Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sony 570ES vs 590ES / BIPOLAR vs MOSFET

Postări Recomandate

De ceva vreme vreau sa achizitionez un amplificator mai serios.Mam oprit la 2 modele produse de SONY si anume TA-F570ES si TA-F590ES ambele find contruite lafel in prortie de 95%, (toroidal, condensatori elna, potentru alps) diferente find doar etajele finale BIPOLAR & MOSFETTA-F570ES finali 2SA1215/2SC2921 (15A,160V,150W)TA-F590ES finali 2SK1530/2SJ201 (12A,200V,150W)intrebarile mele sunt:1 Din cate am inteles transitori 2SK1530/2SJ201 nu se gasesc, se pot inlocui cu ceva ?2 Exista riscu sa se arda tranzistori 2SK1530/2SJ2013 A ascultat cineva aceste amplificatoare ?, Care suna mai precis si corect.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 78
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Poate ar trebuii sa intelegeti domnule Victor ca acesta nu este un forum de gramatica .Am observat ca 90% din comentariile dumneavoastra sunt orientate spre a corecta pe cineva referitor la modul sau de exprimare ... comentariile dumneavoastra fiind cel putin acide .Nu contest faptul ca sunteti un adevarat pasionat , dar asta nu va impiedica sa fiti mai indulgenti cu cei noi in domeniu pentru ca ei sunt viitorul si din ei se vor ridica noi pasionati daca vor fii buni sau rai depinde de "profesori" sa spun asa ...Intampinand pe oricine e nou pe aici cu "hai lasa-ne ca avem treaba " nu ne place cum vorbesti etc. nu faceti decat sa trageti in jos comunitatea electronistilor din Romania.Am vazut ca afara sunt primiti cum se cuvine toti fie ca vorbesc sau nu bine engleza nu conteaza ! aici este mai rau ca la scoala , atitudine mai comunista nici ca am vazut .Citesc cam tot ce se scrie pe aici si din pacate nu mi-ati lasat impresia nici de vreun mare savant nici de un mare pasionat ,rautacios e un cuvant frumos .Multi care sunt incepatori pe aici vor sa lege 2 fire si sa aibe super amplificatoare insa nu se poate asa ,dumneavoastra trebuie sa ii indrumati in mod frumos spre documentatie ,rabdare si pasiune,asta daca doriti daca nu puteti ignora postul si merge mai departe . Nu rezolvati nimic daca sunteti rautaciosi cu incepatorii .

Link spre comentariu

Murcielad, nu este vorba de rautate cu incepatorii, toti am fost incepatori, insa RESPECTUL MINIM pe care ar trebui sa-l ofere un user care posteaza, indiferent ca este nou venit sau user vechi, incepator sau avansat cu electronica, este sa scrie corect Romaneste.

Nu-mi spune ca nu te deranjeaza, cel putin vizual, un post in care userul scrie ceva de gen:

Sal miam loat un amplificator si nare finali buni ,ie arsi si nu stiu cu ce sai inlocuiesc

Ajutatima sal pun pe picieoare sau macar zicetimi cu ce sai inlocuiesc finali arsi

Am magazin vizavi si doar tranversez strada la el

A fost un exemplu simplu, insa sa vezi posturi cu 50 -100 cuvinte insiruite, din care nu intelegi nimic...

Te apuca nervii...

Serios acum!

Link spre comentariu

Să-i răspund la mesaj lui lucaionut:

Dacă amplifurile sînt aproximativ echivalente ca putere, construcţie şi restul de piese, eu l-aş alege pe cel cu bipolari ptr cazul în care vreau să-l forjez la volum mare mai des şi suspectez că l-aş putea strica. Altfel, poţi să dai cu banul şi să-l alegi pe oricare dintre ele.

Ai o obsesie ptr Sony.

Link spre comentariu

Să-i răspund la mesaj lui lucaionut:

Dacă amplifurile sînt aproximativ echivalente ca putere, construcţie şi restul de piese, eu l-aş alege pe cel cu bipolari ptr cazul în care vreau să-l forjez la volum mare mai des şi suspectez că l-aş putea strica. Altfel, poţi să dai cu banul şi să-l alegi pe oricare dintre ele.

Ai o obsesie ptr Sony.

Si eu il recomand pe cel cu bipolari, sint o groaza de finali ce-i pot inlocui pe cei ai amplificatorului, in caz de belele...

Si evident mult mai puternici si calitativi.

Stiu posibil sa se ie cineva de mine ca nu scriu cu i din a si "sunt", mie personal NU-MI PLACE, parca ne-am intors in urma cu 200 ani (nu ca am fi).

Pe vremea cind eu am facut scoala, se scria normal cu i din i, singurele cuvinte care se scriau cu i din a, parca erau Roman si Romania...

Alege bipolarele, inca odata sfatul meu.

Link spre comentariu

Daca nu ma insel mosfetii aia sunt laterali si sunt intr-adevar scumpi, asadar in achizitionarea amplifului trebuie luat in calcul si cazul neplacut in care s-ar arde etajul final situatie in care depanarea ar cam costa, in schimb asa cum si Leco spune, bipolari sunt multi, si destui mai performanti decat cei prezentati si bineintels la preturi mai rezonabile. :da Cat despre exprimarea corecta din punct de vedere gramatical si nu numai, pai sunt de acord ca acest lucru este necesar insa nu cred ca este cazul sa cadem la extreme, este bine sa incercam a deosebi greselile involuntare de cele cauzate de o mai slaba pregatire gramaticala, si eventualele observatii este mai placut si mai usor de acceptat pentru destinatar sa fie facute intr-un mod cat mai obiectiv si lipsit de agresivitate, nu uitati ca rabdarea este una din principalele calitati necesare unui electronist, cu totii cei experimentati aveti din plin asa ceva ( rabdare ), ar fi bine sa fie folosita si la modul de comunicare cu altii, macar sa incerci, daca n-ai cu cine....atunci il lasi in plata domnului. :nas: E doar o parere personala, nu intentionez sa supar pe nimeni si sper sa nu fie interpretata mai mult decat este.

Link spre comentariu

Daca nu ar fi Sony, eu as alege varianta cu lateral mos fara ezitare, chiar cu riscul de a nu il mai repara daca se strica (lateral mosi imperechiati ori nu gasesti ori costa mai mult decat ampliful). De altfel nu se prea strica ele singure, le ajuta proprietarii /butonarii.

Diferenta calitativa de sunet fata de bipolari poate fi semnificativa ... repet, daca nu ar fi Sony. :cry:

Link spre comentariu

Sunt sanse mari sa se arda finali mosfet 2SK1530/2SJ201 Chiar si cu protectie ???

Protecţia apără de obicei doar boxele, foarte rare sînt cele care reuşesc să ferească trz finali de un curent exagerat. Ies din discuţie limitatoarele clasice din etajul final.
Link spre comentariu

Sunt sanse mari sa se arda finali mosfet 2SK1530/2SJ201 Chiar si cu protectie ???

Este mai bine sa fii prevazator decat sa te trezesti apoi ca tii ampliful la odihna din lipsa de componente de schimb, accidente se pot intampla oricui si oricand.

Totusi si un echivalent la acest tip de bipolari cred eu ca este greu de gasit sa se prinda in 2 suruburi tranzistoru.

Din cate vad in poze in ambele variante de amplificator radiatorul este acelasi asadar are posibilitate de prindere si a capsulelor 247.
Link spre comentariu

Din cate vad in poze in ambele variante de amplificator radiatorul este acelasi asadar are posibilitate de prindere si a capsulelor 247.

Buna Observatie,

Până la urmă, o să imi cumpar 570es, l-am gasit la fix jumatate de pret fata de 590es la un prieten, intact ca aspect si neumblat in el. :cadou

Multumesc tuturor ptr raspunsuri !!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări