Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie de lipit cu afisaj LED

briobit

Postări Recomandate

Vizitator marian_ariciuc

hai nea marian ca asteapta lumea , nu vezi ce cerere mare e pe aici :101 :ras:

mda... nu e cazul sa fim sarcastici...am asamblat partea cu afisare, insa n-am 8Vac s-o alimentez(nici n-am stat de asta).trebuie sa bobinez un transformator cu infasurare de 24Vac si cu o alta infasurare pentru 8Vac...traful vreau sa-l fac special pentru statie, cel care il am acum e prea mare ca volum...insa pentru asta, imi trebuie NUMARATOR SPIRE...pentru numaratorul spire imi trebuie USBasp ca e cu atmel, pentru asta mai trebuie ceva timp...am mai avut si altele pe cap,...graba strica treaba...
Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc

nenea nu eram sarcastic , chiar astept cablajul

asa am avut impresia aseara...pai cablajul este pe prima pagina a topicului, postata se user: briobrit, este ''partea'' cu digiti si integrat ICL7107... iesirea de la termocupla este amplificata de AO(cablaj postat tot de *briobrit* tot pe prima pagina, postul 2 sau 3), iesirea din AO duce la partea de afisare cu integrat ICL7107...corelarea intre numarul ce este indicat de digiti, si temperatura, se realizeaza din potentiometrul de 100kohmi aflat pe minicablajul cu AO(LM358N)...metoda descrisa mai sus, nu este testata, insa n-are cum sa nu functioneze, pentru ca user ''briobrit'' a realizat-o pe alt tip de statie, eu vreau s-o transpun pe statia lui user ''NOSTALGIC''; aceasta metoda de afisare a temperaturii, ar trebui sa functioneze chiar si pe statia wolf, pentru ca toate au ca metoda de culegere a temperaturii, termocupla...dupa ce am sa testez, am sa postez toate materialele eventual am sa rescriu instructiuni...o zi placuta!
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am reusit pana la urma sa modific cablajul.Am introdus butonul de "OFF" precum si oscilatorul pentru buzzer.Eu personal am rezolvat mai usor prin cumpararea unui buzzer pentru 5Vcc cu oscilator inclus, la 2 ron buc.Deci NU am testat modificarile, posibil sa existe vreo greseala.Postez si fisierele cablaj/silkscreen, PDF la scara 1:1. :daCablaj Statie de Lipit cu Atmega8 si Digiti LED.pdfSilkscreen Statie de Lipit cu Atmega8 si Digiti LED.pdfL.E.Am omis sa atasez schema oscilatorului pentru buzzer, pentru verificarea eventualelor greseli.post-17385-13982951833_thumb.jpg

Link spre comentariu

Muttumim pentru efort.

Ca de obicei, profesional

S-ar putea sa postezi si filele *.LAY ?

Multumesc pentru aprecieri. :da

De obicei NU postez si NU dau fisierele LAY.

Am apelat si eu la randul meu, la anumiti colegi de forum sa-mi ofere fisierele LAY de la anumite proiecte si m-au respins, pe motivul "NU dau fisierul LAY".

Daca vrei ceva modificari/personalizari ale cablajului, imi spui (eventual pe PM), te ajut si le realizez, apoi iti trimit un fisier PDF scara 1:1 cu modificarile solicitate, toate in limita timpului meu liber.

Link spre comentariu

Multumesc frumos colegului GeoMar si daca se poate puteti sa imi spuneti unde ati gasit buzerul? ( macar pe MP daca aici nu e voie)

Buzzerul l-am gasit la Adelectrocom, am avut drum prin Bucuresti si am trecut pe la magazin pentru unele "maruntisuri".

Rog sa tineti cont ca in schema buzzerului valoarea corecta a condensatorului este de 22nF nu 22uF cum este figurat , lucru care reiese si din silkscreen-ul cablajului GeoMar

Da, asa este, am uitat sa specific si nici in schema electrica a oscilatorului NU am modificat.

Multumesc pentru completare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări