Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rezolvare intrefier ?

blue

Postări Recomandate

@misa, ba trebuie sa se intimple, cine pricepe totul din prima? informatia trebuie digerata inainte de a fi asimilata.@zbodeoc, nu te du inca, i-ti spun eu cind.PS: sper ca apreciezi si umorul altora nu numai pe al tau.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 158
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adigh

40

• zbodeoc

34

• mișa

30

• blue

14

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Zbodeoc, ceea ce nu intelegi nici tu nici altii e ca daca acea infasurare de anulare a cimpului magnetic e pe acelasi miez, in ea se va induce si semnalul "muzical" si va fi sarcina pentru lampa care ataca transformatorul. Puterea audio consumata de acea infasurare se va scadea din puterea de iesire pe difuzor. De aia orice rezistenta (filamente) sau orice condensator(CO) puse pe acea infasurare sunt echivalente cu a le pune direct in paralel cu difuzorul. Totul e cuplat magnetic si se intimpa asa! Intr-adevar, nu fac teste in acest sens deoarece stiu asta la fel de bine cum stiu ca daca umplu un vas de tabla cu apa fierbinte nu am sa-l pot apuca sa-l transport cu mina. Crede-ma, stiu chestia cu vasu' fara sa o fi experimentat vreodata.

Link spre comentariu

Da' Ce ai sustinut cu schema de mai sus? Ce ai vrut sa anulezi daca nu "Cimpu'"? Ai vrut sa anulezi semnalul audio? Serios spune ce ai vrut sa faci acolo. Macar stii fara sa te uiti pe net ce inseamna termenul "amalgam"? Eu stiu fara sa ma uit in urmatoarea secunda pe net pentru ca la momentul oportun am pus mina pe carte. In "Greierasul meu" procesez cunostine acumulate nu cunostinte aduse la nevoie de pe net. Asta e diferenta.

Link spre comentariu

Amalgam? Stiu, ca am mai raspuns la chimie in liceu la intrebarea asta, pe dealul Feleacului... si daca-ti pun eu citeva de-astea rapide nu-s chiar sigur pe reflexele tale...Faceti cum vreti, ce-mi pasa mie...

Link spre comentariu

Da, dar totul e un amalgam de ordine de marime, eu n-am sustinut (inca) ca vreau sa anulez cimpul.

Daca puneai niste valori pe schema era mai clar. Numarul de spire al acelei bobine e evident mai mic decit al celei auxiliare pentru ca circula un curent de filament (mult mai mare decit bias-ul). Pe schema cu fond galben e ceva cu verde desenat. Ce e ala? Daca e un generator de curent atunci e schema de care vorbeam eu, numai ca nu e folosit secundarul pentru asta ci o bobina auxiliara cu putine spire si curent mare. Alimentat la joasa tensiune. Daca simbolul cu verde e un generator de curent schema merge. Numai ca tu vrei sa impusti toata turma de iepuri dintr-o data, ma refer la alimentarea filamentului in acelasi timp. De unde ai schema?
Link spre comentariu

Amalgam? Stiu, ca am mai raspuns la chimie in liceu la intrebarea asta, pe dealul Feleacului... si daca-ti pun eu citeva de-astea rapide nu-s chiar sigur pe reflexele tale...Faceti cum vreti, ce-mi pasa mie...

Deci constat ca nu stii... Raspunsul era simplu.doar o propozitie.Intr-adevar, fa cum vrei.
Link spre comentariu

Deci constat ca nu stii... Raspunsul era simplu.doar o propozitie.Intr-adevar, fa cum vrei.
Nu, raspunsul era din doua cuvinte, continind un element chimic, vezi ca te complici?!
Link spre comentariu

Salut,ati avut dreptate.Primarul are 7H(puntea este sub masa de lucru iar ochelarii trebuia sa-i schimb de 2 ani)

Am mai masurat unul de la mini-turnul Electronica--are 4,5H

Unul cu miez 2C de la ICE FELIX--are3,2H

Ca sa ma revansez pun si niste oscilograme care arata ce diferente de calcul sant intre diverse firme

1)Posted Image

2)Posted Image

3)Posted Image

cele 3 oscilograma reprez. curentul prin inf. primara,100ma/diviziune

zeroul este 1/4;1/2;3/4 din inaltimea ecranului

jos:miezul dublu C

mijloc:miezul E+I recuperat din aparat de import(incarcator baterii)

sus:miezul C,amplif.Electronica

2)190vca

3)220vca

Link spre comentariu

Bun! Deci am pus o schema initiala, desenata frumos, si-o schema desenata de mina continind un element aditional. Ambele au stirnit reactii adverse in public. Acuma il intreb pe acest public daca poate sa-mi explice comportamentul in curent al unui filament alimentat la o tensiune constanta? Este acel filament o rezistenta conventionala? Aud?

Link spre comentariu

Bun! Deci am pus o schema initiala, desenata frumos, si-o schema desenata de mina continind un element aditional. Ambele au stirnit reactii adverse in public. Acuma il intreb pe acest public daca poate sa-mi explice comportamentul in curent al unui filament alimentat la o tensiune constanta? Este acel filament o rezistenta conventionala? Aud?

Publicul a avut si reactii pro, daca lamurim ce e cu acel simbol schema poate fi functionala. Depinde mult de amanuntele schemei. Imagineaza-ti (ca sa nu mai desenez) ca alimentezi filamentul de la emitorul unui tranzistor NPN iar baza o pui la un potential fix cu 0,7V mai sus decit tensiunea de filament. Daca bobina o pui intre colectorul tranzistorului si tensiunea de alimentare pozitiva atunci alimentezi filamentul cu o tensiune constanta (corespunzator de mare) iar bobina va fi alimentata cu un curent constant. Asa ai facut si generatorul de tensiune pentru filament si generatorul de curent pentru bobina.Nu e o solutie tocmai fericita dar acum discutam principiul.
Link spre comentariu

Daca desenam 5 cercuri ziceati ca incepe sezonul olimpic; daca desenam 4 ati fi zis ca fac reclama desantata la Audi... s.a.m.d... :-( ... normal ca-i o sursa de curent constant, cum e si filamentul, de altfel!Lasa tranzistoarele, ca se ard prea usor, si nici nu sint... audiofile :ras: Eu vreau sa "promovez" filamentele, ca mare "piesa" audiofila :rade:

Link spre comentariu

Daca desenam 5 cercuri ziceati ca incepe sezonul olimpic; daca desenam 4 ati fi zis ca fac reclama desantata la Audi... s.a.m.d... :-( ... normal ca-i o sursa de curent constant, cum e si filamentul, de altfel!Lasa tranzistoarele, ca se ard prea usor, si nici nu sint... audiofile :ras: Eu vreau sa promovez filamentele, ca mare "piesa" audiofila :rade:

Numarul de cercuri intr-un simbol nu e optional.Nici nu banuiam ca ai fi gindit schema altcumva decit cu o sursa de curent constant. De crezi ca filamentul e o sursa de curent constant? Daca abandonam cu totul ideea de a face sursa de curent constant cu semiconductoare atunci nu avem prea multe variante. Se poate face cu tranzistori numai ca nu oricum fiindca orice neliniaritate se transmite in secundar la fel ca si cind ar proveni din primar. Tensiunea indusa in secundar e dependenta de cimpul din miez iar acesta e o rezultanta a cimpului primarului si al bobinei auxiliare. Acel curent trebuie sa fie foarte constant in orice conditii.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări