GanMark Postat Iunie 6, 2013 Partajează Postat Iunie 6, 2013 asa e...dar 10 +/- grade e rezonabilavand in vedere ca si amator e acceptabil.......1 ca si pret e sub pietei2 avand 3 pre.programari de temperatura ......3 ca si alimentare sursa laptop.... Link spre comentariu
adicontakt Postat Iunie 6, 2013 Partajează Postat Iunie 6, 2013 bag picioarele in ea de schema , dupa ce am reglat,setat tot acum apare si modificarea pt tip Ko las cu solomon si asta ebag seama ca "blestemul " vine de la faptul ca construiesc statia asta cu o alta statie cu schema lui WOLF si nu vrea sa se dea batutabriobit ms pt cadou Link spre comentariu
briobit Postat Iunie 6, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2013 pai si la mine Wolf e baza cu toate ca mai un Lukey852d+ tot cu Wolf-ul "crosetez" cand ma apuca de facut montaje , ms si eu Adi Link spre comentariu
GanMark Postat Iunie 6, 2013 Partajează Postat Iunie 6, 2013 tot cu wolf am inceput......si eudar de ce nu si cu afisj ,,,,,mai ales ca low cost.... Link spre comentariu
RETY Postat Iunie 13, 2013 Partajează Postat Iunie 13, 2013 sunt curios daca mai are cineva afisaj ''instabil'' (la mine sta fix fara probleme- in ambele variante de constructie - 2 bucati). tin sa precizez inca o data ca histerezisul este dat si de ansamblul varf letcon -- termocupla (conform constructiei tipului de letcon). Link spre comentariu
mcross Postat Iunie 13, 2013 Partajează Postat Iunie 13, 2013 La mine afisajul este "instabil". Eu am construit ultima varianta cu Atmega (schema postata de @fratello, cea imbunatatita) si care se comporta tare ciudat cand cuplez termocupla. Este drept ca pentru teste am folosit sonda de temperatura de la aparatul de masura, pentru ca letconul meu este pe drum, astept sa-l primesc.Am scos operationalul si am cuplat cursorul potentiometrului direct pe intrarea procesorului, situatie in care totul e ok.Apropo de letcon, am rugat un prieten care a mers in Bucuresti sa-mi cumpere modelul Pensol, cel cu maner albastru, insa vanzatorul i-a spus ca nu il are pe stoc (curios pentru ca pe site apare "stoc:197") si l-a imbrobodit pe amicul meu sa cumpere modelul din poza. A fost 60 lei, dar cica e mai bun, fiind versiunea ESD (modelul este PENSOL-SL30CE-I).Sper ca il voi putea folosi. Link spre comentariu
RETY Postat Iunie 14, 2013 Partajează Postat Iunie 14, 2013 La mine carcasa este metalica si masa letconului (ESD) este legata la masa montajului. letconul din poza este ok''stabilizarea'' afisajului se face dupa cca 10 secunde de la atingerea temperaturii setate timp in care scade 1-2 grade si apoi creste la fel .dupa acest timp sta fixata acolo fara oscilatii. Link spre comentariu
briobit Postat Iunie 14, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2013 la mine statea fix afisajul schema fiind varianta RETY Link spre comentariu
mcross Postat Iunie 14, 2013 Partajează Postat Iunie 14, 2013 Montajul l-am facut doar pentru teste (deocamdata) si am folosit SMD-uri (astea le-am avut la indemana). La fel si cablajul l-am facut in graba asa cum m-am priceput, adaptand-ul dupa piesele pe care le am.Azi am facut din nou cateva teste si am observat ca si fara termocupla am pe afisaj 123, apoi 96, apoi 118 la intervale cat de cat regulate.Daca misc potentiometrele, atunci apar alte valori pe afisaj, dar tot asa in salturi.Am setat temperatura in jurul valorilor afisate si in locul letconului am montat un bec de 12V (montajul fiind alimentat tot la 12V). E distractiv sa vad ca becul se comporta ca si cum ar fi legat la o orga de lumini.In schimb asa cum am scris in postarea anterioara, daca scot operationalul si leg cursorul potentiometrului de 10K la intrarea procesorului, practic simulez citirea termocuplei, atunci totul e ok. Daca valoarea setata e apropiata de cea "citita" de procesor, atunci becul este aprins in impulsuri, daca setez temperatura mai cu mult mai jos, atunci becul se stinge, si in sfarsit daca urc temperatura cu mai mult de 10-15 grade, atunci becul sta aprins.Nu stiu ce nu e ok, dar am presimtirea ca la fel se va comporta si dupa ce voi lega termocupla de la letcon. Sau am facut o greseala majora la proiectarea cablajului, sau operationalul este defect.Am incercat si cu TL072C in loc de LM358, insa cu operationalul asta imi apare pe afisaj 511 indiferent ce fac cu intrarea.Trebuie sa mai "sap" sa vad ce nu am facut bine. Link spre comentariu
remus2509 Postat Iunie 19, 2013 Partajează Postat Iunie 19, 2013 statia mea de lipit cu atmega8 ,saraca nu are nici cablaj, dar merge strasnic ,alimentata de la o sursa de laptop de 20 v , diodele nu is in circuit is puse,doar asa, ca am vrut sa o pun la un trasformator dar cand am vazut ce bine merge, cu incarcator de laptop. la inceput am avut ceva probleme.ptr ca nu am avut decat un buz71,mergea si cu asta, dar se incalzea intro veselie ,buzul71 cu tot cu radiator cu tot. dupa ce am facut rost de irfz44 .sta rece Link spre comentariu
shivva Postat Iunie 19, 2013 Partajează Postat Iunie 19, 2013 Domnilor, se poate sa ma ajutati cu cateva raspunsuri referitoare la statia Wolf? Sunt critice valorile condensatorilor de 100nf din montaj? Din pacate nu am la indemana decat 10nf... Am executat montajul si din pacate ledul de stare ramane in permanenta aprins indiferent de cat incalzesc termocupla (am incercat si inversarea polaritatii ei si montarea invers a semireglabilului de pe primul operational, dar nimic ). Link spre comentariu
briobit Postat Iunie 19, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2013 da mai multe detalii... pe ce cablaj mergi? ce letcon folosesti ? Link spre comentariu
shivva Postat Iunie 19, 2013 Partajează Postat Iunie 19, 2013 Am gasit problema. Montajul meu a fost realizat pe un cablaj propriu pentru ca am dorit sa integrez si partea de amplificare spre voltmetru (alaturi de altele). Se pare ca a fost proiectat gresit. Am incercat acum pe un cablaj de test si functioneaza bine. Pot confirma ca schema se comporta ok cu urmatoarele modificari:-10nf in loc de 100nf-2n2222 in loc de BC548-Potentiometru de 50K in loc de 10K.Legat de letcon, nu am folosit unul in timpul testelor. Termocupla a fost cumparata separat (tip K, model TP-01) si am "legat-o" temporar de varful letconului obisnuit.Ma mai joc cu montajul si daca reusesc sa termin cu succes proiectul pe care-l am in minte, il voi posta intr-un topic nou . Multumesc pentru informatiile postate, am invatat multe.Inca ceva: cu modificarile de rigoare, nu ar fi probleme cu alimentarea unui letcon de 220v, nu? BT-137 si MOC-ul ar trebui sa reziste. Link spre comentariu
briobit Postat Iunie 19, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2013 ma bucur ca va merge jucaria, schema e facuta de ceva persoane si majoritatea erorilor provin din cablaj sau piese cu alte valori, pe mine nu ma deranjeaza daca postati varianta Dvs in acest topic, pastram informatia pachet sa nu cautam prin 'nspe topicuri ... Alegerea va apartine.Stima. Link spre comentariu
shivva Postat Iunie 19, 2013 Partajează Postat Iunie 19, 2013 Super, atunci voi posta aici cand este gata. Stima. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum