albasete Postat Septembrie 8, 2013 Partajează Postat Septembrie 8, 2013 Am urmat recomandarile lui Adi si nimic. Am alimentat separat partea de "forta" (letcon) si separat partea de comanda si aceleasi probleme. Hiba cred ca esta in alta parte. Am scos si LM 358 sa vad ce se intampla si nimic, arata ca inainte... Link spre comentariu
adicontakt Postat Septembrie 8, 2013 Partajează Postat Septembrie 8, 2013 incearca un alt lm Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 8, 2013 Partajează Postat Septembrie 8, 2013 Maine incerc si alt LM, nu am de unde sa mai cumpar azi, magazine inchise. Totusi sunt fericit ca functioneaza "buzzer-ul" din schema prezentata de Rety. Macar atat sa functioneze si la mine, montaje de clasa I. In locul lui 2N2907 am pus un BD 442 si merge bine. C-am ascutit sunetul, dar sunt multumit. Statia Gor Dak nu vrea sa finalizeze statia cu Atmega. Invidia bato vina... Link spre comentariu
fratello Postat Septembrie 8, 2013 Partajează Postat Septembrie 8, 2013 Albasete : Ce transformator folosesti ?Autorul mi-a recomandat urmatoarele :"The power transformer must be at least 60 watts ; because you use solder iron 24 volts/ 48 watts (Pensol SL10) , you will need transformer to deliver at least 3 amps minium ,at the begining of heating the soldering iron can pull current up to 3.5 amps .Is necessary to put bypass capacitors of 100n, impulse noise can be seen where it slips.In my station (I have stabilisator and work fine with him) I have add extra Tantalum capacitor close to chip atmega; the wires must be at least 1mm (wires that come from IRFZ44 to solder iron)." Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 9, 2013 Partajează Postat Septembrie 9, 2013 Traf.ul este dintr-un TV Sport alb-negru, cred, dar mai degraba seamana cu acelea folosite la alimentarea calculatoarelor romanesti din seria HC. La prima testare am folosit sursa reglabila de 1,25 - 30 Vcc / 10 A reglata pe 20 Vcc. In sarcina (letcon conectat) consumul era de 19,75 Vcc / 1,75 A. In consecinta transformatorul de TV / HC face fata cu brio. Am "tras" din el cca. 2,5 A pentru 25-30 min. si era rece. Traf.ul scoate 16 Vca si dupa redresare filtrare 21 Vcc. Condensatori cu tantal am, dar nu m-am gandit sa-i pun. Mintea romanului de pe urma... Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 9, 2013 Partajează Postat Septembrie 9, 2013 Hiba "... doua rezistente inversate " Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 9, 2013 Partajează Postat Septembrie 9, 2013 ... doua rezistente inversate Scuze de dublu post... Link spre comentariu
adicontakt Postat Septembrie 9, 2013 Partajează Postat Septembrie 9, 2013 si acuma functioneaza? Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 10, 2013 Partajează Postat Septembrie 10, 2013 Functioneaza aleatoriu. Adica : setez la 250 grade, creste pana la 250, se aprinde ledul albastru, creste pana la 255, se stinge ledul albastru si se aprinde cel rosu dupa care creste iar pana o opresc eu. Acelasi lucru daca scad temperatura. Am rasverificat conexiunile la mufa letconului, sunt corecte. Am sa-i schimb si condensatorul de 10uF cu unul cu tantal... Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 10, 2013 Partajează Postat Septembrie 10, 2013 Am reusit sa-i dau de cap ! Cine are ochi sa vada si memorie sa retina ! Nu este cazul meu ! Multumesc lui Fratello, care a descoperit cele 2 rezistente inversate R2 si R4, desi pe forum era specificat ! Cine sa retina, Albasete ? Da, de unde... De asemenea, la pagina 21 Marian ariciuc a spus despre strap si intreruperea cablajului. Geo-Mar a prezentat si fotografia cum trebuie facut. Cine sa vada, Albasete ? Nu. (Desi facusem strapul, dar nu am intrerupt cablajul.) Ca urmare a tuturor celor intamplate si modificarilor efectuate conform indicatiilor anumitor useri din topic, va spun ca sunt extraordinar de multumit de functionarea acestei staii digitale de lipit. Am calibrato aproximativ - cca. 3-5 grade diferenta fata de indicatia multimetrului: la 220 grade C pe afisaj am cca. 214 - 217 grade C pe multimetru. Nu am insistat mai mult, deoarece trebuia un semireglabil multitura iar din semireglabilul existent in montaj nu reuseam sa-l aduc "digit in digit". Oricum este o toleranta excelenta pentru un proiect hobby, desi este loc de mai bine. Ca si alimentare am folosit un traf. de radio Pacific, Atlantic, nu pot spune cu exactitate, (are si iesire de 110 Vca pentru pick-up) care scoate 17 Vca si in sarcina am 18 Vcc, temperatura setata la 250 grade C. Ajunge la temperatura setata mai greut, traf.ul se incalzeste usor, dar statia functioneaza impecabil ! Am pus un mic radiator pe stabilizatorul de 5 Vcc si am cca 50 grade C pe el in sarcina. Pana bag statia in carcasa montez un radiator mai "consistent" sau de ce nu un cooler minion. Avand in vedere cele intamplate/discutate multumesc tuturor userilor care m-au ajutat pentru finalizarea acestui proiect ! :aplauzeLE: este stabila, creste/scade cca. 5 grade C in momentul utilizarii. Neutilizata "incremeneste" la temperatura setata. Super statia ! icon_jook Link spre comentariu
adicontakt Postat Septembrie 10, 2013 Partajează Postat Septembrie 10, 2013 eu am radiatoare mici( 5 volti e obtinut cu lm 317 separat de placa) , oricum mai mult de 3 ore pe zi nu o folosesc , imi pare rau sa aud ca nu ai citit in urma care ebuba , am presuspus ca ai trecut pe acolo Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 10, 2013 Partajează Postat Septembrie 10, 2013 Pai tocmai ce am spus: "Cine are ochi sa vada si memorie sa retina ". Eu am vazut, dar nu am retinut ! Altfel nu ma stresam atat. Era cat pe ce sa Inca odata mii de mutumiri !LE: si mai era o mica "mustata" intre G si D la IRFZ, facuta involuntar de subsemnatul Link spre comentariu
GeoMar Postat Septembrie 10, 2013 Partajează Postat Septembrie 10, 2013 Felicitari. Sa o folosesti la cat mai multe lipituri.Da intradevar, greseala cu rezistentele inversate imi apartine, la desenarea silkului le-am inversat, dar au fost "dibuite" de alti useri.Celelalte probleme, intradevar, au fost discutate pe forum si totodata rezolvate, placa ta fiind din "generatia veche" fara modificari.Asteptam caroseria. Link spre comentariu
briobit Postat Septembrie 10, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2013 cu spuneau colegii asteptam caroseria, cand ajung acasa te servesc cu niste poze (macar ) la cutiile alea Link spre comentariu
adicontakt Postat Septembrie 10, 2013 Partajează Postat Septembrie 10, 2013 Pt. Era cat pe ce sa !eu ce sa mai zic , ca am parlit si vre-o 2 atmega , doua randuri de cablaje facut , lm-uri schimbate , daca adun banii cred ca imi luam una gata facuta dar ma simt mai bine sa stiu ca e facuta de minenu te stresa prea mutl cu calibvrare ca greu se face metoda buna ar fi cu temperatura mediului ambiant(metoda descrisa de fratello , deconectezi plusul de la letcon masori cu un termometru cat ai in ca,mera si reglezi din semireglabil sa arate pe afisor temperatura respectiva , dar termocupla din letcon nu e termometru si zic eu ca nu eprecis)spre exemplu eu acum lipesc cu ea la 270 de grade (asa arata pe afisor) si e mai mult decat ok , acum ca o fi chiar 270 de grade nu stiu dar nici nu imi bat capul; Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum