Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

7805 current boost ????

aygun

Postări Recomandate

Da,ca ramura de -5V rezista la mai mult de cateva sute de mA.... :sparge: 7V se obtin imediat dintr-o sursa normala pc,doar se pune consumatorul intre linia de 5V si cea de 12VOricum,sursele PC se modifica usor,problema e mai degraba la protectii,decat la reactie@aygun -de ce nu pui cate un stabilizator pt fiecare chestie,adica pt fiecare camera si pt fiecare lampa IR separat? Asta in caz ca se poate...Evident ca pe fie ai pierderi...cu cat mai mare curentul/mai subtiri sau mai lungi firele,cu atat sunt mai mari pierderile

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aygun

7

• __farad__

3

• Dr.L

2

• 25L91N11

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pai lampa IR este integrata in camera . Am dat modelul camerei ptr a vedea. LED-urile IR sunt de jur imprejurul obiectivului camerei. LED urile sunt activate de un senzor optorezistiv ( fotorezistenta ). In camera nu prea am cum sa umblu. E sigilata si e noua.

Link spre comentariu

Cam asa ceva !Dat fiind faptul ca aceste camere sunt la 5 V , marja de toleranta a tensiunii de alimentare este mica .Cum am mai precizat , sa incoinjuram casa cu 220V , prize , cutii de conexiuni ( etanse ) arata si este ca naiba. Sa nuj maik punem la socoteala umezeala , ploaia , vantul .... Ori la camera deja avem o cutyie de conexiuni de 10 x 10 cm . Vreauj sa inghesui in ea si un stablizator de tensiune liniara. De ce naiba nu au bagat fabricantii stabnilizator de 5V ptr partea de amera , wi-fi si LAN iar 12 V ptr IR nu inteleg. Asa plecai cu 12V pina la camera si in interior e facea toata maghernita. Doar ptr a complica lucrurile.

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Se observa pe graficul 7805 ca la 15V diferenta (tu ai 7V) intre intrare si iesire, ofera 2A.post-1-139829369628_thumb.gifPentru orice eventualitate se pot pune doua in paralel, fara nici o problema, chiar daca difera tensiunile lor de iesire. Nu necesita imperechere. Dar la 2A vor fi 14W disipati, nu cred ca se poate in mediu inchis. Este insa, solutia cea mai rapida si usor de construit.Varianta de 15W (5V/3A) in comutatie exista la 60-70lei. Sau poate fara separare, mai ieftin.Dimensiuni: 79 x 51 x 28 mm (L x W x H)

post-1-13982936963_thumb.gif

Link spre comentariu

se iau 2 surse de pc. se leaga +12 v de la una cu minus 5V de la cealalta, inseriata cu 2 diode de curent mare si gata, ai obtinut ceea ce doreai.

te-a interesat vreodata ce curent dau sursele atx pe minus 5v?@aygun:de mult ma consider un robotel care din cand in cand mai repet:cel mai usor se modifica sursele atx cu tl494/ka7500la 220vca pe iesirea de 12v se pot obtine si 24v;datorita raportului de transformare in acest timp pe ramura de 5v avem 10vtotdeauna se poate obtine tens. de 6v pe ramura de 5v dar se inchide bucla de control numai pe 6vla surse exista varianta cu inca 2 fire subtiri de "sens" paralel cu firele de forta
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări