albasete Postat Februarie 28, 2014 Partajează Postat Februarie 28, 2014 Da, un proiect "super tare". Cat de mult doriti sa complicati o statie de lipit ? Repet, statia in discutie functioneaza impecabil, desi am avut si eu probleme cu ea, dar nu am retinut detaliile prezentate de ceilalti useri in paginile anterioare. Personal, afisarea simbolului grade C nu ajuta la nimic, este un moft. I-mi pare rau sa vad si aici ca se doreste complicarea lucrurilor simple care functioneaza bine...Cat de curand vor fabrica chinezii statii de lipit super-slim de unica utilizare... Link spre comentariu
ciocead4 Postat Februarie 28, 2014 Partajează Postat Februarie 28, 2014 Da, un proiect "super tare". Cat de mult doriti sa complicati o statie de lipit ? Repet, statia in discutie functioneaza impecabil, desi am avut si eu probleme cu ea, dar nu am retinut detaliile prezentate de ceilalti useri in paginile anterioare. Personal, afisarea simbolului grade C nu ajuta la nimic, este un moft. I-mi pare rau sa vad si aici ca se doreste complicarea lucrurilor simple care functioneaza bine...Cat de curand vor fabrica chinezii statii de lipit super-slim de unica utilizare...@albasete, deja cinezii fabrica statii super cheap; asa cum am spus de la bun inceput numai componentele de la proectul eSol depasesc pretul unei astfel de chinezarii. Nici performantele nu sunt critice la un astfel de proiect, eu am tot zis in diverse discutii ca la cositorire nu conteaza 10 grade in plus sau in minus, dar uitandu-ma la multe discutii de aici, constat ca unele realizari au mari probleme in special la partea de afisare. In plus multe din proiectele discutate aici n-au codul sursa disponibil, deci majoritatea ofteaza dupa mici modificari/imbunatatiri pe care nu si le pot face.Nu am zis nicicand ca "se complica" lucrurile simple, daca te uiti la schema eSol vei vedea un exemplu de simplitate... ce zici?Uite un proiect "super-slim": http://letsmakerobots.com/node/32675, eu unul n-as ezita nicicand sa cumpar un astfel de kit, dar aici nu e vorba de mine, eu sunt multumit de eSol...Daniel Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Martie 1, 2014 Partajează Postat Martie 1, 2014 Da, e bun numele KSol...Ramanem la AVR,Alimentarea rezistentei letconului in tren de impulsuri, reduce histerezis-ul de temperatura... Ai vazut modelul wolf? Crestea temperatura cu 20 grade pana cand comparatorul decidea sa decupleze rezistenta... @albasete, din pacate modelul de statie Rety nu mai munceste, nici ca-i pot da de cap, ma depaseste. Si da, am tinut cont de sugestiile userilor de pe paginile anterioare...@rety, pai tind sa cred ca cablajul e buba, desi nu-mi pot da seama de ce a functionat aproape un an fara ezitari... Asa ca avant un cablaj problematic, voi recupera piesele... Inca odata, multumesc de oferta.@ciocead, in ce limbaj de programare vei edita codul?Ps: da, afisarea "grade C" este moft dar orice marime are unitatede masura...Ramanem la 3 digiti, in felul asta voi recupera digitiidin statia Rety. Link spre comentariu
RETY Postat Martie 1, 2014 Partajează Postat Martie 1, 2014 albasete--cred ca nu e vorba de o complicare, ci mai mult de o varianta care vrea sa combine niste facilitati....Oricum proba timpului si nr celor care o vor realiza va spune mai mult.Sigur nu va inlocui o statie simpla si accesibila dar fiecare poate construi ce doreste (diy).cand am realizat statia (atmega 8 -3 digiti) a functionat din prima fara probleme aplicand ceea ce stiam deja traseu de masa gros (am latit traseul chiar de la executarea cablajului original), legaturile de la mos fet cu cabluri sursa pc, conexiunea termocuplei de la cablaj la mufa letconului realizata cu cablu ecranat intr un singur punct, mos fet cules de pe o placa baza pc veche cu Rds on mica -nu are nevoie de radiator chiar daca capsula este d-pack . in rest nu au fost probleme deosebite. Link spre comentariu
GeoMar Postat Martie 1, 2014 Partajează Postat Martie 1, 2014 ... Pe acest buton nu as pune On-Off real (cu releu, cu tensiune auxiliara, etc) pentru ca ar insemna sa complicam foarte mult circuitul, @GeoMar te gandesti ca in Off sa fie alimentat circuitul, dar afisorul sa fie stins si bineinteles MOSFET-ul oprit? ... As pune OFF pe push-ul de la encoder (sau switch de Off) la o apasare pe el de 2-3sec, afisare OFF pe digiti, Mosfet-ul oprit. Pentru Stand-by, daca se poate include in soft, sa apara afisata pe digiti temperatura de Stand-by (setabila din meniu, asa cum am mai scris), DAR digiti sa fie cu luminozitate slaba, undeva pe la 50%. Sa incepem cu alte detalii/pareri/etc. - Statie de Lipit Ksol este ok. - carcasa de metal gen cea in care incaseteaza statiile colegul rosmarin cred ca este ok ca si gabarit/pret. - SMD sau THT, daca NU sunt diferente in soft, voi incerca proiectarea cablajului, atat pentru SMD cat si pentru THD. - display LED, indicat cu 3 digiti, cei care vor indicarea semnului 'C, o pot face cu un digit separat, depinde de preferinte. - microcontroler: AVR, nu ai specificat cam ce tip este indicat pentru proiect (ceva mai ieftin) dar sa faca fata cu brio. - buzzer: este bun, ai confirmarea audio la modificari/setari/etc - sursa de alimentare 5vcc cat si 24vcc ramane in functie de doleantele fiecaruia. - referitor la "comanda PWM sincronizat cu frecventa retelei 50Hz" sau "comanda de tip sigma-delta modulator" ramane la aprecierea ta pentru o mentinere a temperaturii cat mai aproape de temp setata. Cam atat, asa cum am scris este foarte bun un topic dedicat, ca sa nu mai poluam topicul colegului briobit. Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Martie 2, 2014 Partajează Postat Martie 2, 2014 si eu sunt de acord sa ne mutam catre alt topic, dedicat, insa trebuie sa fie preluate mesajele de pe vreo doua pagini...de cand s-a intemeiat ideea... Link spre comentariu
adicontakt Postat Martie 2, 2014 Partajează Postat Martie 2, 2014 postati aici adresa noului topic sa pun si eu semn de carte Link spre comentariu
ciocead4 Postat Martie 2, 2014 Partajează Postat Martie 2, 2014 postati aici adresa noului topic sa pun si eu semn de carteIata topicul promis : http://elforum.info/viewtopic.php?f=14&t=164269 Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Martie 3, 2014 Partajează Postat Martie 3, 2014 asaaaa, de ce cand incalzeste, imi creste BRUSC(in treapta de la 10-15mV la 80-90mV), tensiunea pe termocupla? ce pot face sa elimin acel parazit? unde poate sa fure curent? Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 n-are nimeni vreo sugestie? Link spre comentariu
RETY Postat Martie 9, 2014 Partajează Postat Martie 9, 2014 ce s-o fi petrecut aici ? pina mai ieri era pagina 45 azi vad ca este pagina 67? scuze de off Link spre comentariu
adicontakt Postat Martie 9, 2014 Partajează Postat Martie 9, 2014 noul model de k-sol s-a intamplat Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Martie 9, 2014 Partajează Postat Martie 9, 2014 noul model de k-sol s-a intamplatcum ar spune Celentano din Las Fierbinti: cum adica ma? Link spre comentariu
alibiduda Postat Aprilie 11, 2014 Partajează Postat Aprilie 11, 2014 Va slaut, vin si eu cu o intrebare pentru cine a alimentat statia cu atmega8 prin MC34063, cum a reusit sa scape de zgomotul care destabilizeaza functionarea? Link spre comentariu
RETY Postat Aprilie 12, 2014 Partajează Postat Aprilie 12, 2014 Banuiesc ca intrebarea e pt mine.Sa inteleg ca cu alimentare clasica 7812 nu ai problema? ce varianta de cablaj ai folosit?Nu am avut astfel de zgomot .Am dublu filtraj la iesire unde se afla 2 c-uri iar intre ele o mica bobina (de fapt o perla de ferita cu strap prin ea. Nu vad de ce ti ar crea zgomot o astfel de alimentare dar poti avea in vedere urmatoarele : 1- marire filtraj 5v 2- adaugare inductanta pe alimentarea de 5V atmega8 (direct pe cablaj eventual) 3- verificarea inductantei de lucru a MC34063 (marirea acesteia ca valoare si eventual ca diametru al sarmei de bobinaj) 4- verificare circuit masa intre alimentare 24v si mosfet 5- cablurile alimentare sursa, letcon si cele de la termocupla la montaj sa aiba diametru corespunzator ( eu am pus de sursa PC) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum