audi... s.a.m.d... :-( ... normal ca-i o sursa de curent constant, cum e si filamentul, de altfel! Lasa tranzistoarele, ca se ard prea usor, si nici nu sint... audiofile Eu vreau sa "promovez" filamentele, ca mare "piesa" audiofila Am facut un experiment virtual simuland o schema simpla cu un tub oarecare,dara fara pretentia ca acel tub are sau nu are Ra bun,sau Io perfect sau nu,este un experiment teoretic si atat. Deci mai jos se vede cum arata semnalul la iesirea pentru sarcina cu bobina auxiliara alimentata si cu bobina in gol.Filamentul este R2 incercuit cu rosu,spice nu stie sau eu nu stiu sa simulez filamente,imi pare rau,daca cineva stie il rog sa ma ajute (!!!!).Am calibrat in asa fel curentii prin bobine incat campurile vor fi nule (sper!).Schema este facuta dupa schitele de mana ale lui ,nu dupa cele "de curat". La inceput si eu m-am aprins prea tare si nu am analizat mai profund schema d-lui,dar cea din schitele de mana se pare ca este buna,imi cer scuze pentru concluzia mea pripita de mai sus. Schema: semnalul pe sarcina cu bobina auxiliara alimentata in serie cu filamentul: semnalul pe sarcina fara bobina auxiliara alimentata: O fi bine sau nu !?...stiu ca este doar o simulare... Link spre comentariu
zbodeoc Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 ...De ce crezi ca filamentul e o sursa de curent constant? Asa-mi pare despre el, din practica... Link spre comentariu
sebi_c Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 E greu de simulat procesul adevarat, pentru ca legatura cu circuitul magnetic nu exista. Nu stiu cum ai putea simula un intrefier sau parametrii circuitului magnetic, decat asimilandu-le niste marimi electrice (U,I...). Eu faceam asta la motoare electrice, pentru a evidentia de ex. turatia.In rest, daca conectai o rezistenta la bornele bobinei aux. aveai acelasi rezultat. Link spre comentariu
adigh Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Cita vreme valoarea de virf a alternantei pozitive nu depaseste tensiunea de 12V adica iesirea din integrat vom avea prin filament un curent continuu variabil nici alternativ nici continuu perfect, in ritmul muzicii. Filamentul va avea alimentare dupa cum cinta muzica. Important e ca curentul mediu va fi acelasi si deci incalzire constanta. Daca sa zicem la un moment dat avem pe o alternanta +3V atunci curentul va fi determinat de rez filament si tensiunea din circuit (12+3=15V). Daca pe alternanta urmatoare avem -3V atunci avem rez filament si 12-3=9V. Curentul e cind mai mare cind mai mic, in ritmul muzicii dar in medie acelasi. Cred ca schema e functionala. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Multumesc d-le Lazaroiu, sigur ca o sursa dedicata de curent mai disperseaza din temeri. Dar eu repet ca schita "de curat" trebuie incercata pentru ca-mi pun mari sperante in ... filament. Mai mult de atita nu pot sa contribui... practica bate filmu'! Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 @lazaroiu, acum e clar ce e cu acel simbol, e un generator de tensiune nu de curent cu spuea zbodeoc. Daca cei doi curenti genereaza cimp a carui rezultanta e nul atunci rezulta ca numarul de spire al lui L2 e de 11,78 ori mai mic decit numarul de spire al lui L1, pentru ca are un curent de 11,78 ori mai mare. Cum inductanta depinde de patratul numarului de spire nu poate fi L2 doar de 10 ori mai mica decit L1.Dupa cum a spus si Sebi,e greu sa simulezi niste fenomene magnetice,eu doar am echivalat ceva energetic si atat,dar cred ca teoretic schema ar fi functionala...ma rog,eu m-am plictisit de acest subiect....sigur vom face "obiectul" unor discutii pentru unii colegi care ne indeamna mai tot timpul sa facem si cate ceva practic. Discutiile cu dv. sunt faine,constructive,interesante dar subiectul asta a devenit stresant. Link spre comentariu
adigh Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Dupa cum a spus si Sebi,e greu sa simulezi niste fenomene magnetice,eu doar am echivalat ceva energetic si atat,dar cred ca teoretic schema ar fi functionala...ma rog,eu m-am plictisit de acest subiect....sigur vom face "obiectul" unor discutii pentru unii colegi care ne indeamna mai tot timpul sa facem si cate ceva practic. Discutiile cu dv. sunt faine,constructive,interesante dar subiectul asta a devenit stresant.Nu trebuie sa va suparati daca cineva vreodata are o alta parere decit dvs. Iar de gresit cu totii gresim. Pe forum sunt multe subiecte pentru toate gusturile. Daca nu va place subiectul puteti alege altul. De ce lumea ar trebui sa abordeze doar ceea ce va intereseaza pe dumneavoastra? Pina la urma si mie mi se pare schema functionala, o sa ma mai gindesc, acum sunt obosit. Nu stiu a cui a fost ideea ca zbodeoc mai mult a incurcat lucrurile decit sa lamureasca ceva. Pare o lucrare comuna zbodeoc-lazaroiu desi zbodeoc sustine ca e a lui 100%. Daca era conceputa de el trebuia sa stie sa explice niste lucruri si se lamurea totul mai repede. Nu e nimic rau sa faci o lucrare comuna. Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Dupa cum a spus si Sebi,e greu sa simulezi niste fenomene magnetice,eu doar am echivalat ceva energetic si atat,dar cred ca teoretic schema ar fi functionala...ma rog,eu m-am plictisit de acest subiect....sigur vom face "obiectul" unor discutii pentru unii colegi care ne indeamna mai tot timpul sa facem si cate ceva practic. Discutiile cu dv. sunt faine,constructive,interesante dar subiectul asta a devenit stresant.Nu trebuie sa va suparati daca cineva vreodata are o alta parere decit dvs. Iar de gresit cu totii gresim. Pe forum sunt multe subiecte pentru toate gusturile. Daca nu va place subiectul puteti alege altul. De ce lumea ar trebui sa abordeze doar ceea ce va intereseaza pe dumneavoastra? Pina la urma si mie mi se pare schema functionala, o sa ma mai gindesc, acum sunt obosit. Nu stiu a cui a fost ideea ca zbodeoc mai mult a incurcat lucrurile decit sa lamureasca ceva. Pare o lucrare comuna zbodeoc-lazaroiu desi zbodeoc sustine ca e a lui 100%. Daca era conceputa de el trebuia sa stie sa explice niste lucruri si se lamurea totul mai repede. Nu e nimic rau sa faci o lucrare comuna.Nu m-am suparat,nu stiu de ce aveti aceasta impresie(!?),daca m-ati cunoaste v-ati da seama ca eu nu ma supar niciodata pe nimeni,poate doar m-am exprimat gresit si asa am fost perceput ca suparacios,insa cel mai bine ati ales dv. cuvantul potrivit: sunt obosit.P.S sa stiti ca schema este conceputa de ,nu am nicio contributie,credeti-ma,iar de placut subiectul,mi-a placut vedeti bine ca am si "bagat" ceva in acest sens...,dara daca am spus ca a devenit stresant pentru mine asta nu inseamna ca m-am suparat,cred ca si pe dv. va poate stresa cateodata ceva,nu? Imi cer scuze pentru impresia gresita ce am reusit sa vi-o fac,sincer! Link spre comentariu
zbodeoc Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Pina la urma si mie mi se pare schema functionala, o sa ma mai gindesc, acum sunt obosit. Nu stiu a cui a fost ideea ca zbodeoc mai mult a incurcat lucrurile decit sa lamureasca ceva. Pare o lucrare comuna zbodeoc-lazaroiu desi zbodeoc sustine ca e a lui 100%. Daca era conceputa de el trebuia sa stie sa explice niste lucruri si se lamurea totul mai repede. Nu e nimic rau sa faci o lucrare comuna Deci cu mine, prietene, ai cam rupt-o-n fericire... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum