Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie de lipit cu afisaj LED

briobit

Postări Recomandate

Se intampla destul de des ca utilizatorii sa-si blocheze Atmel-urile datorita diverselor programatoare. De cele mai multe ori clock-ul selectat este incorect ceea ce face ca insasi reprogramarea sa nu mearga, de aceea va recomand sa injectati clock extern pe pinul XTAL1 (vedeti datasheet-ul pentru pozitia lui) si veti reusi sa-l deblocati.Ca tot veni vorba de programatoare, ma intreb de ce nu preferati sa lucrati cu clone dupa cele originale Atmel (AVRISP, STK500v1/v2,), avand avantajul ca software-ul de programare este cel oficial Atmel (de regula din Avrstudio, AtmelStudio, etc) si deci este actualizat in permanenta?Daniel

Link spre comentariu

eu am inceput cu AVRasp .....si e OK ! [ de la Ole ]nu ca nu as incerca si alt programator.....dar la cat stiu si la cat programez....e super.....daca suntem atenti la programare ...nu dam gres....si asta din neatentie/neinformare....oarecum si eu de AICI m-am informat !pana la urma statia e chiar buna/fite si merita facuta.....

Link spre comentariu

Nu reusesc sa dau de cap nu merge programarea am incercat si cu controlerele noi dar acelasi poveste!!!!nu stiu acuma inseamna ca am blocat pe toate 4bucat :cry: mesajele de eroare sunt in khazama:

post-11727-139829692358_thumb.jpg

post-11727-139829692358_thumb.jpg

Link spre comentariu

inlocuieste rezistenta cu 1k sau 10k ,nu face scurt.tin minte ca am pus 56k in loc de 62k si am pus jumper in loc de semireglabil. La temperatura camerei (22gr) aveam ~35gr celsius pe afisaj dar facusem calibrarea la 100 gr (apa fierband) si am lasat-o asa.incepe sa mi topeasca fludorul (sn60pb40) pe la 180 gr dar dupa ce se stabilizeaza termic

Link spre comentariu

Nu merge cum trebuie :nebunrau: Simptomele sunt:Cand nu e conectat letconul afiseaza corect temperatura sa zicem 150grade cand setez 200grade incepe sa masoara de la 0grade in sus cand ajunge la 200 se deconecteza letconul si incepe sa masoara temperatura care acum e deja la 250grade sau mai sus.Am masurat tensiunea la intrarea Microcontrolerului lucreaza bine,e ceva cu letcon?nu stiu unde vine diferenta asta de 50 grade.Tensiune de referinta si tensiune de 5V e stabil.

Link spre comentariu

daca ai citit topicul vei vedea care sunt ,,problemele'' (cablaj original)1- bucla de masa - necesar a se face conexiunea cu fire groase a alimentarii si a mosfetului 2- inversarea termocuplei 3 -pogramarea corecta. trebuie sa ai fara letcon indicatia ,,511'' pe afisaj cuplezi DOAR termocupla letconului si reglezi ca sa indice temperatura camerei apoi incalzind letconul (cu o sursa externa- 12v, flacara, etc trebuie sa ti creasca valoarea afisata pe display ceea ce indica functionare corecta. dupa toate acestea conectezi si rezistenta letconului in montaj si ne spui manifestarile.succes

Link spre comentariu

Am reusit :101 :101 Bucla de masa a fost de vina :sparge: in rest functioneaza ireprosabil statia mai trebuie sa fac o cutiuta .Ce ziceti face ceva daca alimentez si stabilizatorul de 5V din 24V, folosesc o sursa de laptop modificat la 24V 4A.Ma gandesc daca schimb IRFZ44 cu un IRL540 care e facut pentru a lucra cu o tensiune de comanda mai mica va disipa mai putin MOSFET ul?Multrumesc frumos user ilor adicontakt si RETY pentru ajutoarul acordat :aplauze

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări