Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie de lipit cu afisaj LED

briobit

Postări Recomandate

dupa ce m-am umplut de draci la aia cu xerox si plastifiere am cedat nervos si asa arata masca ... probabil cand se mai racoreste o sa o fac iar si o lipesc peste mizeria asta ... ( imi scoteau masca cu 5-8 mm mai mica decat in realitate si cat am stat acolo nu au reusit sa ii dea de cap)

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

salut interesanta statia de lipit schema wolf ,intrebare daca in loc de optocuplor as pune direct un releu care prin contactele sale alimenteaza lectonul,ar merge un releu de 12v la 250v si 10A? sau nu ar rezista la stres releul? ca optocuplorul si triacul lucreaza ca un releu on , off ptr ca nu am optocuplorul din schema

Link spre comentariu

salut ma gandesc sa comand acest lecton ptr statie cred ca merge cu schema lui wolf [HQ-SOLDER/IR] cu mufa de 5 pini de pe mivatot aici am gasit statie de lipit la 50 de lei statie de-lipire-reglare-manuala-p-2984 stau pe ganduri , sa o cumpar sau sa o fac eu ,ce sfaturi imi dati? tot de pe miva

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

- remus , cauta sa iei letcon pensol SL 10 sau asemanator nu hq solder , am hq solder si e ciudatadica consum foarte mare ~ 4a cand e rece si 2.2 cand e fierbinte . Din alte posturi se pare ca nici nu rezista prea mult(in timp). Referitor pentru treaba cu afisajul consider ca e util in cazul unei statii deja in functiune.Pentru una care o faci de la zero si cu afisaj pe led este interesanta schema cu atmega8 si LM358 realizata si de nicolae stefan - briobit vezi ca treaba cu printatul tine de setarile de la imprimanta diferentele in pdf apar de la folosirea formatelor ,,A4'' si ,,letter'' (stiu unde e magazinul pt nick name ul tau :)) )

Link spre comentariu

... si eu stiu unde este respectivul magazin si nu am calcat in viata mea pe acolo.... ideea era sa ies cat mai ieftin ... ma bate si pe mine gandul sa fac una cu atmega dar parca vad ca nu mai gasesc schema hex detalii si iar capiez prin n`spe zeci de pagini si nu prea sunt prieten cu timpul liber deloc in ultima vreme...

Link spre comentariu

Cea cu atmega8 am facut-o si eu.Am hex-urile pentru afisaj catod comun si anod comun, cablajele, schema .Cu exceptia microcontrolerului si a afisajului celelalte piese sunt cam recuperate (cost minim :) ) Am facut probe cu un traf in comutatie de 12v (pt spoturi halogene) modificat la bobina secundarului si am pus o punte de diode rapide de prin surse atx.Pina si IRF ul de comanda al rezistentei ciocanului l-am inlocuit cu un tranzistor de pe o placa baza .Caut sa o fac cat mai mica ca dimensiune .Sanatate si sper sa gasiti timpul necesar pentru odihna si hobby.La cat mai multe montaje !

Link spre comentariu

Pai daca ai tot, pune aici un link catre pagina unde a postat Nicolae Stefan.si eu sunt interesat si am tot ce-mi trebue, am mare nevoie de datele astea, si nici eu nu am timp sa caut prin sute de pagini.

Link spre comentariu

O intrebare(am pus-o si in PIC):am un sensol iron n, cu care am facut schema lui Wolf.Merge dar acuma vreau una cu PIC.La temperatura camerei cit ar trebui sa masor pe termocupla? Cu o chinezarie setata pe 20mV nu am nimic.Am vazut ca cineva aici zicea ca "la maxim daca mai tin bine minte erau undeva la 20 milivolti)". Multumesc

Link spre comentariu

O intrebare(am pus-o si in PIC):am un sensol iron n, cu care am facut schema lui Wolf.Merge dar acuma vreau una cu PIC.La temperatura camerei cit ar trebui sa masor pe termocupla? Cu o chinezarie setata pe 20mV nu am nimic.Am vazut ca cineva aici zicea ca "la maxim daca mai tin bine minte erau undeva la 20 milivolti)". Multumesc

Poate iti este de ajutor acest tabel, l-am salvat inainte de pierderea atasamentelor de pe forum. Nu mai stiu cine l-a postat.Pe orizontal parca sunt gradele, iar pe vertical milivoltii.post-17385-139829500168_thumb.jpg
Link spre comentariu

Ce mai imi aduc aminte vag din memorie era ca la temperatura (mea ) de lucru aprox 320 grade aveam un 13 - 13.5 milivolti ceea ce vad ca e cam pe acolo din tabel ( treaba asta masurata pe un letcon PENSOL. cu chinezariile nu stiu ce sa zic)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări