Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie de lipit cu afisaj LED

briobit

Postări Recomandate

Temperatura oscileaza singura, sau o butonezi tu ? Felicitari si la cat mai multe montaje realizate cu ea !

Adi, au trecut 3 ani. Am facut in colaborare cu GeoMar aceasta statie si da, era bucla de masa la mos. Statia functioneaza impecabil. 

Link spre comentariu

La mine daca am setat temperatura - de exemplu la 250 grade, asa ramane. Mai oscileaza, cu 1 - 3 grade cand lipesc, dar la tine se pare ca oscileaza cam mult. Daca nu lipesc, deci nu misc letconul, asa ramane temperatura cum am setato. In sfarsit, daca functioneaza cum trebuie, nu-i problema, ca doar nu stai cu ochii la afisaj.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Am si eu o intrebare pentru cei ce au folosit ICL7107...Ce condensatori ati folosit, in special pentru autozero ? Am facut recent un voltmetru, cu un MMC7107, copiate pare-se dupa ICL7107,de Microelectronica. Desi am schimbat mai multe bucati, am cumparat de pe forum cu ceva vreme in urma, vreo 30 bucati, cu intrarea in scurt, toate  imi afiseaza -004, in rest functioneaza normal. Acum nu stiu pe ce sa dau vina, pe integrate sau componente. Toti conzii sunt WIMA, cu poliester.

Editat de giongiu
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Am reusit intr-un final, dupa ce a stat vreo 3 ani intr-o cutie, sa termin statia de lipit cu atmega8.

Am folosit ca letcon o clonă Gordak, cumparata de pe ebay. Din pacate, nu a functionat fara modificari, in sensul ca fara letcon conectat imi afisa 511 grade, dar cu termocupla acestuia fara rezistenta conectata nu am putut sa scad temperatura masurata in camera sub 170 de grade. Am facut montajul suplimentar cu inca un tl431, cu care am putut sa reglez  temperatura. Am reglat-o pe un multimetru cu senzor de temperatura sa corespunda la 300 de grade la fix. La 400 setate, are insa vreo 420. La inceput, dupa modificare, fara letcon conectat arata 0 grade. Oricum, functioneaza acceptabil si cu aceasta modificare, fara insa mari pretentii. Aveti pentru mine o recomandare pentru un letcon pensol, de unde sa cumpar?

Atasez si doua fotografii.

Posted Image

Posted Image
Link spre comentariu

Cam asa am patit si eu statia asta nu functioneaza prea bine cu letcon gordak dar cum nu suport in mana celalat tip de letcon ma mulumesc momentan cu asta.

Din fericire colegul XAN77 a reproiectat schema si softul pentru gordak cu encoder si PID in acest topic.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Va salut !

Am realizat si eu statia de lipit ,varianta GeoMar si m-am impotmolit ca tiganul la mal, nu reusesc sa scriu hexul in Atmega8,,,am cumparat o placa MEGA 2560 si as vrea sa o folosesc ca programator ISP. Va rog sa ma indrumati pentru scrierea hex-ului in microcontroler. 

O seara buna!

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Mi-a cazut in mana un voltmetru cu 3 fire (cel galben pt, citirea tensiunii) ca cele pe care le are la vanzare colegul mirceacra. M-am gandit ca poate il fentez si nu mai fac voltmetrul cu ICL 7107 si scap mai ieftin si cu mai putina munca. Dar oricat m-am chinuit, nu am reusit sa-l fac sa aiba 2V la cap de scala.Rezistentele de pe cablaj sunt smd asa de mici ca nici cu lupa nu le vad. Si cum eu sunt chior ca o bufnita, bineinteles ca am reusit sa stric PCB-ul.Acum am cumparat altul si va intreb : a reusit cineva sa faca modificarea asta? Si cum? Am incercat sa fac niste divizoare rezistive, dar nu am reusit sa-i dau de cap.

Daca ati reusit, va rog , dati un semn.

Vreau sa folosesc voltmetrul, impreuna cu amplificatorul termocuplei prezentat aici si pe care l-am folosit la mai multe statii de lipit, pentru a citi temperatura de pe o suflanta de dezlipit a carei rezistenta are si termocupla tip K.Eu o folosesc acum fara, la "ochi" cum s-ar spune.M-am obisnuit si pot spune ca nu prea mi-ar trebui cititorul de temperatura, dar de ce nu?

Sima !

Editat de ss1958
Link spre comentariu

Nu cred că vei reuși să obții 2V cap de scală . Eu am modificat un singur model - cel cu două fire , autorange și afișaj mare, încasetat . Divizorul de intrare era ceva de genul 130k + 6k2 serie respectiv 12k la masă ( dacă rețin bine ) ceea ce corespundea la circa 2.45V la intrarea IC pentru 30V la intrarea divizorului. Banuiesc că se bazează pe o referință de 2.48V. Eu de fapt am dorit doar să-l transform de la două la trei fire și să fac divizorul ușor ajustabil ( am eliminat 130k SMD de pe placă și am pus 120k + semireglabil de 20k extern )

Singura soluție este modificarea corespunzătoare a amplificatorului .

Menționez însă că astfel nu se modifică capătul de scală digital acesta rămâne 30.0 în cazul meu . Poți folosi însă doar o parte din domeniu , de până la 20.0 de pildă.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări