Vizitator neo Postat Martie 22, 2006 Partajează Postat Martie 22, 2006 am si eu nevoie de o schema pt. un deck rusesc maiak( vu-metre cu tuburi).fiti draguti si dati o mana de ajutor la [email protected] Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Martie 22, 2006 Partajează Postat Martie 22, 2006 http://www.cqham.ru/mg/dw.php?mg47.djvu http://www.cqham.ru/mg/dw.php?mg44.djvu Pentru vizualizarea schemelor ai nevoie sa instalezi un program, pe care-l gasesti aici: http://www.lizardtech.com/download/dl_d ... atform=win Link spre comentariu
Vizitator neo Postat Martie 23, 2006 Partajează Postat Martie 23, 2006 Multumesc mult de ajutor da r in pofida acestui ajutor nu am rezolvat mai nimic dar sa relatez povestea de la capat ca sa stie toata lumea :am primit de la cineva niste module de la un presupus deck Maiak (asta din cate_si mai aminteste proprietaru care nu a avut ce face si la demontat cu ani in urma ca nu-i mai mergea partea mecanica si cea zis omu ca mai bine-l face bucati decat sa-i ocupe spatiu inutil).Oricum modulele arata bine si as vrea sa ma fol. de ele mai ales de etajele finale si de vu-metre care nu se compara deloc cu ce am vazut pe paginile care le-ai trimis(mersi oricum de ajutor)atasez niste poze in cea ce urmeaza cu modulele de vu-metru si etaje finale;de mentionat e ca in etajul final tranzistori finali sunt ambii kt805.Va raman indatorat daca ma puteti ajuta la elaborarea micului meu proiect de a redescoperi tehnologia ruseasca.Cu stima si respect pt.toata lumea!!! Link spre comentariu
yo9hrb Postat Martie 24, 2006 Partajează Postat Martie 24, 2006 Cred ca totusi era vorba de un Kashtan. Maiak-ul avea un singur final audio si vu-metrele erau cu ac. Link spre comentariu
one Postat Martie 24, 2006 Partajează Postat Martie 24, 2006 Cred ca era vorba de casetofon Maiak, nu de magnetofon. Oricum afisajul de mag. Kashtan era altfel decat in pozele lui neo. Iar din cate stiu afisoarele de Kashtan nu aveau contor digital. Este sigur de la cas. Maiak, dar din pacate au fost mai multe modele. Modulul acesta l-am vazut si la casetofoane cu o singura caseta, dar si la cele cu 2 casete. Eu am varianta cu 2 casete, dar cu vu-metru cu led-uri si contor mecanic. M249S-1. Iata cum arata afisorul de Kashtan: Link spre comentariu
one Postat Martie 24, 2006 Partajează Postat Martie 24, 2006 Oricum eu spun ca neo ar trebui sa studieze placa si, prin analogie cu cele din schema, sa afle cum se conecteaza aceasta. Terminalele afisorului se vad foarte usor. In principiu, pe placa ar trebui sa se afle un driver de afisaj si un operational. Am vazut ca sunt 2, dar e posibil ca sa fie cate unul pe fiecare canal. Probabil modulul primeste o tensiune alternativa pt. filament, o tensiune de alimentare pt. driver si o tensiune (poate dubla) pentru operational. Link spre comentariu
Vizitator neo Postat Martie 24, 2006 Partajează Postat Martie 24, 2006 Multumesc din nou pt atentia acordata dar celalalte 4 integrate de pe placa de vu-metru (inafara de cel nescris si cu multi pini) sunt toate la fel adica KP1534NE1(adica drivere-le.Nu e nici unul operational ca le-as cunoaste (dupa serie),am alucrat cu cam toate operationalele rusesti si CI-urile de pe placa mea cum am spus sunt la fel toate 4. Link spre comentariu
Vizitator neo Postat Martie 26, 2006 Partajează Postat Martie 26, 2006 Se poate sa fie cineva pe acolo care sa ma ajute si pe mine cu problema mai sus mentionata?Multumesc anticipat celor ce vin in sprijinul meu ! :smt006 Link spre comentariu
bogdanbita Postat Martie 26, 2006 Partajează Postat Martie 26, 2006 Salut.Am avut si eu cateva vu-metre ca cel pe care l-ai prezentat tu.Nu stiu exact daca aveau aceeasi configuratie oricum orientativ dispunerea tensiunilor la mufa de alimentare era asta:-pin 1=in. st.-pin 2=in. dr.-pin 3=+ numaratoare (cred ca integratele sunt cmos dar e mai sanatos sa incerci sa le alimentezi pt. inceput cu 5Vcc)-pinii 4 si 7=masa-pin 6=+12Vcc-pin 9=-12Vcc-pin 10=4Vca pt. filament-pin 11=4Vca pt. filamentTe sfatuiesc sa verifici cu mare atentie configuratia care o ai in realitate pt. ca nu sunt sigur ca indicatorul tau este identic cu cele pe care le-am avut eu.Deasemenea celelalte module pe care le ai par identice cu etajele de amplificare din mag. Kashtan a carui schema o gasesti in colectia Tehnium din anul 1986(cred ca nr. 5 si 6) Link spre comentariu
bogdanbita Postat Martie 26, 2006 Partajează Postat Martie 26, 2006 Salut.Am avut si eu cateva vu-metre ca cel pe care l-ai prezentat tu.Nu stiu exact daca aveau aceeasi configuratie oricum orientativ dispunerea tensiunilor la mufa de alimentare era asta:-pin 1=in. st.-pin 2=in. dr.-pin 3=+ numaratoare (cred ca integratele sunt cmos dar e mai sanatos sa incerci sa le alimentezi pt. inceput cu 5Vcc)-pinii 4 si 7=masa-pin 6=+12Vcc-pin 9=-12Vcc-pin 10=4Vca pt. filament-pin 11=4Vca pt. filamentTe sfatuiesc sa verifici cu mare atentie configuratia care o ai in realitate pt. ca nu sunt sigur ca indicatorul tau este identic cu cele pe care le-am avut eu.Deasemenea celelalte module pe care le ai par identice cu etajele de amplificare din mag. Kashtan a carui schema o gasesti in colectia Tehnium din anul 1986(cred ca nr. 5 si 6) Link spre comentariu
Vizitator neo Postat Martie 30, 2006 Partajează Postat Martie 30, 2006 Fratilor incelel din urma m-am lamurit !Defapt acel deck nu era majak ci JAUZA 221 st.....Dar din nou probleme :daca se poate sa ma ajutati cu o schema de la acest deck.Macar cea de la vu-metrul acestuia. Va multumesc sii astept raspunsuri! :prayer: Link spre comentariu
bogdanbita Postat Martie 30, 2006 Partajează Postat Martie 30, 2006 Aici ai schema de la Iauza 221. http://kazus.ru/indexs/list_pages_categ ... /0/36.html .Este antepenultima.Eu zic ca nu prea seamana cu ce ai tu. Link spre comentariu
alin85 Postat Ianuarie 30, 2011 Partajează Postat Ianuarie 30, 2011 vad ca au trecut 5 ani de cand sa postat ultima oara, dar incerc .....poate stiu altii...ati gasit pana la urma cum se leaga vu-metrul? am si eu cateva module si m-am cam chinuit cu ele , am gasit alimentarea filamentului si atat, si limba rusa e extraterestra pentru mine...... Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 30, 2011 Partajează Postat Ianuarie 30, 2011 Poate postezi si numele aparatului a carui schema de vumetru o doresti... Link spre comentariu
alin85 Postat Februarie 5, 2011 Partajează Postat Februarie 5, 2011 nu stiu de la ce aparate provin, am modulele de mult timp , nu mai retin de pe unde, sigur nu le-am dat jos eu , altfel imi aduceam aminte de ceva si sigur notam firele unde merg, am sa pun niste poze. poate cei cunoscatori de aparate rusesti isi dau seama, sau cei mai invarsta care au lucrat cu ele, am doua model, primul mare, are si contor, cred... si in inca unul mai mic, am ramas cu astea doua, ca si cel mare am avut mai multe dar s-au spart.... poate stie cineva de la ce provin si are si o schema, multumesc, Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum