Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sony 570ES vs 590ES / BIPOLAR vs MOSFET

Postări Recomandate

• Răspunsuri 78
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ca sa faci o comparatie intre doua amplificatoare, foloseste boxele pe care asculti de obicei, scoate corectiile amplificatorului din comutatorul de "cd direct" sau " tone on/off" sau, pune cursorul potentiometrelor la mijloc.Desigur ca vei folosi aceeasi sursa si aceeasi piesa muzicala.

Link spre comentariu

Ca sa faci o comparatie intre doua amplificatoare, foloseste boxele pe care asculti de obicei, scoate corectiile amplificatorului din comutatorul de "cd direct" sau " tone on/off" sau, pune cursorul potentiometrelor la mijloc.

Desigur ca vei folosi aceeasi sursa si aceeasi piesa muzicala.

Stiu chestia asta, chiar lam comparat cu Denon pma-720a care il am de la dvs,

Am pus pe o boxa denon si pe o boxa sony, ambele pe direct si cu volumu la acelasi nivel, parca se aude putin mai detaliat pe inalte sony.

Era mai bine daca corectoru de ton era facut pe bucla de reactie ?

Aceasta schema este eficienta ?

Ps: are 2 etaje de alimentare, 2 x 5600 uf pt partea de atac si restu systemului si 2 x 12.000 uf pt partea de putere.

Posted Image

Link spre comentariu

Cond de filtraj ajută doar contra brumului şi la volum mare, mai ales cu frecvenţele joase, cînd ampliful consumă cel mai mult, ptr înalte e vorba de compensările din amplif. Ambele amplifuri au schemele asemănătoare, Denon are tonurile în bucla de amplificare, e posibil să fie o mică diferenţă de la liniaritate.

Link spre comentariu

Schema etajului final este preluata 1 la1 de la Luxman L400 . Sony au angajat proiectantii de la Luxman dar au facut compromisuri materiale mari . Prea mari ! Data viitoare orienteaza-te catre firme europene , dpdv calitativ extrem de serioase ( Philips sau Grundig etc ) fabricate pana in 1990 . Idem japoneze gen Sansui , Luxman , Pioneer , Yamaha .....uita definitiv de majoritatea modelelor fabricate dupa 1990 de Akai , Sony , Sharp , JVC , Denon , Marantz , HK , Onkyo , Tehnics cu exceptia capetelor de serie . Cele recomandate se justifica chiar defecte , deoarece reconditionate sunt mai " muzicale " decat cele de duzina !Si acolo exista exceptii , fereste-te de STK-uri .Nu mai da banii pe gunoaie.........daca te crezi cunoscator !

Link spre comentariu

Schema etajului final este preluata 1 la1 de la Luxman L400 . Sony au angajat proiectantii de la Luxman dar au facut compromisuri materiale mari . Prea mari ! Data viitoare orienteaza-te catre firme europene , dpdv calitativ extrem de serioase ( Philips sau Grundig etc ) fabricate pana in 1990 . Idem japoneze gen Sansui , Luxman , Pioneer , Yamaha .....uita definitiv de majoritatea modelelor fabricate dupa 1990 de Akai , Sony , Sharp , JVC , Denon , Marantz , HK , Onkyo , Tehnics cu exceptia capetelor de serie . Cele recomandate se justifica chiar defecte , deoarece reconditionate sunt mai " muzicale " decat cele de duzina !Si acolo exista exceptii , fereste-te de STK-uri .Nu mai da banii pe gunoaie.........daca te crezi cunoscator !

Ca modul de constructie acest sony este mai zdravan decat 99% amplificatoarele produse de firmele de mai sus.si anume:-Sasiu turnat din plastic foarte dur (cica sar numi gibraltar)-Panou frontal din aluminiu foarte gros.-Capac de tabla gros prins in 10 Suruburi.-Transformator toroidal capsulat in cilindru de metal. prins cu 4 suruburi cu Piulita.-Radiator turnat din Aluminiu pur (Nu amestecat cu alte metale cum este la marea majoritate a amplificatoarelor, se stie ca aluminiu curat prinde un strat mic de oxid la suprafata)-Potentiometru de volum Alps.-Condensatori Elna for Audio, nichicon muse..-Mufe Aurite.
Link spre comentariu

...Am pus pe o boxa denon si pe o boxa sony, ambele pe direct si cu volumu la acelasi nivel, parca se aude putin mai detaliat pe inalte sony....

Nu prea inteleg.....ori sunt 2 boxe denon ori sunt 2 boxe sony. Cu una de un fel si una de alt fel nu poti sa-ti faci o parere corecta (sunt melodii la care difera total orchestratia si timbrul intre canale)
Link spre comentariu

Era mai bine daca corectoru de ton era facut pe bucla de reactie ?

Cel mai mult conteaza cum iti place tie... avem gusturi diferite si nu e neaparat sa ne placa acelasi lucru. Mie nu imi plac cum se aud corectiile in bucla de reactie negativa a amplificatoarelor de putere; prefer corectoarele Baxendall pasive, dar din pacate nu se mai fac asemenea amplificatoare de la inceputul anilor '80.
Link spre comentariu

Nu prea inteleg.....ori sunt 2 boxe denon ori sunt 2 boxe sony. Cu una de un fel si una de alt fel nu poti sa-ti faci o parere corecta (sunt melodii la care difera total orchestratia si timbrul intre canale)

2 boxe identice 90 W 8 Ohmi. 3 cai bass reflex (JBL E60).

Ambele puse una langa alta, pe una din ele am legato la denon pma-720a iar pe cealalta la sony ta-f570es, intrarile tot asa un canal pe sony si unul pe denon.

Am facut probe ambele amplifcatoare pe direct, ambele cu bassu/inaltele la maxim.

Mai eram cu 2 prieteni in momentu testelor si toti am fost de aceasi parere, Sony suna mai bine pe inalte, pe bass nu am remarcat vro diferenta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări