briobit Postat Noiembrie 8, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 Am masurat acum si este de 3,2 mV la 100 grade. (Aparat si sonda Fluke). Parca e cam mica tensiunea ai R1 si R2 ca in schema? Link spre comentariu
mirceacra Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 (editat) 3.2mVla iesirea amplficatorului sau a termocuplului? Editat Noiembrie 8, 2015 de mirceacra Link spre comentariu
briobit Postat Noiembrie 8, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 Termocuplei, nu am montajul cu amplificator. Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 (editat) 1.Tensiunea generată de un termocuplu tip K este de 40-41µV/K sau °C , e tot aia . Deci , la 100°C joncțiunea caldă și , să zicem , 20°C joncțiunea rece ar trebui să avem 40*80 = 3,2mV adică ceea ce zice @briobit . 2. Voltmetrul cu scara până la 30V , dacă e de tipul prezentat de mine , va indica 4.00 la 4V . Anulând punctul zecimal , va indica 400 ceea ce e OK . Va trebui deci să amplificăm cu 4V / (400°C * 40µV/°C) = 250 ceea ce nu e exagerat de mult . 3. Amplificatorul citat are o amplificare maximă de circa 100 . Ar trebui deci să ai la ieșire circa 3,2mV ( vezi mai sus ) * 100 = 320mV . De ce scoate mai puțin? Păi , poate fi o poveste întreagă . Amplificatorul ăla - fără a dori să intru în polemici cu cineva - este însă departe de un amplificator de termocuplu. Editat Noiembrie 8, 2015 de UDAR Link spre comentariu
mirceacra Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 da...se pare totusi ca amplificatorul lucreaza bine...dar ce facem ca amplifica numai de 100de ori? Daca punem ambele amplificatoare din integrat unul după altul e ok? Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 Înainte de a pune încă un amplificator , fă următorul test : măsoară tensiunea de ieșire la 25°C , 50°C și 100°C ( pe asta deja ai măsurat-o ) și postează aici , să vedem . Eu bănuiesc că se întâmplă altceva. Link spre comentariu
mirceacra Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 Sau modific in voltmetru divizorul rezistiv? Link spre comentariu
mirceacra Postat Noiembrie 13, 2015 Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 Sper sa te ajute. La statie am folosit cap de scala 2V. Intre sonda si voltmetru mai e montajul mic cu LM 358 de mai sus un pic altfel arata balarii. Are cine acest cablaj in format sprint? Link spre comentariu
briobit Postat Noiembrie 13, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 Daca te referi la voltmetru nu am asa ceva. Link spre comentariu
The_Reaper Postat Ianuarie 10, 2016 Partajează Postat Ianuarie 10, 2016 Salutare, am realizat si eu statia de lipit cu atmega 8 , cam asa a iesit pana acum. Mai este de lucru la partea frontala si testat cu letconul. Link spre comentariu
adicontakt Postat Ianuarie 10, 2016 Partajează Postat Ianuarie 10, 2016 sa ne spui cum e cand conectezi letconul ,eu am refacut montajul de doua ori si era sa il trantesc de zeci de ori , pana la urma era vorba de o " bucla de masa" , e pe undeva prin topic descrisa situatia , de atunci cred ca au trecut 3-4 ani si statia functioneaza ok pana in ziua de azi Link spre comentariu
The_Reaper Postat Ianuarie 10, 2016 Partajează Postat Ianuarie 10, 2016 Va tin la curent, momentan m-am oprit ca nu am pun butoanele, sper sa-mi vina vreo idee cum sa le prind de fata carcasei. Link spre comentariu
adicontakt Postat Ianuarie 10, 2016 Partajează Postat Ianuarie 10, 2016 eu am folosit encoder si am renuntat la butonul de OFF, oricum oprirea o fac prin butonul de retea Link spre comentariu
albasete Postat Ianuarie 10, 2016 Partajează Postat Ianuarie 10, 2016 Vedeti ca mai este un topic despre aceasta schema, poate va inspira ... Link spre comentariu
The_Reaper Postat Ianuarie 12, 2016 Partajează Postat Ianuarie 12, 2016 Pun si eu un filmulet cu statia in actiune, pana acum se comporta ok, o mai testez maine mai riguros. P.S. scuzati mizeria de pe masa de lucru ) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum