Vizitator mariusik10 Postat Iunie 2, 2012 Partajează Postat Iunie 2, 2012 Mai este un tabel cu termocuple si tensiunile care le livreaza in functie de temperatura.Eu m-am gandit ca de aici aleg tensiunea pentru capatul de scala, in functie de tensiunea de iesire a termocuplei, dar am observat ca sunt in mV si initial am zis sa aleg capatul de scala la 200mV. Apoi mi-am zis sa va intreb ca sa stiu exact ce valori ati ales.Ma gandesc sa aleg capatul de scala la 20V pentru o eroare de 0,01%. Sper sa-mi iasa ce-mi propun: statie de lipit(wolf) cu afisaj led. :daP.S. Imi cer mii de scuze daca gandesc mult si prost, dar sunt in sesiune si mii capul cu multe informatii. Link spre comentariu
briobit Postat Iunie 2, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2012 vezi sa nu uiti de schema aia mica intre statie si voltmetru ca fara aia iti arata balarii Link spre comentariu
briobit Postat Iunie 28, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2012 La cererea mai multor colegi postez modelul de letcon folosit de mine ( primele 2 poze) si ce urmeaza sa folosesc la alte 2 statii pe care intentionez sa le realizez. Pe letconul folosit acum scrie asa: SOLDERING-NI 24V 48W si este cumparat de AICI fiind acelasi cu cel din poza Cele noi sunt cumparate din C-ta la aceeasi bani numai ca nu am mai platit drumul si scrie doar 24V / 48W. Va stau la dispozitie cu alte informatii daca este nevoie. Link spre comentariu
albasete Postat Iunie 29, 2012 Partajează Postat Iunie 29, 2012 Parerea mea, ce a prezentat briobit: inca sunt cele mai bune letconuri avnd in vedere raportul calitate/pret. Spun inca, deoarece este posibil ca pe viitor sa mai produca si altii sub alta denumire dar de calitate indoielnica. Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Iunie 29, 2012 Partajează Postat Iunie 29, 2012 Parerea mea este ca modelul SL30 de la Pensol este mai bun chiar daca este un pic mai scump dar rez. ceramica ii confera un grad mai ridicat de fiabilitate desigur fara socuri mecanice. Link spre comentariu
briobit Postat Iulie 16, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 16, 2012 aceeasi schema alta carcasa: Link spre comentariu
albasete Postat Iulie 17, 2012 Partajează Postat Iulie 17, 2012 Frumos, esti ambitios, nu gluma ! Asteptam modelul la final. Felicitari ! Link spre comentariu
kovari_andrei Postat Iulie 21, 2012 Partajează Postat Iulie 21, 2012 Felicitari :DSi eu am mai realizat schema lui Wolf dar fara afisaj (an incercat si cu dar nu mi-a iesit mai demult)Ma intrebam daca in loc de voltmetru digital nu s-ar putea implementa un voltmetru ( principiul) bazat pe afisaj LCD pe atmega8?ceva cu un mic meniu si ceva reglari (afisarea temperaturii in cifre (Tsetat si Tcurent) si ceva ca si un VU-metru, adica o bara proportionala cu valoarea temperaturii in raport cu Ttotala)Numai bine :DFelicitari inca o dataP.S.Si eu am tot un letcon pensol iron n...Mi-am conectat letconul la statie, plec 5 min de langa el cand ma intorc rosu...Verific ce verific si gasesc greseala:termocupla pusa invers...Mai pot repara letconul? Link spre comentariu
albasete Postat Iulie 22, 2012 Partajează Postat Iulie 22, 2012 Incearca sa montezi termocupla corect si vezi daca functioneaza. Se poate si ce spui tu, cu LCD si leduri, dar nu crezi ca te complici ? Parerea mea. Poti alege una din cele 3 variante: modelul Briobit cu voltmetru, model cu LCD sau cu leduri. Au fost niste statii de lipit romenesti cu leduri. La varianta cu leduri, cred ca trebuie sa pui "adaptorul" prezentat de Briobit intre statia de lipit si un banal voltmetru cu leduri. Pentru afisaaj LCD, sunt niste scheme pe forum. Succes. Link spre comentariu
kovari_andrei Postat Iulie 22, 2012 Partajează Postat Iulie 22, 2012 Scuze dar m-am exprimat eu gresit...Vu-metrul sa fie pe lcd... bine acol totul depinde de programareSi totusi pentru lcd as avea nevoie de adaptor...? sau as putea face citirea direct de pe termocupla? Link spre comentariu
briobit Postat Iulie 23, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2012 La citirea direct de pe termocupla obtineti niste valori de ordinul milivoltilor ( la maxim daca mai tin bine minte erau undeva la 20 milivolti) si nu vad mai departe ce faceti cu tensiunea aia ca sa obtineti o semnalizare optica de pe urma acesteia.... a doua chestie care nu o inteleg este tipul de LCD si aici avem 2 variante : 1) lcd pentru a putea fi folosit cu un convertor A/D de exemplu 7106 (destul de usor de realizat)2) lcd pentru utilizarea cu un pic sau complementarul lui dar implica circuit de programat alta schema (este pe forum una facuta de colegul GeoMar) la care se pot afisa diferite caractere fata de primul care suporta numai cifre ( asa e facut din constructie )Adaptorul przentat mai sus este un amplificator la care pot sa reglez eu raportul de amplificare, ca rezultatul masuratorii pe voltmetru sa corespunda cu temperatura mea.Concret sa zicem ca letconul e la 100 gradeC - pe termocupla avem sa zicem 7.8 mV- reglez din semireglabilul din adaptor pana pe afisajul voltmetrului am 100 (am vazut ca odata reglat pe un prag se mentine pana la capatul maxim de temperatura cu deviatii de 2- 5 grade ceea ce pentru mine e arhisuficient.Va stau la dispozitie cu alte intrebari. Link spre comentariu
albasete Postat Iulie 23, 2012 Partajează Postat Iulie 23, 2012 Kovari andrei, asa cum a spus briobit, au fost prezentate scheme cu lcd pe acest forum, alt topic. Cauta si vei gasi. Este si o schema facuta de fratello si altii cu afisaj de Nokia 3310, cu afisaj LCD, sunt o multime de scheme la alegere. Link spre comentariu
briobit Postat August 2, 2012 Autor Partajează Postat August 2, 2012 Am reusit sa mai termin o statie, arata cam ca in pozele de mai jos, trebuie sa caut un aparat de masura cu temperatura sa o calibrez si e gata, am si o fata in lucru da mai dureaza un pic. Link spre comentariu
briobit Postat August 3, 2012 Autor Partajează Postat August 3, 2012 Datorita unor erori de proiectare in Eagle am refacut schema adaptorului si cablajul . Link spre comentariu
briobit Postat August 6, 2012 Autor Partajează Postat August 6, 2012 reglaje (la maxim sarea un pic peste ce arata aparatul cu 10 - 15 grade, adica pe aparat aveam 390 si pe statie aveam 400 - 405, nici nu am tinut foarte mult sa nu ard rezistenta prematur) urmeaza si panoul frontal Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum