XAN77 Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 @GeoMar se poate o informatie?ce semnal da mega8 catre mosfet? on/off sau pwm! Link spre comentariu
RETY Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 Oscilatorul l-am facut dupa o schema clasica de generator audio dar am umblat putin la valori sa trag frecventa pe rezonanta buzzerului.Frecventa generatorului depinde si de proprietatile buzerului de pc (rezistenta interna ,inductanta ) care difera de la unul la altul asa ca fiecare trebuie sa faca ceva probe , (consumul nu trebuie sa depaseasca 20 mA ).Am construit in aer dupa schema veche doar ca am adaugat o rezistenta serie de 180 ohmi pe +5v iar c ul are 22nF si rezistenta 78k(22k+56k), buzerul are 47 ohmiL.E. am o idee si pentru o mai usoara modificare a temperaturii --cele 2 taste + si - inlocuite cu un comutator cu revenire pe zero de la un cd rom de pc (cel care da pozitia tavitei open-close). Link spre comentariu
briobit Postat Octombrie 17, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2012 Pt colegul GeoMar se pot atasa cablajele Dvs. intentionez sa realizez si eu modelul asta de statie. Va multumesc anticipat. Link spre comentariu
GeoMar Postat Octombrie 18, 2012 Partajează Postat Octombrie 18, 2012 Pt colegul GeoMar se pot atasa cablajele Dvs. intentionez sa realizez si eu modelul asta de statie. Va multumesc anticipat.Am sa atasez cablajele, dar momentan vreau sa includ pe "placa frontala" si un buton de "OFF" pe langa cele 5 butoane (Mem1, Mem2, Mem3, T-(ON), T+), montat asa cum am mentionat intr-un post anterior, eventual si montajul indicat de colegul @RETY pentru buzzer. Link spre comentariu
RETY Postat Octombrie 18, 2012 Partajează Postat Octombrie 18, 2012 -Am o cerere personala pt GeoMar - daca poti sa proiectezi placa frontala intr -o varianta ingusta si mai lunga (eventual cablaj dublu placat).Ma gandesc sa introduc totul intr o carcasa de cd rom (am alimentator de laptop care se incadreaza in cutie). Afisajul la mijloc ,M1,M2,M3 in stanga lui, iar in dreapta , off ,t- si t+Asta doar daca ai timp si consideri ca e cazul.MUltumesc-Buzzerul in pozele originale are codul KC 1206(cu oscilator intern si piezo cred) ,ce gasim prin PC uri cred ca e alta varianta -1205 care este o simpla ,,casca'' formata din bobina ,magnet si membrana.Succes Link spre comentariu
briobit Postat Octombrie 18, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2012 Tot pentru colegul Geomar - daca se poate include schema mica cu generatorul de ton pentru piezo recuperate de pe placi de baza ca din alea gasim mai repede Si la cablajul cu ceasul cu PIC inca nu am renuntat, cand aveti timp nu e graba dar vroiam sa va spun ca ramane valabila treaba. Link spre comentariu
GeoMar Postat Octombrie 21, 2012 Partajează Postat Octombrie 21, 2012 Cateva poze cu "jucaria", Statia de Lipit cu Atmega8 si Digiti LED. Link spre comentariu
briobit Postat Octombrie 21, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2012 Sefu` nu ne lasa asa ..... un cablaj se poate va rog frumos vreau si eu o jucarie din aia Link spre comentariu
GeoMar Postat Octombrie 21, 2012 Partajează Postat Octombrie 21, 2012 Sefu` nu ne lasa asa ..... un cablaj se poate va rog frumos vreau si eu o jucarie din aia Asa cum am promis, sa fac modificarile de rigoare (buton OFF) inclus pe panoul frontal si postez si un cablaj Sc 1:1.Uite ce buton de OFF am eu momentan Si inca ceva pozeP.S.Calitatea cablajului NU este super-buna, NU este foto, este transfer de toner, ca sa nu imi "ies" din mana si totodata pentru testarea statiei. Link spre comentariu
briobit Postat Octombrie 21, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2012 Ooo sunt placile facute pachetel daca gasesc si o sursa in comutatie mai micuta iese o treaba super.... gata colegu asteptam nu e graba numai sa iasa lucrearea buna ... Sanatate maxima si jos palaria pentru ceea ce faceti (nu numai in aces topic dar si in tot acest forum) Link spre comentariu
XAN77 Postat Octombrie 22, 2012 Partajează Postat Octombrie 22, 2012 @GeoMar se poate o informatie?ce semnal da mega8 catre mosfet? on/off sau pwm!up Link spre comentariu
RETY Postat Octombrie 22, 2012 Partajează Postat Octombrie 22, 2012 Pentru cei ce vor alimentare in comutatie cateva idei: - http://www.labkit.ru/html/power_supply_shm?id=219 (contra -nu are feedback, pro- piese putine si traf ferita din sursa atx) (http://radiokot.ru/forum/download/file. ... 7f4d7d93ad) - http://radiokot.ru/lab/controller/55/ (contra -traf ferita mai dificil de gasit sau construit,pro - siguranta in functionare) sau varianta cu alimentator de laptop modificat un pic la circuitul de feedback (optocuplor, TL431,etc) L.E. :GeoMar am rezolvat cu panoul frontal ingust,multumesc. Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Octombrie 26, 2012 Partajează Postat Octombrie 26, 2012 cu ce instrument ai corelat temperatura varfului, cu indicatia digitilor?te intreb asta pentru ca eu am un instrument cu termocupla de tip K, si indicatia instrumentului varia(de ordinul zecilor de grade C) in functie de cat de lipit tineam varful termocuplei...o sugestie? sa le pun intr-un vas cu ulei? sau alta idee? Link spre comentariu
briobit Postat Octombrie 26, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2012 Daca te uiti mai in urma la poza o sa vezi ca este un multimetru cu sonda de temperatura de tip k si ai si o poza unde este amplasata sonda cand am facut citirile, iar citirile le faci lasand letconul cam 5-10 minute sa se stabilizeze temperatura nu in fuga. Dai la minim, astepti 10 minute, vezi ce zice multimetrul invarti de semireglabil pana corespund valorile, dai la jumatate la fel faci iar la maxim am tinut undeva la 2-3 minute ca sa nu prajesc rezistenta. Daca ai un letcon Pensol parca (din ale cu maner albastru) ar trebui sa corespunda valorile de la jumatate si maxim fara sa mai umblii la reglaje), daca ai chinezarie cauta temperatura de 320 de grade sa fie exacta si restu il lasi asa ca la alea la capete nu mai pica la fix ai o deviatie de niste grade. Pt colegul GeoMar sper ca nu ati abandonat proiectul... Link spre comentariu
GeoMar Postat Octombrie 27, 2012 Partajează Postat Octombrie 27, 2012 ... Pt colegul GeoMar sper ca nu ati abandonat proiectul... NU l-am abandonat, dar lipsa de timp liber ... se poate numi si "abandonare momentana". Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum