Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie de lipit cu afisaj LED

briobit

Postări Recomandate

1.Tensiunea generată de un termocuplu tip K este de 40-41µV/K sau °C , e tot aia . Deci , la 100°C joncțiunea caldă și , să zicem , 20°C joncțiunea rece ar trebui să avem 40*80 = 3,2mV adică ceea ce zice @briobit . 

2. Voltmetrul cu scara până la 30V , dacă e de tipul prezentat de mine , va indica 4.00 la 4V . Anulând punctul zecimal , va indica 400 ceea ce e OK . Va trebui deci să amplificăm cu 4V / (400°C * 40µV/°C) = 250 ceea ce nu e exagerat de mult .

3. Amplificatorul citat are o amplificare maximă de circa 100 . Ar trebui deci să ai la ieșire circa 3,2mV ( vezi mai sus ) * 100 = 320mV . De ce scoate mai puțin? Păi , poate fi o poveste întreagă . Amplificatorul ăla - fără a dori să intru în polemici cu cineva - este însă departe de un amplificator de termocuplu.

Editat de UDAR
Link spre comentariu

Înainte de a pune încă un amplificator , fă următorul test : măsoară tensiunea de ieșire la 25°C , 50°C și 100°C ( pe asta deja ai măsurat-o ) și postează aici , să vedem . Eu bănuiesc că se întâmplă altceva.

Link spre comentariu

Sper sa te ajute. La statie am folosit cap de scala 2V. Intre sonda si voltmetru mai e montajul mic cu LM 358 de mai sus un pic altfel arata balarii.

Are cine acest cablaj in format sprint?

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

sa ne spui cum e cand conectezi letconul ,eu am refacut montajul de doua ori si era sa il trantesc de zeci de ori , pana la urma era vorba de o " bucla de masa" , e pe undeva prin topic descrisa situatia , de atunci cred ca au trecut 3-4 ani si statia functioneaza ok pana in ziua de azi

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări