Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie de lipit cu afisaj LED

briobit

Postări Recomandate

problema e descris pagini mai im urma trebuie minusul letconului conectat direct la minusul sursei nu pe cablaj parcacauta mai in urma ca sigur e descrisa problema eu la doua statii am avut aceiasi problema

Link spre comentariu

Salutare. Am verificat cablajul statiei cu Atmega si afisaj led si am vazut o mare bucla de masa. Diseara incerc un strap direct din minusul alimentarii de pe cablaj la S Mosfet si niste decuplari cu 100 nF in jurul stabilizatorului de 5 V. Si oarece radiatoare.

Link spre comentariu

ok , trebuie facuta urmatoarea precizare , am alimentat in felul urmator , dintr-un alimentator de laptop(19v) am introdus odata 19 volti intr-un regulator cu lm317 pt alimentarea de 5v , deci am un plus de 5v si un minus legat la masa iara din alimentarea de 19v am tras plusul la letcon(direct la mufa) si minusul (al doilea ) la masa montajului si facea simptomele respective acuma minusul de la 19 volti l-am pus direct la sursa fetului si am taiat cablajul(am separat sursa fetului de masa cablajului0\acuma ca nu mai face figurile respective .

uite asa am rezolvat eu problema, fara sa pun decuplarile alea de 100 nf
Link spre comentariu

La mine nu s-a rezolvat in niciun fel. Am procedat asa cum a spus userul Ic 252 in pagina 20 si Adi in aceasta pagina, adica scos IRFZ de pe cablaj si conectat cu fire groase, de 1,5 mm la minus si la letcon. Nu s-a intamplat nimic, aceleasi simptome. Am facut si decuplarea cu 100 nF pe 7805 si nimic. Surpriza, in momentul cand atingeam cu degetul pinii incepand cu 23, 24, 25 de la Atmega, se aprindea si cealalta culoare a Led-ului si incepea sa se stabilizeze temperatura pentru cateva secunde, dupa care revenea la starea initiala descrisa in postarile anterioare. Altminteri functioneaza bine fara letcon. Nu stiu ce sa-i mai fac, am pitit ciocanul :sparge:

Link spre comentariu

Pai tocmai, la cealalta statie (analogica) am cabluri normale si functioneaza de cca 3 ani fara probleme. Pe acest topic am vazut ca erau recomandate cabluri mai groase, chiar in paralel. Nu asta este cauza, ramane de vazut...

Link spre comentariu

dupa atatea discutii am zis sa definitivez statia (adica sa o bag in cutie)

toate bune si frumoase , bag montajele inauntru fac probe cu capacele scoase totul ok

asamblez tot bag cablu apar simptomele dubioase descrise prin topicul asta

imediat imi dau seama ca probele le-am facut far impamantare si acum conectasem impamantarea la carcasa(metalica)

zic ai sa pun si minusul la carcasa dispar fenomenele ciudate mai putin unul cel putin la fer de bizar , cand ajunge in jurul temperaturii setate incepe un adevarat joc de lumini intre cele doua leduri asa ca pana la urma am scos impamantarea ( am lasat la impamantare legat doar varful letconului si la sursa in comutatie)

acum e totul ok si deja am inlocuit-o pe cea a lui wolf

cateva poze (mai trebuie sa astup gaurile de la suruburi si sa ii gravez cateva etichete )

CLICK PE POZE CA SE MARESC

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

ms de aprecieril-am primit de la colegul nostru briobit(mi se pare ca el le-a cumparat de la diaconu marcel tot de aici de pe forum)are doi contacti normal deschisi pentru roatie(stanga dreapta) si inca un contact normal deschis la apasare(nu l-am folosit deoarece am pus buton general de on/off pe alimentarea de 220v)

Link spre comentariu

in general daca nu ma descurc cu encoderu....ramane push-butonoricum avem 3 butoane presetate......nu prea are mare importanta sa rotesc 5 grade ....+/-doar imi reglez/setez cum doresc eu....din cele 3 butoane...acum vreau sa testez si schema imbunatatita cel postat de fratello....

Link spre comentariu
:ras: A reanviat topicul ! Ma bucur ! Maine incerc varianta descrisa de Adi. Sper sa functioneze. Adita, multumesc si felicitari pentru realizare. :aplauze . Vedeti ca pe forum este sau era un topic despre identificarea pinilor encoderelor...
Link spre comentariu

suportul de letcon e de la o statie de lipit are am cuparat-o de pe forum (ceva de genul acesta http://static.mivarom.ro/catalog/images/9830b.jpg) , am crezut ca e statie cu letcon la 24 de v cand colo era o amarat de statie cu un banal variator de tensiune(ca la becuri) , am tras de ea pana a crapat letconul si atunci am dezmembrat-o , am carcasa dar e prea mica pt acest proiect

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări