ciocead4 Postat Octombrie 16, 2013 Partajează Postat Octombrie 16, 2013 Se intampla destul de des ca utilizatorii sa-si blocheze Atmel-urile datorita diverselor programatoare. De cele mai multe ori clock-ul selectat este incorect ceea ce face ca insasi reprogramarea sa nu mearga, de aceea va recomand sa injectati clock extern pe pinul XTAL1 (vedeti datasheet-ul pentru pozitia lui) si veti reusi sa-l deblocati.Ca tot veni vorba de programatoare, ma intreb de ce nu preferati sa lucrati cu clone dupa cele originale Atmel (AVRISP, STK500v1/v2,), avand avantajul ca software-ul de programare este cel oficial Atmel (de regula din Avrstudio, AtmelStudio, etc) si deci este actualizat in permanenta?Daniel Link spre comentariu
GanMark Postat Octombrie 16, 2013 Partajează Postat Octombrie 16, 2013 eu am inceput cu AVRasp .....si e OK ! [ de la Ole ]nu ca nu as incerca si alt programator.....dar la cat stiu si la cat programez....e super.....daca suntem atenti la programare ...nu dam gres....si asta din neatentie/neinformare....oarecum si eu de AICI m-am informat !pana la urma statia e chiar buna/fite si merita facuta..... Link spre comentariu
csongore Postat Octombrie 17, 2013 Partajează Postat Octombrie 17, 2013 Nu reusesc sa dau de cap nu merge programarea am incercat si cu controlerele noi dar acelasi poveste!!!!nu stiu acuma inseamna ca am blocat pe toate 4bucat :cry: mesajele de eroare sunt in khazama: Link spre comentariu
adicontakt Postat Octombrie 17, 2013 Partajează Postat Octombrie 17, 2013 de ce totusi nu vrei sa incerci cu sinaprog sau cu extreme burner? Link spre comentariu
csongore Postat Octombrie 17, 2013 Partajează Postat Octombrie 17, 2013 La extreme burner cum setez fuse biti? Link spre comentariu
adicontakt Postat Octombrie 17, 2013 Partajează Postat Octombrie 17, 2013 Low fusebit 0x24High fusebit 0xD9 Link spre comentariu
csongore Postat Octombrie 17, 2013 Partajează Postat Octombrie 17, 2013 mai trebuie 10k de la reset la gnd?Pony Prog nu vede programatorulExtrem burner pot sa scriu fuse biti dar flash ul nuPe sinaprog2 nu am gasit,poate ca programatorul e de vina? Link spre comentariu
adicontakt Postat Octombrie 17, 2013 Partajează Postat Octombrie 17, 2013 sina prog https://www.dropbox.com/s/jc6m6fhqxic8duz/SinaProg.rar Link spre comentariu
csongore Postat Octombrie 17, 2013 Partajează Postat Octombrie 17, 2013 sina proghttps://www.dropbox.com/s/jc6m6fhqxic8duz/SinaProg.rarMultumesc frumos am reusit sa programez cu sinaprog Mai trebuie sa modific amplificarea care e prea mare nu pot sa reglez sub 200 grade real e 120grade(masurat cu termocupla pe varf). Cred ca suntez rezistenta de 62K ajunge pot. de 100k icon_jook Link spre comentariu
RETY Postat Octombrie 18, 2013 Partajează Postat Octombrie 18, 2013 inlocuieste rezistenta cu 1k sau 10k ,nu face scurt.tin minte ca am pus 56k in loc de 62k si am pus jumper in loc de semireglabil. La temperatura camerei (22gr) aveam ~35gr celsius pe afisaj dar facusem calibrarea la 100 gr (apa fierband) si am lasat-o asa.incepe sa mi topeasca fludorul (sn60pb40) pe la 180 gr dar dupa ce se stabilizeaza termic Link spre comentariu
csongore Postat Octombrie 18, 2013 Partajează Postat Octombrie 18, 2013 Nu merge cum trebuie Simptomele sunt:Cand nu e conectat letconul afiseaza corect temperatura sa zicem 150grade cand setez 200grade incepe sa masoara de la 0grade in sus cand ajunge la 200 se deconecteza letconul si incepe sa masoara temperatura care acum e deja la 250grade sau mai sus.Am masurat tensiunea la intrarea Microcontrolerului lucreaza bine,e ceva cu letcon?nu stiu unde vine diferenta asta de 50 grade.Tensiune de referinta si tensiune de 5V e stabil. Link spre comentariu
RETY Postat Octombrie 18, 2013 Partajează Postat Octombrie 18, 2013 daca ai citit topicul vei vedea care sunt ,,problemele'' (cablaj original)1- bucla de masa - necesar a se face conexiunea cu fire groase a alimentarii si a mosfetului 2- inversarea termocuplei 3 -pogramarea corecta. trebuie sa ai fara letcon indicatia ,,511'' pe afisaj cuplezi DOAR termocupla letconului si reglezi ca sa indice temperatura camerei apoi incalzind letconul (cu o sursa externa- 12v, flacara, etc trebuie sa ti creasca valoarea afisata pe display ceea ce indica functionare corecta. dupa toate acestea conectezi si rezistenta letconului in montaj si ne spui manifestarile.succes Link spre comentariu
RETY Postat Octombrie 20, 2013 Partajează Postat Octombrie 20, 2013 nici un update ,nimic? Link spre comentariu
csongore Postat Octombrie 21, 2013 Partajează Postat Octombrie 21, 2013 Am reusit Bucla de masa a fost de vina in rest functioneaza ireprosabil statia mai trebuie sa fac o cutiuta .Ce ziceti face ceva daca alimentez si stabilizatorul de 5V din 24V, folosesc o sursa de laptop modificat la 24V 4A.Ma gandesc daca schimb IRFZ44 cu un IRL540 care e facut pentru a lucra cu o tensiune de comanda mai mica va disipa mai putin MOSFET ul?Multrumesc frumos user ilor adicontakt si RETY pentru ajutoarul acordat Link spre comentariu
adicontakt Postat Octombrie 21, 2013 Partajează Postat Octombrie 21, 2013 eu am alimentat din 24 v ( de fapt 20 de volti de la o sursa de laptop) dar nu cu 7805 ci cu lm317 ca sa nu se incalzeasca prea tare Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum